V75-tips

”Såg häftig ut senast – står på tur för seger”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Rättvik lördagen den 6 augusti • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Skrällkollen inför V75 på Rättvik.
Skrällkollen inför V75 på Rättvik.

TRAV

På lördag körs V75 på Rättvikstravet.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Det är pinsamt låg procent på mitt speldrag, säger Mattias Karlsson.

– Mitt speldrag såg häftig ut senast, står på tur för seger, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Rättvik under lördagen. Omgången har spelstopp 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Kraftigt på gång...”


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 15.30 fredagen den 5 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Spets och slut. Det är favoritscenariot i V75-3 och jag tror ingen kan ta en längd på 1 Milliondollarrhyme. I spets, över kort distans, är hästen inte så lätt att plocka ner. Förra året fick han utstå elak press i just det här loppet, men kunde gå undan till en relativt enkel seger, trots det. Jag tror på ett liknande scenario den här gången och hästen är kapabel att gå en 09-tid. Då krävs det mycket om man ska slå honom, med vida spår.

Miljonrensarna

Det blir en hel del ändringar på 9 Zeolit i V75-1. Hästen är grundkapabel och slår det väl ut så kan han mycket väl vinna här. Åtta procent.

11 Quarcia (V75-5) är ruggigt vass på speed och i ett lopp som luktar överpace kan det här snabba stoet slå till. Hon är anmäld barfota igen, vilket jag tycker är ett klart plus för den här hästen. Tre procent.

3 Kee Keper (V75-7) håller jag som en bra häst. Vilat nu, men att han inte skulle vara vrålpeppad till V75-start på hemmaplan anser jag vara orealistiskt. Bra läge och på vad han visat tidigare är det ett givet streck till pinsamt låg procent. Tre procent.

Tänk på att...

…det är V75 på Rättvik den här lördagen. Relativt kort upplopp och lite begränsad dosering i sista sväng, gör det svårt att attackera bakifrån.

…rent matematiskt borde 1 Ramstad Balder (V75-4) bli mycket svårslagen. Det troliga är spets och slut och jag går i spik-tankar.

…V75-6 är ett jämnt lopp, sett till spelet, men jag håller 9 Cash and Carry och 14 Filippa B.J. som klart bäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Lite tråkigt, men det ser verkligen upplagt ut för 1 Ramstad Balder (V75-4). Hästen är snabb ut och trivs i Sverige. Jepson i vagnen här och på Rättvik för tre starter travade han 1.21-tid från tillägg på korta häcken. Gör han om en sån prestation här är hästen oslagbar. Hög procent, men får svälja i mig det, för övriga omgången är svår.

Miljonrensarna

8 Don´t be Weak (V75-1) hoppas jag kan få ryggen på 1 Reven Dejavu, som i mitt badkar tar emot favoriten och blir manglad. Sen ska vi ”bara” jobba in luckan för mitt drag! Pang! Åtta procent.

8 One Kind of Art (V75-5) har fått ett läge helt åt råttorna, men han är bra för klassen och här kan det bli körning. Då kommer han in i matchen. Tre procent.

Vi sparar det bästa till sist, jag är faktiskt inne på att chansspika 10 Mafioso Lynx (V75-7). Hästen står på tur och såg mycket häftig ut som fastlåst senast. Här blir det körning och då blir han mycket tung att stå emot sista 800 metrarna. Ofattbart lite spelad - det är bara att tacka och buga. Sex procent.

Tänk på att...

…det är V75 på Rättvikstravet under lördagen.

…det ska regna i Rättvik och banan där tål inte mycket väta alls, banan blir kletig.

1 Milliondollarrhyme (V75-3) bör ta hand om ledningen och hålla undan. Vann den här dagen i fjol på 09-tid.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Erik Pettersson V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

1 Ramstad Balder (V75-4) ser ut att ha en bra uppgift framför sig. Det blir inte lätt att ta 20 meter på honom över den korta distansen och presterar han som för tre starten sedan tror jag på toppchans. Carl Johan Jepson upp är mycket intressant.

Miljonrensaren

8 One Kind of Art (V75-5) såg fin ut efter galoppen senast och går säkert framåt med loppet. Spåret är svårt, men det kan bli tempo och då blir han farlig till slut. Tre procent.

2 Heartbeat Julie (V75-6) var det mycket snack om för två starter sedan, men då blev det galopp. Ulf Ohlsson upp nu är spännande och felfri är hon att räkna med. Sex procent.

Tänk på att...

… 3 L.L.Royal (V75-1) höll godkänt utvändigt om ledaren senast. Lite enklare motstånd det här gången och hittar han till spets är det bra chans.

4 M.T.On Target (V75-2) är obesegrad i ledningen efter fyra försök.

… det ser öppet ut i avslutningen. Gardera med många och glöm inte 9 Upside Face som har bra fart för klassen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

9 Todin (V75-4) Startsnabb som fick ett perfekt läge med innerspår från 20 meters tillägg. Hästen är kort och gott 20 metet bättre än favoriten 1 Ramstad Balder. Tränaren Erik Killingmo är supernöjd inför starten och tror att hästen kommer göra ett kanonlopp. Jag gillar snacket och går rakt ut på honom här.

Miljonrensarna

8 Don’t Be Weak (V75-1) Härifrån krävs det lite tur men hästen har bra form för dagen. Kretsen kring 1 Reven Dejavu har aviserat att ekipaget vill köra i spets och jag läser “vinnarhålet” på min idé. Kom bara luckan! Åtta procent.

7 Dorob (V75-2) Stod för en bra prestation senast från ett tråkigt läge. Tränar bra enligt tränaren Roger Walmann. Jag läser kubbning i början mellan 4 M.T.ON Target och 5 Invader Am. När två strider vinner den tredje? Ja, så får det bli… Två procent.

2 Heartbeat Julie (V75-6) Diamantsto-lopp som ser öppet ut på förhand. Django-Riff avkomman har visat fina fartresurser i tidigare lopp. Kuskplus med Ulf Ohlsson upp som kommer ge hästen en optimal löpning på innerspåret. Sex procent.

10 Mafioso Lynx (V75-7) Gjorde ett kanonlopp senast och hästen behövde inte duscha efter målgång. Kusken Magnus A Djuse valde lite fel vägar under loppets gång men det är sådant som händer, trav är trav! Sex procent.

Tänk på att...

...favoriten 4 Borups Tornado (V75-5) är en favorit i “fara” får dödens? Måste synas!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Är Mats Djuse på väg att ta över rollen som framtidens Örjan Kihlström från brodern Magnus Djuse? Nja inte riktigt ännu men han vinner med omgångens bästa spik 5 Invader Am (V75-2) Spets och slut!

Kan inte tänka mig att Fredrik B Larsson bakom 1 Milliongollarryhme (V75-3) svarar ledningen mot 2 Global Badman.Tränaren/kusken Daniel Wäjersten vet vad som gäller, spets och slut till fin procent.

Miljonrensarna

50 procent på ett kallblod som ej heter Järvsöfaks synas blixtsnabbt, i V75-4 kan till exempel Natalie Blom bakom 7 Björlifanner skrälla. En procent.

I V75-5 kör Tomas Pettersson superstoet 11 Quarcia mot hingstar/valacker, känns ändå som att ekipaget går ner i klass. Tre procent.

Tänk på att...

…det är fulla fält i alla lopp på Rättvik gillas skarpt, totalt över 80 hästar, snyggt jobbat Rättvik och ATG.

…att historiens skickligaste travkusk, Örjan Kihlström, väljer att åka till USA och ta hem typ 5 miljoner istället för att som vanligt vinna två-tre lopp på V75,  gör att jag tror på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

1 Ramstad Balder (V75-4) har dragit perfekta förutsättningar med spetsläge över kort distans och då han är väldigt kvick den första biten känns det långsökt att han skulle missa ledningen. Därifrån kan han springa en snabb tid över den här distansen och då blir det väldigt tufft för övriga att plocka något i spåren.

Miljonrensarna

8 The Rocket (V75-6) galopperade senast och svarade för en riktigt stark upphämtning. Hon duger väldigt bra i det här loppet och borde tidigt kunna ta sig ut i andraspår från det här utgångsläget. Hon tål sedan att göra en del jobb själv om det krävs men kan även spurta till slut om det blir bra tempo på loppet. Se upp!

Tänk på att...

... 1 Milliondollarrhyme (V75-3) ska försöka ­försvara sin titel i Ego Boys Minne från förra året och är hästen att slå från ledningen.

... 8 One Kind of Art (V75-5) tyvärr galopperade senast när jag trodde mycket på honom. Han såg riktigt bra ut efteråt och även om utgångsläget är tråkigt den här gången ska man inte glömma bort honom på kupongen. Form och klass finns för att spurta till seger om det bara löser sig vettigt.

... 2 Doldis (V75-7) gör bra lopp hela tiden och nu har han fått ett spännande utgångsläge. Kan vara en chansspik i avslutningen.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Rättvik på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


LIVESYSTEMET

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (res 3-2)

V75-2: ALLA (res 2-1)

V75-3: 4 Parveny (res 9-3)

V75-4: 1, 4, 6, 10, 12, 13, 14 (res 9-2)

V75-5: 1, 5 (res 11-7)

V75-6: 4, 5, 10 (res 11-8)

V75-7: 1 Hail Mary (res 11-8)

För att köpa andel i live-systemet: FÖLJ LÄNKEN HÄR.

Bästa spikarna:

4 Parveny (V75-3) har alltid visat hög kapacitet och nu verkar han vara under rejäl utveckling. De två senaste segrarna har kommit från ledningen på ett övertygande sätt och det ser ut som han ska hitta den positionen igen. Då värsta motståndaren Hidalgo Heldia drog bakspår tar jag ställning och spikar.

1 Hail Mary (V75-7) öppnade bra senast men kunde inte svara Inti Boko den första biten och blev sedan fast med alla krafter sparade. Har bra chans att hålla upp ledningen nu men oavsett lär inte Örjan sitta fast den här gången. Träningsrapporterna är riktigt starka inför den här uppgiften och han ska ses med toppchans!

Bästa dragen:

13 Nova Mahiron (V75-4) kan sitta bra på det direkt och verkar bli bortglömd. Hon har fått ett lopp i kroppen och är riktigt bra för klassen.

4 Full of Muscles (V75-6) är klart bättre än vad raden skvallrar om och nu har han dragit ett spännande utgångsläge. Han kan öppna bra bakom startbilen och det lär bli full laddning för att nå ledningen och lyckas han med det är han hästen att slå för övriga. Han får absolut inte glömmas bort på V75-kupongen.

RANKING

V75-1: 5-11-1-6-4

V75-2: 2-1-8-11-9

V75-3: 4-9-3-11-5

V75-4: 13-6-10-14-4

V75-5: 5-1-11-7-3

V75-6: 4-5-10-11-8

V75-7: 1-11-9-8-10

RÄTTA RADEN

V75-1: 5 Adde S.H., värde: 96 kronor.

UTDELNING

7 rätt:

6 rätt:

5 rätt:

Skriv inlägg
 • Kövras nu tack

  Jensa
 • Nils Larsson

  Bilen rullar V75-2

 • Nu jobbar vi in skräll

  peterk
 • Nils Larsson

  1 minut till V75-2! Finalen i Klass II

 • Har stefan h kommet noe tips her ibdag nils?

  Dag1234

  Osäker på om han varit inne idag.

  Nils Larsson
Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Är kraftigt på gång – hästen att slå i spets”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav