Norske stjärnhästen klar för Olympiatravet

Coktstile till Åby

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Cokstile är klar för Olympiatravet

Norske stjärnhästen Cokstile är klar för Olympitravet.

Nu börjar startfältet till miljonloppet ta form.

– Han visade i fjol att det är en häst av yttersta världsklass, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Under onsdagseftermiddagen presenterade Åbytravet den sjätte hästen, av totalt tio, som är klar för Olympiatravet – som avgörs på travbanan i Mölndal lördag den 27 april.

Det är den norske derbyvinnaren och fjolårets Elitloppsdeltagare Cokstile.
Cokstile kommer närmast från seger i Steinlagers Äreslöp där han besegrade hästar som Lionel och Pastore Bob, och vid segern på Momarken sprang han också banrekord.

”Väldigt tillfreds”

Cokstile kommer att köras av den norske profilen Lars Anvar Kolle i Olympiatravet.

– Han har inlett 2019 starkt och visade redan under fjolåret att det är en häst av yttersta världsklass. Han har i en stark norsk årgång tillhört kulltoppen och det är en häst jag har haft ögonen på under en längre tid, säger Åbytravets sportchef Jon W Pedersen.

Cokstile tränas av Jan Kristian Waaler.

– Han tränar väldigt bra efter senaste loppet och kommer gå framåt med det. I år har vi kunnat förbereda honom på ett mycket bättre vis än fjolåret då han var sjuk under uppträningen i Frankrike. Jag är väldigt tillfreds med upplägget inför Olympiatravet och känner mig stolt över att få representera norsk travsport, säger Jan Kristian Waaler.

Waaler berättar också att Cokstile i Olympiatravet för första gången kommer att tävla utan checkrem och för andra gången i karriären i en amerikansk sulky.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav