”Är en sund spik att inleda jackpotten med”

GS75-tips: Michael Carlsson synar lopp för lopp på Mantorp

Stepping Dreamboy (GS75–1) spikas i dagens jackpott-omgång.
Stepping Dreamboy (GS75–1) spikas i dagens jackpott-omgång.

Jackpot på Grand Slam 75 i eftermiddag med 3,5 miljoner extra i potten.

Mantorp är värd för en vidöppen omgång och kom ihåg att det här är inte V75.

Precis som på V86 rensar en skräll betydligt mer på GS75 än på V75 – och dessutom kan man lugnt spika en eller flera favoriter för sju rätt kan ge miljoner ändå.

Jag drar därför till med den berömda klyschan – ”Gå inte över ån efter vatten…” när det gäller dagens bästa spik Stepping Moneyboy.


ANNONS: Här kan ni rygga söndagens andelssystem från GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1:

6 Stepping Dreamboy gjorde oss inte besvikna som spik på GS75 tidigare i höstas. Hästen har vunnit fyra lopp på de fem senaste starterna och ståtar med tre raka segrar. Han är snabb ut bakom bilen och säkra Carl Johan Jepson lär skicka honom till ledningen direkt. Hästen har tidigare vunnit över lång distans och han har även vunnit flera lopp med skor. Med tanke på att de värsta konkurrenterna har de sämsta lägena, och att det finns frågetecken på dessa, är Stepping Moneyboy en sund spik att inleda jackpoten med.

GS75-2:

Lågklassigt lopp. 4 Chip Chop vann från positionen utvändigt om ledaren senast och har gjort två bra lopp med Magnus A Djuse i sulkyn som även sitter upp nu. Kommer han till ledningen är det bra chans, men även från andra positioner. 3 Solkattens Star har också riktigt fin form. Höll bra som tvåa från dödens senast och avgjorde till seger gången innan efter en fin resa. Står bra till med spår tre och Jepson i vagnen och är ett tidigt segerbud. 1 Walk The Talk satt fast med lite sparat senast och har sin enda seger från ledningen. Är startsnabb och från innerspåret är det en utopi att Mikael J Andersson inte vill köra i ledningen. Kan gå om hästen får bestämma.

GS75-3:

Ett lärlingslopp för ston där 9 Bottnas Intense är favorit tillsammans med duktiga William Ekberg. Hästen jagar sin tredje raka seger och har vunnit de två senaste från ledningen. Men för fyra starter sedan vann hon bakifrån och hon har rygg på en startsnabb häst här i 2 Bahia. Bra chans. Den sistnämnde 2 Bahia kördes till spets senast men orkade inte hela vägen och blev trea. Hade inte startat på några månader innan och torde rimligtvis vara vassare med loppet i kroppen. 3 La Coquette Zon gjorde debut för sin nya tränare Eric Martinsson senast och tog en övertygande seger. Det fanns krafter kvar i mål och tränare Martinsson tror att hästen ska vara ännu bättre nu med loppet i kroppen, då hon inte gått några snabbare farter inför starten senast utan mest tränat i sanden. Är startsnabb och har ett bra läge.


ANNONS: Här kan ni rygga söndagens andelssystem från GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4:

8 Somethingroyal var riktigt duktig vid segern på Romme för några veckor sedan. Då var det från ledningen men nu blir det till att anfalla bakifrån då hon står med 20 meters tillägg. Ett plus är att hon alltid tävlar med skor och får hästen spara speeden till slutskedet, så kan hon spurta ner samtliga. 3 Isla Vanilla är en stark och rejäl häst för klassen som har visat fin form under hösten. Hon har inte varit sämre än tvåa i år (tre segrar och två andraplatser på fem starter) och var överlägsen första gången hon var till Sverige när hon vann i Årjäng. Senast var hon tvåa på Axevalla och hästen är snabb ut och Micke J lär testa för ledningen. Lyckas han komma dit, innerspåret 1 Starla är också startsnabb, torde det vara en bra chans.

GS75-5:

9 Mr Jigolo är obesegrad efter två starter och den Goop-tränade hästen har vunnit från ledningen båda gångerna. Det har funnits krafter kvar men nu är det andra förutsättningar med bakspår. Har rygg på startsnabba hästar och kan få en fin position. Det lär nog vara en bra chans och han kan vara ett spikförslag för den som vill. 1 Vince Q.C. och 2 Vikens Cashflow kommer båda från respektive seger, har fin form och är snabba från start. Den av de två som får ledningen torde ha en bra chans, men båda är givna på systemet.

GS75-6:

4 Celine Burgerheide blev ett stallskrik inför V75 på Jägersro senast efter att ha övertygat vid sina tidigare starter. Hon inledde med tre raka på svensk mark i debuten för Hans Crebas och tog därefter två andraplatser. Senast fick hon en tuff resa i dödens efter en tappstart och var därmed ursäktad. Har normalt en lämplig uppgift här och Crebas kommer att prova för ledningen. Hästen öppnar bra och torde ha en fin vinstchans. Kan vara en tänkbar spik, men jag dubblar systemet och garderar med formstarke 2 Enfin Pastis som får Magnus A Djuse i sulkyn. Hästen kommer från seger då hon avgjorde efter en snäll resa och är snabb ut. Har spår invändigt om favoriten och med tanke på kuskförstärkningen känns det mycket intressant här.

GS75-7:

10 Cool Kronos är härdad i tuffa årgångslopp som han har matchats i och mött hårt motstånd. Han har gjort flera strålande lopp under hösten, bland annat när han var tvåa i september på Solvalla på tiden 1.11,3. Näst senast var han trea i Breeders Crown bakom derbyfinalisten Kagan, och senast satt han fast med krafter kvar i semifinalen till Breeders Crown. Nu kliver han ner lite i klass och trots bakspåret torde han ha en bra chans att kliva runt samtliga om formen är densamma som tidigare. 


ANNONS: Här kan ni rygga söndagens andelssystem från GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre bästa tips

GS75-1: 6 Stepping Dreamboy (12–11)

GS75-2: 4–3–1–10 (2–7)

GS75-3: 9–2–3–5–1 (10–4)

GS75-4: 8–3–11 (10–1)

GS75-5: 9–2–1–3 (7–6)

GS75-6: 4–2 (1–12)

GS75-7: 10–4–9 (2–5)

Systemet är på 1440 rader / kronor.

Micke Carlssons GS75-system

6 Stepping Dreamboy (GS75-1)

Omgångens bästa spik. Spets och slut.

3 La Coquette Zon (GS75-3)

Fin debut i ny regi med krafter kvar senast. Ska vara ännu bättre nu och vass kusk i sulkyn från bra spår.

2 Vikens Cashflow (GS75-5)

Vann överlägset senast och övertygade stort. Bortglömd nu trots perfekt läge.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!