”Min V86-spik kommer brotta ner motståndet”

TIDIGA V86-TANKEN: Mario Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 10 maj

Uppdaterad 2023-05-10 | Publicerad 2023-05-08

Två hästar från Alessandro Gocciadoro spikas på V86.

På onsdag delas V86 mellan Jägersro och Solvalla den 10 maj.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips:

Bästa V86-spikarna

Jag kommer lita på Alessandro Gocciadoro den här kvällen när jag väljer att singelstrecka två av hans hästar i omgången.

Den första är 12 Danao Degli Dei (V86-2) som visserligen brottas med dåligt utgångsläge, men intrycket senast vid segern var riktigt fint och det låter om det är en häst som kommer klättra i klasserna under sommaren. Räknar med offensivt upplägg och att han brottar ner motståndet till slut.

Den andra är 8 Celiaz (V86-8) som gör spännande regidebut och har visat att hon vet vart mållinjen ligger. Det är goda rapporter på henne också och trots det tuffa utgångsläget vill jag ta betalt på henne direkt. Hon möter några motståndare som är bra, men med lite tempo från start och en lugn resa utvändigt ledaren tror jag hon brottar ner samtliga över upploppet.

Kommer även att singelstrecka en tredje häst och det är 7 Soundtrack (V86-4) som vann i debuten för Timo Nurmos senast. Han går säkert framåt med loppet och jag tror man övertar ledningen tidigt och då är man svårslagen.

Bästa V86-skrällarna

9 Hickory (V86-3) är en fin fyraåring som Thomas Uhrberg gillar och har pratat gott om. Han gjorde årsdebut senast, men galopperade bort sig vilket han gjort några gånger förut. Formmässigt räknar jag med att han gått framåt en del och håller han sig till rätt gångart hela vägen tror jag han inte är något sämre än dom betrodda hästarna. Ett måste vid gardering.

3 Staro Peanut (V86-5) har jag lagt som rolig tipsetta då jag tror han kan göra en riktigt vass prestation. Han gjorde årsdebut senast på V75 och avslutade bra som tvåa bakom en häst som var för bra den dagen. Normalt sätt går han framåt en del med loppet i kroppen och när förutsättningarna ser spännande ut är han ett tidigt bud. Får absolut inte nonchaleras.

2 Eagle Rock (V86-7) var tillbaka senast efter en längre tids vinterträning och vann direkt. Det är en häst Conrad Lugauer pratar gott om och när han sköter sig och presterar är han riktigt bra. Jag tror han sitter i ledningen i ett tidigt skede och då är han hästen att slå för övriga.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 5, 4, 3 (9–6)

Avd 2: 12 Danao Degli Dei (5–1)

Avd 3: 6, 1, 7, 9, 11, 3, 12, 8 (4–2)

Avd 4: 7 Soundtrack (10–12)

Avd 5: 3, 2, 4, 1, 7, 12, 5, 11, 10, 6, 9 (3–2)

Avd 6: 7, 1, 6, 3 (4–8)

Avd 7: 8, 2, 13, 4, 7 (11–8)

Avd 8: 8 Celiaz (4–6)

5 280 rader/1 320 kr

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering efter strykning.

DD-systemet

DD-1: 8, 2 (13–4)

DD-2: 8 Celiaz (4–6)

2 rader


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Marabou Brodda har övertygat stort på lördagarna under året och visat att hon besitter hög kapacitet. Senast fick hon ett bra lopp och det såg ut som hon skulle avgöra till slut, men hästarna invändigt kom tillbaka och hon blev bara trea. Innan det har hon visat att hon trots tråkiga utgångslägen tål att göra jobb och ändå avgöra. Hon möter några bra ston den här gången, men jag tror hon kan ta sig till ledningen i ett tidigt skede och då är hon hästen att slå. Det ska bli spännande att se hur långt hon kan ta sig, är det en häst för stoeliten i framtiden? Hon är en given tipsetta.


Motbud

Love No Pain har galopperat på slutet, men varit ute mot tuffa ston flera gånger och visat att hon är att räkna med. Hon är ingen raket från start, men fältet är litet och hon kommer hitta en bra position och med rätt lopp är hon med och utmanar om segern.


Skrällbud

Jeans’n Passion är en häst jag alltid har gillat, men hon fungerade inte riktigt i dom två senaste starterna och dom ska man inte ta hårt på. Gången innan var hon bra från svårt spår och det är en häst som gillar att gå barfota runt om vilket det blir den här gången. Rapporterna är bra från stallet, men man vill se ett defensivare upplägg och det kan passa och med ett lopp på innerspår kan hon slå till. Får inte glömmas.


Spetsstrid

Musett af Djupmyra har visat startsnabbhet och spetsat initialt, men hon har varit borta ett tag och jag tror man väljer att släppa ledningen. Jeans’n Passion kan öppna medelsnabbt, men där är man inne på defensivt upplägg och då ligger vägen öppen för Marabou Brodda som är min klara spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Marabou Brodda.

Vår rankning

5 Marabou Brodda

4 Love No Pain

3 Jeans’n Passion

9 Woodbury Wine

6 Madame af Djupmyra

1 Musett af Djupmyra

2 Restless Heart

7 Micro Vick

V86–2


Tipsettan

Danao Degli Dei brottas med ett dåligt läge i sin debut i Sverige, men rapporterna är goda på den här herren och jag tro vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg. Intrycket senast var riktigt fint när han vann åkandes och kapacitetsmässigt sticker han ut. Det kan bli tempo från start vilket gynnar honom och jag väljer att gå rakt ut på honom direkt i debuten. Singelstreck.


Motbud

Max Lane vann på bra sätt senast från ledningen och senast var han bra som tvåa. Han är riktigt startsnabb och han är min knappa spetsfavorit och kostar det inte för mycket i början kan det räcka hela vägen.


Skrällbud

Yohan Hills imponerade näst senast när han trots svårt spår avslutade riktigt starkt som tvåa. Senast mötte han för bra hästar och var godkänd. Spåret är vad det är, men löser det sig är han inte helt borta.


Spetsstrid

Kendall Jackson är explosiv, men Max Lane kan lägga iväg ordentligt och är min knappa spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Danao Degli Dei.

Vår rankning

12 Danao Degli Dei

5 Max Lane

1 Kendall Jackson

2 Dirty Martini

8 Yohan Hills

6 Mitzy Gold

10 Nordic Star Tooma

9 Bovary Face

11 Önas Power

7 Hulk Marke

3 Cabarette

4 G.A.Spencie

V86–3


Tipsettan

Michael F.Boko gjorde Sverigedebut senast och vann direkt utan att glänsa. Han kommer säkert gå framåt rejält med loppet i kroppen och den här gången är han anmäld med jänkarvagn vilket är intressant. Han har ett okej utgångsläge och med rätt resa tror jag han är med och slåss om segern. Det är en häst som är bra för klassen och agerar tipsetta.


Motbud

San Sebastian inledde starkt i stall Untersteiner, men sedan har det gått lite grus i maskineriet och han har inte travat som bäst. Senast tycker jag det såg bättre ut och skulle han fortsätta på den inslagna vägen är han en het utmanare och kan ta revansch.


Skrällbud

Hickory är en häst Thomas Uhrberg pratat gott om och han har årsdebuten avklarad. Normalt sätt går han framåt och med rätt lopp är han långt framme.


Spetsstrid

Michel F.Boko öppnade snabbt senast och jag har svårt att se någon svara när Rick Ebbinge kommer.


! Statistikvinnaren

Spartakus.

Vår rankning

6 Michel F.Boko

1 San Sebastian

7 Eton Degato

9 Hickory

11 Spartakus

3 Roman Tile

12 Hotliner

8 Thundrfrmdownunder

4 Akal Face

2 Rock The Sock

10 Herrelidas Diva

5 Go For Fun

V86–4


Tipsettan

Soundtrack gjorde debut för Timo Nurmos senast och gav ett fint intryck när han vann enkelt. Han går normalt sätt framåt med genomköraren i kroppen och det låter från stallet att han tränat starkt. Det är en rejäl häst som jag tror klarar distansen utan problem och jag tror man kommer köra offensivt och då ser det ut som han kan hitta till ledningen tidigt. Från den positionen känns han svårslagen och jag spikar.


Motbud

Roberts Son B.B. var bra som tvåa bakom Milan Boko näst senast och senast vann han på bra sätt. Han har bra kapacitet för klassen och borde sitta bra på det direkt och då är han en tidig utmanare i loppet.


Skrällbud

Powerbank F. var fin vid segern och det känns som formen är på väg åt rätt håll. Han kanske inte är lika bra som dom betrodda, men med en fin löpning på innerspår kan han vara ett roligt streck vid gardering.


Spetsstrid

Soundtrack körs offensivt och övertar ledningen.


! Statistikvinnaren

Village Party.

Vår rankning

7 Soundtrack

10 Roberts Son B.B.

12 Village Party

1 Powerbank F.

9 Jeannica

3 Ruffian

11 King Chaos

4 The Black Box

8 Valmar E.W.

2 Veams Pumba

6 Dolce A.F.

5 Xanthis Gucci


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

Staro Peanut gjorde ett riktigt starkt lopp i sin årsdebut senast med tanke på att man gick rakt ut på V75. Han går normalt sätt framåt med loppet och när förutsättningarna blev bra då ger jag honom tipsnicken. Han är dessutom startsnabb och skulle han hitta till ledningen i ett tidigt skede tycker jag är intressant.


Motbud

Oscarello väntar fortfarande på sin första seger i Sverige, men det rör sig om en fin häst som antigen mött hårt motstånd eller varit bortlottad. Det låter som vi kan förvänta oss en stark insats från stall Lugauer och från ett bra utgångsläge räknas han tidigt.


Skrällbud

Copen Chuck S.M. har det varit en del positivt snack kring mot bättre hästar. Han står långt ut på vingen, men med rätt lopp är han inte helt avsågad. Outsider.


Spetsstrid

Många startsnabba hästar och det står mellan 1,2,3 och 4. Ser öppet ut på förhand, men jag liten fördel till 4 Il Forte som ändå är kvickast och sitter i ledningen.


! Statistikvinnaren

Il Forte.

Vår rankning

3 Staro Peanut

2 Oscarello

4 Il Forte

1 Icebreaker Sisu

7 Copen Chuck S.M.

12 Crono Delleselve

5 Heimaey

11 Ikarus Love

10 Neo Turbo

6 Silver Fashion

9 Mamaneedshismoney

V86–6


Tipsettan

Hail Mary såg ut som en annan häst senast i värmningen och det ser ut som han tagit till sig ordentligt av vinterträningen. Allt var åt det positiva håller och jag tror han kan få en riktigt stark säsong i år. Han vann direkt i årsdebuten utan att ta ut sig helt och normalt sätt går han framåt ordentligt med loppet i kroppen. Jag tror man har Elitloppet i sikte och oavsett om man vinner det här loppet eller inte är han en het kandidat till en rosa biljett. Han tål att göra en del under vägen och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen. Ett givet streck och även ett tänkbart singelstreck för den som letar efter det.


Motbud

Zacon Gio känns svårbedömd då jag trodde han skulle prestera mycket bättre senast på Örebro. Det var väldigt starka rapporter på honom och man körde för att få en elitloppsbiljett. Banan den dagen kan ha ställt till det för honom, men jag tycker han var lite för blek trots det. Kan det vara så att han inte har mer att ge eller var han i behov av ett lopp till i kroppen? Jag kommer ge honom en chans till när han fått ett perfekt läge. Räknas tidigt vid gardering av tipsettan.


Skrällbud

Aetos Kronos blir man inte riktigt klok på efter hans märkliga skada. Det låter som tränare Jerry Riordan tror han kan komma tillbaka till sin högsta nivå och när man ser till insatsen på Solvalla för tre starter sedan tror man det finns kvar i honom. På slutet har han galopperat och formen är svårbedömd, men när han fått ett bra utgångsläge och Jorma Kontio i sulkyn tycker jag han känns intressant. Bakom de betrodda är han ett roligt streck och jag vill vara för honom.


Spetsstrid

Hur bra kan Zacon Gio öppna från innerspåret? Diamanten är kvick och Aetos Kronos kan också öppna snabbt. Det känns som Diamanten kommer släppa ledningen om han kommer dit och då kanske Jorma Kontio och Aetos Kronos kan vara först framme och överta. Ger honom knapp fördel i spetsstriden.


! Statistikvinnaren

Hail Mary.

Vår rankning

7 Hail Mary

1 Zacon Gio

6 Brother Bill

3 Aetos Kronos

4 Ultion Face

8 Unico Broline

5 Sorbet

2 Diamanten

V86–7


Tipsettan

Efter strykningen på Rossi Garline tar Corsaronero Font över rollen som tipsetta. Hästen har inte fått till det på slutet, men är kapabel. Med rätt lopp är han tung att stå emot.


Motbud

Eagle Rock vann i årsdebuten och med formen framflyttad är han hästen att slå från ledningen.


Skrällbud

Roofie är mycket lågt streckad. Femterankad och med på systemet.


Spetsstrid

Eagle Rock tas nog försiktigt från start, men när han ställer frågan efter en bit svara ingen. Spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Eagle Rock.

Vår rankning

8 Corsaronero Font

2 Eagle Rock

13 Digital Summit

4 Grappa Boy

7 Roofie

11 Lorens Flevo

9 Arvid S.H.

3 Vanity Flair

5 Digital Crunch

10 Olga Utca

12 Chablis D.K.

1 Far From Over

V86–8


Tipsettan

Celiaz gör spännande debut för Alessandro Gocciadoro och rapporterna är starka på den här märren. Hon vann på bra sätt på Vincennes i februari och jag tror hon kommer göra en stark prestation direkt. Hon har en lite speciell stil, men verkar stark och oöm för positioner. Man kommer få jobba när man fått ett tråkigt läge, men det tål hon och jag tänker ta betalt på henne direkt i årsdebuten. Avslutar med spik.


Motbud

Balotelli Face var sämre senast och visserligen mötte han stenhård motstånd, men han kan bättre. Förutsättningarna ser bra ut och hittar han till ledningen i ett tidigt skede är han hästen att slå för min spik.


Skrällbud

Load Master har hittat en till växel på slutet samtidigt som man kört honom på ett optimalt sätt. Han ska spara sin speed till slut och kan bli farlig om han hittar ner på innerspår och får fritt till slut. Outsider.


Spetsstrid

Balotelli Face är explosiv och ses som spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Balotelli Face.

Vår rankning

8 Celiaz

4 Balotelli Face

6 Load Master

2 Express Love

1 Hard Landing

11 Bad Manner

10 Ninepoints Candy

7 Rally Inge

12 Lee Harvey Bros

9 Swept Wing

3 Maison Plage

5 Nettan Sånna


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln