Stjärnhäst opererad: ”Kommer att ta sin tid”

Av: Trav365

Publicerad:
Admiral As.
Foto: TR Bild
Admiral As.

Admiral As är snackhästen som började med fem raka segrar i fjol som treåring. 
I år har fyraåringsstjärnan tampats mot de bästa i kullen – men nu blir det ett avbrott från tävlandet. 
Supertalangen har blivit opererad för en lös benbit i en bakkota. 
– Det är ingen katastrof, men kommer att ta sin tid, säger tränaren Reijo Liljendahl till Travronden.

Admiral As inledde det här året med två raka segrar innan han kvalade in till Kungapokalen via en fjärdeplats vilket var imponerande efter en inledande galopp. Han spurtade kanske snabbast av alla i finalen till sjätteplatsen efter att ha suttit långt ner i kön. Näst senast galopperade Amiral As bort en andraplats bakom Ecurie D. kort före mål, och senast blev det även då galopp i Rättvik.
– På Solvalla näst senast fanns det förklaringar, men senast på Rättvik ”tappade” han ett bakben och efter det gick vi igenom hästen ordentligt, berättar Reijo Liljendahl för Travronden.
Veterinären hittade en lös benbit i en bakkota som opererades bort.
– Han rör sig redan för fullt, men det kommer nog att ta fram till slutet av september innan hästen kan vara tillbaka på tävlingsbanan, om nu allt går som det ska.
– Det är en väldigt bra och viktig häst för min del. Så man är rädd om honom. Admiral As var inkvalad till finalen av Norrlands Grand Prix nu på torsdag, men där blir det förstås ingen start. Vi får sikta mot Breeders Crown i november istället, säger Reijo till facktidningen.
Admiral As har hittills tagit åtta segrar på 14 starter och sprungit in 589 500 kronor.

Kanal75

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN