”Kan bli obehaglig – är ett skrälltips på V86”

TIDIGA V86-TANKEN: Nils Larssons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdagen den 17 maj

Uppdaterad 2023-05-16 | Publicerad 2023-05-15

Black Mission och Anders Svanstedt är en skrällduo på V86.

På onsdag delas V86 mellan Åby och Solvalla den 17 maj. Omgången kryddas med 14 miljoner i jackpott.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Nils Larsson.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


ANNONS: V86-jackpott 14 miljoner på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Nils Larssons V86-tips:

Bästa V86-spikarna

5 Organzza (V86-1) visade riktigt bra inställning senast när hon krigade sig till seger och gången innan var hon klart godkänd i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal där Joviality segrade. Det är alltså helt annat motstånd den här gången och då hon har visat sig väldigt effektiv bakom startbilen ska det vara en bra chans att ta sig till ledningen. Därifrån ska hon ses med en mycket bra segerchans och jag spikar.

5 Faeza Zet (V86-6) var väldigt bra i årsdebuten och hon borde inte vara sämre med det loppet i kroppen. Möter en del tuffa hästar här, men jag tycker hon ska ses med bra chans och hon kan vinna loppet både från ledningen och bakifrån.

1 Noxx Vrijthout (V86-8) höll starkt från utvändigt ledaren senast och nu ser det ut som han ska kunna nå ledningen och då blir han väldigt svårslagen. Jorma Kontio i sulkyn blir riktigt intressant och det känns som han kommer passa perfekt. Hela vägen!

Bästa V86-skrällarna

6 S.G.Mistral (V86-2) fick aldrig chansen senast och gick i mål med krafter sparade och han hade full fart över mål. Blir det lite körning kommer han gynnas och kan då överraska.

9 Black Mission (V86-3) satt även han fast med en del sparat senast och jag tror det kommer lossna ordentligt för honom framöver. Det är en riktigt fin sort som kan visa sig bli en obehaglig överraskning för många av spelarna den här omgången.

11 Steady Victory (V86-5) har gjort många bra lopp och med ett bättre utgångsläge hade han även varit tänkbar som spik. Nu krävs det en del klaff, men stämmer det bara hyggligt under vägen ska han kunna fälla många och jag blir inte förvånad om han är först över mål.

12 Andre Ward (V86-7) stämde det inte för i senaste loppet och han hade inget flyt med ryggarna. Han avslutade i alla fall fint och visade att formen sitter där. Han är bra för det här loppet och sitter han i slagläge vid upploppets början kan han visa sig starkast.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 5 Organzza (6–7)

Avd 2: 1, 11, 6, 2, 3, 9, 4, 7, 10 (8–12)

Avd 3: 1, 10, 9, 7 (8–6)

Avd 4: 9, 4, 1, 11 (10–6)

Avd 5: 1, 10, 11, 8, 3, 9 (7–2)

Avd 6: 5 Faeza Zet (8–2)

Avd 7: 10, 4, 12, 6, 11, 8 (2–7)

Avd 8: 1 Noxx Vrijthout (2–7)

5 184 rader/1 296 kr

DD-systemet

DD-1: 10,4,12 (6–11)

DD-2: 1 Noxx Vrijthout (2–7)


ANNONS: V86-jackpott 14 miljoner på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Organzza fick ett fint lopp i andra utvändigt senast och spurtade rejält till seger. Hon visade riktigt bra inställning till sitt jobb som tog sig förbi sista biten och gången innan höll hon klart godkänt som fyra i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Där mötte hon Joviality och någon sådan konkurrent finns inte i det här fältet. Hon är snabb ut bakom bilen och hon borde komma till ledningen och därifrån blir hon mycket svårslagen.


Motbud

Golden Rain sträckte på sig från ledningen senast och vann säkert. Hon har visat fint kunnande och Stefan Persson i sulkyn känns intressant den här gången. Garderar man loppet är hon given att ta med.


Skrällbud

Diva Ravina avgjorde väldigt enkelt senast efter ett perfekt rygglopp. Kommer fälla många på nytt.


Spetsstrid

Beyonce Broline och Oh Ah Kennedy kan öppna vettigt. Båda får dock väldigt svårt att hålla ut Organzza som visat riktigt bra uppfattning bakom startbilen. Utvändigt om henne finns Golden Rain som också är kvick, men hon får svårt att ta längden.


! Statistikvinnaren

Organzza.

Vår rankning

5 Organzza

6 Golden Rain

7 Diva Ravina

8 Dubbio Amletico

11 Breidabliks Bombay

4 Oh Ah Kennedy

1 Beyonce Broline

10 Farbror Melker

3 Helga Sinclair

2 Salvator Mundi

V86–2


Tipsettan

Global Dash gjorde bort sig med galopp senast, men han är normalt travsäker och jag tycker inte man ska ta så hårt på den galoppen. Han har annars varit riktigt bra på slutet och nu har han spännande förutsättningar med spetsläge då han är riktigt kvick ut bakom startbilen. Kan blå svårfångad!


Motbud

Mellby Imperial har hög kapacitet vilket han har visat vid tre raka segrar. Han hade ingen tur i spårlottningen men ska trots det räknas väldigt tidigt.


Skrällbud

S.G.Mistral trodde jag en hel del på senast, men då chansade man invändigt och han såg väldigt fin ut i skymundan som trea. Blir det hårt tempo under loppet kommer han gynnas och känslan är att han kommer fälla många till slut.


Spetsstrid

Global Dash är väldigt snabb när man laddar från start och från innerspåret bakom startbilen blir han mycket svår att ta sig förbi. Klar spetsfavorit!


! Statistikvinnaren

Smile Silvio.

Vår rankning

1 Global Dash

11 Mellby Imperial

6 S.G.Mistral

2 Smile Silvio

3 Cash Winner

9 Xanthis Hilton

4 Star Muscle

7 Coffey

10 Strängnäs Palema

8 Nordic Star Tooma

12 Freedom N.O.

5 Ove Palema

V86–3


Tipsettan

Longgone River har alltid haft ett gott rykte och har också visat vid några tillfällen att det finns riktigt bra kapacitet. Nu har han inte riktigt fått till det i några starter, men jag tycker uppgiften ser klart tilltalande ut den här gången då han ser ut att ha bra spetschans. Därifrån känns han rejäl nog för att kunna dra på i ett ganska jämnt och hårt tempo. Kusktalangen Gustav Johansson upp i sulkyn känns också intressant på förhand.


Motbud

Kron Vici Star testade i tredjespår senast men det bet aldrig riktigt och han ska nog inte gör allt för mycket jobb själv under vägen. Här har han ett bra utgångsläge och han är faktiskt riktigt snabb ut från volten och även om han står med tillägg är det inte otänkbart att han skulle kunna hitta ledningen. Han borde hur som helst kunna köra till sig en bra position och då ska han absolut ses med segerchans.


Skrällbud

Black Mission fick aldrig riktigt fritt senast och såg ut att ha en del krafter sparade. Jag väntar på att det på allvar ska släppa för den här hästen och med senaste loppet i kroppen kan det vara dags för seger.


Spetsstrid

Endast tre hästar på startvolten och innerspårets Longgone River borde inte ha några större bekymmer med att hålla ut övriga två. Från tillägg är Kron Vici Star mycket snabb och han har tidigare suttit i spets in i första sväng trots tillägg.


! Statistikvinnaren

Kron Vici Star.

Vår rankning

1 Longgone River

10 Kron Vici Star

9 Black Mission

7 Bold Request

8 Grappa Boy

6 Anxious to Matters

4 Donna Summer

2 Remburs R.D.

5 Curie

3 Explosivelove A.F.

V86–4


Tipsettan

Roberts Son B.B. imponerade stort senast vid seger där han ganska enkelt kunde svara Timo Nurmos snackhäst Soundtrack. Han har helt klart kapacitet som kommer räcka en bra bit upp i klasserna och även om han har bakspår tycker jag han ska ses med en bra segerchans.


Motbud

Capitano var överlägsen från ledningen senast och skulle han lyckas köra sig dit på nytt kommer han bjuda på rejält motstånd.


Skrällbud

Global Braveheart har vunnit i hälften av sina starter och nu är det aviserat skoryck vilket kan ge en extra växel. Ska inte nonchaleras från ett bra läge.


Spetsstrid

Global Braveheart kan öppna bra och det är inte otänkbart att han lyckas svara ut Redzone första biten som är värst emot i spetsstriden. Båda lär nog ändå vara intresserade av att släppa till Capitano som efter en bit ska kunna köra sig till spets.


! Statistikvinnaren

Global Braveheart.

Vår rankning

9 Roberts Son B.B.

4 Capitano

1 Global Braveheart

11 Matiere

10 Edelweiss

6 Rally Juvelen

12 Northman Maxus

3 Bold Lane

5 Embrace It

2 Redzone

8 Veams Pumba

7 Speedy K.


ANNONS: V86-jackpott 14 miljoner på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

First One Diamond fick inte fritt spurtutrymme förrän in på upploppet senast och då avslutade han fullt godkänt. Har lottats till ett bra läge nu och från innerspåret ska han ha bra chans att hålla upp ledningen. I den positionen borde han kunna räcka en bra bit och då loppet inte känns stenhårt kan det hålla hela vägen.


Motbud

Mister K.O.Z. fick dra tåget i tredjespår senast och att han inte orkade hela vägen var inte så konstigt. Får han ett bättre lopp den här gången finns det fart som ska räcka till en framskjuten placering.


Skrällbud

Steady Victory tycker jag är riktigt bra för det här loppet och hade han fått ett bättre utgångsläge kunde det varit en rolig chansspik. Härifrån krävs det såklart en del klaff, men han har i senaste starterna visat fortsatt bra form i skymundan och man får absolut inte glömma bort honom på systemet.


Spetsstrid

First One Diamond är snabb ut och från innerspåret räknar jag med att man kommer ladda vad som går för att hålla ledningen. Ska ses med god chans att lyckas och främsta utmanaren är nog Come Along som visat att han är effektiv den första biten.


! Statistikvinnaren

Lindstedt Boko.

Vår rankning

1 First One Diamond

10 Mister K.O.Z.

11 Steady Victory

8 Love Keeper

3 Lindstedt Boko

9 Henrik Will

7 Kentucky Lobell

2 Come Along

5 Otto Håleryd

6 Dartboard

4 Magnificent

V86–6


Tipsettan

Faeza Zet gjorde en väldigt mersmakande årsdebut på Färjestad. Hon fick visserligen ge sig mot Clarissa den sista biten, men hon bjöd verkligen upp till kamp och föll med flaggan i topp. Med det loppet i kroppen lär hon vara ytterligare förbättrad och även om hon möter tuffa hästar tycker jag hon ska ses med en bra segerchans. Hon känns allround och kan vinna loppet både från ledningen och bakifrån.


Motbud

Hoboken Am gör en spännande årsdebut och kapacitet vet vi att det finns utöver det vanliga.


Skrällbud

Global Lover har ett lopp i kroppen och kan slå till.


Spetsstrid

Innerspårets Ara är ganska snabb i benen och från ett perfekt spår har han bäst förutsättningar för att komma till ledningen. Från springspår utmanar Tullibardine Boe som kan öppna och efter en bit är det inte omöjligt att Örjan Kihlström kommer köra offensivt med Faeza Zet och då kunna ta över spets.


! Statistikvinnaren

Faeza Zet.

Vår rankning

5 Faeza Zet

8 Hoboken Am

2 Global Lover

1 Ara

9 Henry Flyer Sisu

10 Dark Roadster

11 Loaded Maria

6 Tullibardine Boe

7 Power Blaster

12 Jaques Noir

4 Victory Topline

3 Nettan Sånna

V86–7


Tipsettan

Wish Me Magic har inte startat på ett tag och har även varit struken inför en tilltänkt start. Det gör att det troligen saknas en bit till toppformen, men jag tycker han är så pass bra att han ska räknas med bra chans trots det och nu kommer man även köra barfota runt om.


Motbud

Manual Flight har möjlighet att ta sig till spets och därifrån är han ett tidigt segerbud över distansen.


Skrällbud

Andre Ward gjorde ett bra lopp senast och kommer han in i matchen kommer han vara stark till slut.


Spetsstrid

Känns som det kan bli en jämn spetsstrid då Dats Pepito, Stella Nova Race, Manual Flight och Scotch Brodde alla kan öppna ganska bra. Jag ger knapp fördel till Manual Flight då jag tror han är mest angelägen att ta sig dit. Även Deep Pockets trivs i ledningen och kan öppna, men det är tveksamt att han lyckas ta sig dit från spår sju bakom bilen.


! Statistikvinnaren

Mr Mah Can.

Vår rankning

10 Wish Me Magic

4 Manual Flight

12 Andre Ward

6 Global Action

11 Billy Idol Jet

8 Mr Mah Can

2 Dats Pepito

7 Deep Pockets

3 Stella Nova Race

5 Scotch Brodde

1 Justice Rhyme

9 Ibelieveinamerica

V86–8


Tipsettan

Noxx Vrijthout fick göra jobbet utvändigt om ledaren senast och jag tycker han höll riktigt bra som tvåa. Nu har han dragit ett spännande utgångsläge och med Jorma Kontio i sulkyn räknar jag med att det bär av till ledningen. Lyckas han komma dit har jag svårt att se någon kunna ta sig förbi och det känns som en riktigt rolig spik i avslutningen.


Motbud

Run N’Cola är riktigt bra och från ett bra utgångsläge ska han räknas tidigt. Barfota runt om!


Skrällbud

Lee Harvey Bros närmar sig formen och är en skräll.


Spetsstrid

Run N’Cola och Global Classified är hyfsat snabba vid full laddning. Även Rally Inge kan dra iväg bra från start, men jag tror ingen av dessa lyckas ta sig förbi innerspårets Noxx Vrijthout som blir svår att ta en längd på. Jorma Kontio i sulkyn tror jag kommer passa perfekt och att han kommer få riktigt bra fart på honom den första biten.


! Statistikvinnaren

Run N’Cola.

Vår rankning

1 Noxx Vrijthout

2 Run N’Cola

7 Balotelli Face

4 Lee Harvey Bros

5 Global Classified

9 Global Attention

12 Kash Keeper

8 Crown Wise As

10 Grant Hall

3 Reshevsky

11 Ninja’s Kiss

6 Rally Inge


ANNONS: V86-jackpott 14 miljoner på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln