”Är ruskigt speedig – kan vara en storskräll”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 18 juni på Boden

På lördag avgörs V75 på Boden med Norrbottens Stora Pris och midnattstrav – samt 50 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 18 juni. Observera att spelstopp på lördag är klockan 20.30.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Omgången ser lurig ut och eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt i lördags så har många sköna extramiljoner flyttats över till denna helg. Förhoppningsvis smäller det till här och var, och allra helst i de inledande två avdelningarna där jag målat på ordentligt.

Norrbottens Stora Pris i år ser väl i ärlighetens namn inte ut som den tuffaste upplagan som skådats, men vi får åtminstone stifta bekantskap med Elitloppsfavoriten. Även fjolårsvinnaren Who's Who skulle varit med, men är struken.

Don Fanucci Zet hade helt klart hoppats på något annat spår än längst ut bakom vingen, men det gick ju trots allt rätt skapligt i Elitloppsförsöket just från bricka åtta. Nu är han dessutom nedstruken ett spår. Världens kanske bästa häst jagar snabb revansch för finalgaloppen nyligen och vi kan luta oss tillbaka i soffan inför vad som komma skall.

V75-1:

5 Devils Tongue spelades till favorit i lördags men dummade sig redan innan bilen släppte fältet. Han har gjort så förr och är inte att lita på helt riktigt ännu. Gången innan mötte han topphästar på Solvalla och följde med fint från rygg ledaren på topptid. Motståndet den här helgen är enklare än vad fyraåringen mött på sistone och räkna med att Sandra kommer att vara revanschsugen till tusen. Sköter sig Devils Tongue ska det till en bra häst för att slå honom. Sandra kör till direkt. I spets är han obesegrad efter tre försök.

3 Iceland Radio är en härlig liten speedkula. Hon har stått för drösvis med bra insatser på V75 i år och är verkligen värd lite framgång. Hästen har varit uppanmäld i silver, tampats i stoeliten och sällan gör hon en besviken. Näst senast såg hon lysande ut vid lätt spetsseger, men senast blev det fel med dödens i hårt tempo. Hon är rask ut och går både i spets och med lopp i ryggar. Motståndet matchar hon alla dar i veckan och jag blir inte ett dugg överraskad om hon överraskar.

12 Mellby Ironman har bara gjort två starter i år men varit riktigt vass båda gångerna. I årsdebuten galopperade han i spets och tappade allt vad positioner heter. Upphämtningen var dock av bästa märke i ett lopp som vanns av Inspector. Senast bollade han med Conch On Inn, trots att denne stod 20 meter före i starten. Barfotabalansen verkar ha givit en extraväxel och han ska räknas tidigt, det usla utgångsläget till trots.

9 Double Trouble E.P. är oerhört startsnabb och missgynnas därför ordentligt av bakspåret. Jag misstänker att kusken chansar och tar rygg på Got to Dash och hittar rygg ledaren eller tredje invändigt. Senast var hästen smällfin vid överlägsen spetsseger och gör han om den insatsen duger han fint även på svenska V75.

2 Harper Seabrook galopperade 600 meter från mål i lördags och kanske hade grejat en slant felfri. Han är jämn och säker, men vinner inte så ofta i V75-sammanhang (segerlös efter tolv försök). Läget är dock perfekt.

11 Omega Superstar hamnade väldigt långt ner i kön senast men avslutade bäst av alla i Bentley Gars kölvatten. Formen är på topp och styrkan prima, men nu möter hon trots allt tuffa hingstar. Trots det vill jag inte såga hennes chanser.

1 Got to Dash är bra för klassen men har inte visat den rätta formen hittills i år. Hängde mest med näst senast, klart slagen av Iceland Radio, och senast låg han på en del i ledningen. Borde ändå hållit bättre och det var rejält stumma ben över upploppet. Startsnabb, får loppet och Örjan upp. Duger om Salmela kan trolla i jobben under veckan.

4 Just Celebration såg riktigt laddad ut på V75 senast men fick då chansen alldeles för sent i ett lopp som vanns av Bugatti Miles. Sedan dess har hästen varit struken för hosta och kanske inte kommer att vara på topp redan nu på lördag. Har dock rutin från V75 och kan absolut slå till.

6 M.T.Oberon lever på sin fina styrka och har efter en medioker insats på V75 i början av april radat upp starka prestationer. Han får ofta tuffa lopp och hade nog föredragit om distansen varit minst 500 meter längre. Hoppas därför på överpace. Barfota runt om och jänkarvagn nu. Han trivs i Boden och har där tagit hela sju segrar.

10 Inspector är i mycket bra slag. Avgjorde på bra vis vid segern näst senast och får klart godkänt för sin insats senast, trots att han lämnades av Gooner över upploppet. Bortvald av tränaren men kan nog knäppa en del till slut.

V75-2:

13 Tangen Frikk tävlar mot sig själv och bara mot sig själv. Om han någonsin ska vinna ett V75-lopp så är det nu på lördag. För tre starter sedan avslutade han sylvasst bakom kanoner som Månlykke A.M. och Bellfaks. Näst senast såg han ut att ha ett järngrepp om segern då han felade på upploppet. Senast mötte han åter delar av kallblodseliten och avslutade mycket bra som trea. Min klocka visade under 20/700 och då såg det inte ut som om kusken var på honom det minsta. Precis som då sitter mästerlige Ulf Ohlsson upp i sulkyn och jag kan inte se annat än att han tidigt sänder iväg Tangen Frikk. Den som mot förmodan svarar ledningen lär ha ordentlig träningsvärk dagarna efter. Toppchans och ett spikbud. Galopp emot.

11 Buska Blyg har visserligen inte vunnit lopp sedan januari månad men stått för flertalet mycket bra insatser. Bortsett från näst senast, då han tappade mycket från rygg ledaren (men också mötte väl tuffa konkurrenter den gången). Senast hamnade han illa till i kön och tvingades under slutvarvet ut i fjärdespår. Spurten bet bra i skymundan och i detta sällskap räcker han långt.

15 Kringlers Viktor är en mycket spurtstark herre som avgjorde på fint sätt från kön senast. Kusken Tina Lagesen är ovan dessa sammanhang men har trots allt en ganska hygglig segerprocent när hon väl gästat Sverige. Det är dock skillnad på att tävla på hemmaplan, och möta Ulf Ohlsson och de övriga på V75. 

14 Bokli Rapp gjorde senast comeback efter långt uppehåll och vann direkt i debuten för Björn Karlsson, trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Han såg slagen ut på upploppet men kontrade snyggt mot Mietor. Rimligtvis borde Björn Karlssons häst gå framåt ordentligt med den genomköraren, men han står nu 20 meter sämre till mot flera av konkurrenterna. Trots tillägget ska han ses med segerchans.

7 Torpa Pål skrällvann på V75 förra hösten och slog då både Buska Blyg och Källsjöviking regelrätt. Den här gången står han dessutom 20 meter bättre till jämfört med den tidigare... Senast, i Finland, fick Torpa Pål en snäll resa och avslutade piggt vid sen lucka. Pass upp!

6 Källsjöviking borde duga bra i ett lopp som detta. Senast avslutade han fullt godkänt från kön i ett lopp som vanns av Bokli Rapp. På lördag står Mats Gällerstedts häst 20 meter bättre till jämfört med flera av konkurrenterna och Källsjöviking tål ett offensivt upplägg. Långt framme, även om han kanske är allra vassast under vinterhalvåret. Tappar från start och vingelrisk från springspår.

10 Forspärla står riktigt bra till i loppet och har efter en downperiod verkligen hittat formen på allvar. Avslutade starkt näst senast i ett lopp där Bokli Rapp vann (står 20 meter bättre till jämfört med honom på lördag). Senast svepte hon till spets på sista bortre långsidan och stred sedan berömvärt som knappt slagen. Tuggar ner många under slutvarvet. Adielsson upp!

12 Lome Storm är svårbedömd för dagen. Han gjorde comeback i lördags efter nästan fem månaders uppehåll men felade då direkt i starten. Vid prickad form duger han givetvis bra i ett lopp som detta, men något tidigt streck är han tills vidare inte. Står 20 meter sämre till mot Sundbo Komet jämfört med senast. Bortvald av Bergh.

3 Mietor fullföljde mycket starkt som tvåa bakom Bokli Rapp näst senast och står nu 20 meter bättre till mot denne. Senast hamnade Mietor utvändigt ledaren och sågs aldrig med någon segerchans (Kringlers Viktor vann loppet och var den klart vassare av de tvåa). Skrällbud.

5 Sundbo Rymling är en käck speedkula som visserligen står stenhårt inne på pengarna men ändå varit så pass bra i år att jag inte blir chockad om han storskräller. Senast satt han långt bak i ett lopp som vanns av fine Ulvsåsen och han gick lika bra över upploppet som de övriga.

8 Sundbo Komet har visat bra form en längre tid men straffade ut sig med galopp i första sväng i lördags. Står bättre till på pengarna nu och toppkusk upp.

1 Ville Lille Faksen har haft svårt på svensk mark tidigare och vinsterna på sistone är tagna i mycket enklare sällskap hemma i Norge. Står hårt inne på pengarna nu och lär vara helt chanslös.

V75-3:

2 Henry Flyer Sisu är tveklöst hästen att slå här. Han inledde karriären strålande och var bara knappt slagen i Kriteriefinalen som treåring. Om han inte rumplat till över upploppet så hade han nog spöat kanonerna Brambling och San Moteur. Som fyraåring vann han bland annat ett försök till Derbyt (överlägset) men hade sedan i finalen inte sin bästa dag. I årsdebuten kördes han som väntat snällt och fick mycket sparat i rygg på Mister Hercules. Han har inte startat sedan dess, varför vet jag inte, men vid sunda vätskor ska det vara toppchans. Numera är det Petri Salmela som tränar och här hoppas han ha en ny reklamhäst för de större loppen. Henry Flyer Sisu är rask ut och hittar han till spets kan loppet vara över, från den positionen är han två av tre. Och hur ska han missa ledningen från bricka två? Jag noterar att jänkarvagnen åker på nu, precis som i Kriteriet. Lita på att Mika jagar upprättelse efter missen med Selected News i lördags.

6 Amalencius B.B. är en tanks, en bulldozer, men fungerar inte alltid i loppen. Näst senast hamnade han helt tokigt på det från sitt innerspår och då räckte det inte med en mycket vass avslutning ute vid korvkiosken. Senast mötte han ett riktigt rövargäng i Harper Hanovers lopp och fick dessutom göra grovjobbet i tredjespår under slutvarvet. Han föll med flaggan i topp och går ner i klass till den här starten. Segerstrider, så klart, och Timo Nurmos har ruskigt fin stallform just nu.

7 Xanthis Coktail står verkligen på tur för en fullträff. Näst senast fastnade han med rubbet sparat i rygg på ledaren och senast, i en stentuff V75-final, avslutade han bra efter att ha fått chansen sent. Enklare motstånd nu och är mycket rask från start, distansen är heller inte något minus. Räknas tidigt.

5 Ivory di Quattro stod för en strålande comeback senast. Kusken smög fram till ledningen och kontrollerade sedan fältet efter behag. Över upploppet fanns det bara en häst på banan och ett bättre intryck kunde man från stallet knappast ha hoppats på. Ännu bättre distans nu och Bergh lär köra offensivt. En av flera som kan vinna.

10 Djokovic är riktigt läcker och oerhört kapabel, men också ojämn. Senast visade han inget extra till slut, men vid segrarna dessförinnan imponerade han rejält. Får hoppas på tempo från detta läge.

8 Gooner har hög kapacitet och var riktigt läcker vid busenkel spetsseger senast. Hans tre senaste vinster har tagits över kort distans men han går bra även över 2 640 meter. Gooner står visserligen rätt hårt inne på pengarna men tas på allvar om han är lika vass som senast. Synd på läget och gissningsvis tvingas kusken backa sig ner i kön.

9 Leave Your Socks On är ännu segerlös i år men verkar vara bra i ordning. Näst senast fick han fina ryggar under slutvarvet och avslutade starkt som tvåa, med både Amalencius B.B. och Xanthis Coktail i det slagna fältet. Senast kördes han snällt och var nog inte tom när galoppen kom in på upploppet. Kuskplus nu och stormtrivs i Boden (nio vinster på 13 starter).

4 Magic Cash skördade fina framgångar i regi Timo Nurmos men har startat sporadiskt de senaste åren och återfinns numera hos Sandra Eriksson. Resultaten har uteblivit hittills och dessutom har hästen återfallit till gamla galoppsynder. Senast snubblade han till från start och fick sedan ett helt omöjligt lopp i tredjespår. Han måste vara klasser bättre för att duga på lördag men jag noterar trots allt att det rycks lite skor och byts vagn nu.

11 Gazoline Mearas gör debut i klassen och man kan inte begära vinst direkt. Han höll bra från ledningen på V75 näst senast men åkte då dit i sista stegen mot Bugatti Miles. Senast avslutade han rätt bra från kön och var i mål på linje med Leave Your Sox On. Bortlottad.

V75-4:

1 Amie Ness har gjort det mesta rätt hittills i karriären och vunnit fyra av fem. Vid enda förlusten körde kusken lite väl snällt med henne. I senaste starten vann hon väldigt lätt via runt 12/600. Hon har visat sig vara en väldigt förnuftig dam som klarat svåra spår och aldrig felat i lopp. Från detta läge är det närmast spetsgaranti och att sedan släppa kan ni fetglömma. Passande uppgift.

8 Endless Story blir en tuff nöt att knäcka för Amie Ness. Hon har vunnit hälften av sina 24 starter i livet och visar upp en härlig inställning. Jag har dykt in i det finska lopparkivet och gillar verkligen det jag sett så här långt av henne. Framför allt för tre starter sedan. Då befann hon sig så långt bak i kön att man skulle kunna tro att hon befann sig på Arlanda. 300 kvar var det läge att boka om flyget för det fanns inte en chans att hon skulle hinna fram i tid. Över upploppet flög hon dock förbi dem en efter en och hann så fram till gaten i den sista skälvande sekunden. Det var verkligen starkt gjort av henne. Klarar bara kusken det svåra femtespåret blir det garanterat åka av. 

4 Pitch Perfect är en duktig finska som har comebacken överstökad. Hon fullföljde bra från kön då, dock utan att kunna ta så mycket till slut. I Finland har hon ofta visat härlig startsnabbhet och det finns nog få kuskar i världen lika skickliga som Erik Adielsson när det gäller voltstart. Räkna med en snabb start och framskjuten position. Duger fint även på svensk mark.

7 Juno Beach vann under december månad ett V75-lopp och gjorde det efter en perfekt styrning av kusken. Sedan dess har segrarna lyst med sin frånvaro. Fyraåringen höll dock bra från dödens näst senast, men senast blev det startgalopp. Hon står otroligt tufft inne på pengarna här men detta försök till Diamantstoet håller väldigt låg klass. Det kan således gå vägen ändå.

5 Carroty var ute i lördags men galopperade då bort sina möjligheter redan efter 400 meter. Gången innan höll hon farten fint som trea bakom bland annat Soul Tan. Enklare motstånd än vanligt och tål ett offensivt upplägg. Tillhör de hetare buden i loppet.

14 Ava står 20 meter bättre till mot Juno Beach jämfört med då de möttes på V75 under december månad. Ava har visat riktigt fin form på sistone. Senast vann hon hur lätt som helst från ledningen, och gången innan sköt hon till fint över upploppet. Många att runda men hon är härdad på V75. Rysarbud.

3 No Beer Drinker slog faktiskt Amie Ness regelrätt under april månad men var senast "mil" efter trots en vilsam löpning. Kanske är formen inte lika bra som vid segern och här får kusken smyga med och försöka rädda en hygglig peng.

13 So Chic har en ganska fin speed att tillgå, vilket hon om inte annat demonstrerade vid överlägsen spurtseger för fem starter sedan. Visst, man ska inte göra bakåtvolter över en vinst i breddlopp i Boden, men intrycket var ändå bra den gången. Sedan dess har det gått troll i det hela och formen är minst sagt svårbedömd. Många att runda, troligen för många.

6 Anthem är en av få som står bra inne på pengarna men hon vinner sällan numera. Dock kuskplus och billigt emot.

15 Mellby Guava är i hyggligt slag för dagen. Tappade från rygg ledaren senast men var trots allt lite uppanmäld den gången. Får vara nöjd med en slant här.

11 Ellen Degeneres avslutade förbättrat från kön senast och tävlar barfota runt om nu. Bakspår på tillägg är dock iskallt.

12 Naima Sjöhammar får Örjan Kihlström i sulkyn. Vinner världens bästa kusk detta, från det läget, så ska han banne mig adlas.

V75-5:

3 Holy Moses Mearas har flyttat runt en del under sin karriär men har nu förhoppningsvis hittat sitt föralltidhem. Vid segern för tre starter sedan tuggade han bara runt sina konkurrenter under slutvarvet, och senast, efter tidig ledning, var det uppvisning. Han är inte att lita och har galopperat i fyra av sina sju senaste starter, men felfri har jag svårt att se någon stå emot honom. Jag har studerat samtliga fyra voltstartslopp i karriären och han har ännu så länge aldrig felat direkt i starten.

6 Frozen A.F. tillhör tveklöst de bättre i loppet. Näst senast testade han lyckan på V75 men fick då chansen på tok för sent från rygg ledaren. Med bättre klaff vinner han loppet. Senast avgjorde han knappt via 14/700. Grymt kuskplus nu och skulle Kihlström pricka starten kan det bära av till ledningen, och väl där ökar segerchansen dramatiskt. 

4 Grappelli var riktigt bra vid segern för fem starter sedan, men rejält akterseglad av Holy Moses Mearas en knapp månad senare. Formen på sistone har dock varit riktigt god och senast vann Grappelli överlägset från ledningen. Kan inte sågas om han är lika bra på lördag. Nu rycks det skor runt om för andra gången i karriären, vilket känns spännande. Vid enda tidigare försöket blev det visserligen galopp men han var klart hårdare betrodd än Holy Moses Mearas den gången. Jag låser loppet på dessa tre.

2 Ayah de Lux var ute så sent som i lördags och avlade då sitt maiden. Kusken testade en bit för ledningen men kröp sedan snällt ner i rygg. Via runt 13/700 avgjorde hästen på snyggt sätt, låt vara i ett enklare sällskap. Om det inte döljer sig någon blivande klassklättrare i lördagens lopp så borde Ayah dyka upp ganska långt framme.

1 One Touch känns småspännande här. Senast bjöd han på en härlig svepning från kön och bara försvann ifrån konkurrenterna. Nu följer jag inte finskt trav dagligen men det var, trots svagt motstånd, en mycket bra insats för klassen. En liknande prestation på lördag räcker absolut till en topp tre-placering.

12 Show Must Go On har en hög segerprocent (40) och har gjort det bra hittills. Senast testade man lyckan över kort distans och det var nog inte riktigt hästens likör. Det hände inte mycket när kusken ryckte norsken men klockan visade ändå under 12/700. Stallet lär inte vara nöjda med spårlottningen...

8 Extrem Brodde hamnade långt bak senast och bjöd på en stark slutrunda i spåren. Detta handlar väl inte om någon blivande stjärna men man måste notera den närmast brutala kuskförstärkningen på lördag. Kan slå till. Hästen är anmäld med skor runt om, om han sedan tävlar så på lördag är en annan femma.

5 Winstone Tabac har varit riktigt positiv vid raka vinster i breddlopp, tillika travets korpenserie. Helt annat motstånd nu men ändå inte avsågad vid större gardering. Barfota runt om nu. Efter två försök är han ännu obesegrad med den balansen, och från ledningen är han fyra av fyra.

9 Ivar Journey gick en riktigt rejäl slutrepa i spåren senast och har formen helt på topp. Står dock stenhårt inne på pengarna och möter några som troligen är för bra.

7 Jocashi är i gott slag för dagen. Senast kördes han tidigt till ledningen och kusken satte sedan allt på ett kort i sista sväng. Sista biten slog dock mjölksyran till och Jocashi lyckades inte stå emot bland annat Frozen A.F.. Ett rysarbud på lördag, knappast mer än så.

10 Bosse Bee hade ingen bra dag på jobbet senast men hade varit struken för hosta dessförinnan. Han räckte dock heller inte till på V75 gången innan och brukar ha svårt att hinna med under sommarmånaderna. 

11 Backwood's Baddy behövde tills den 25:e starten i livet innan första segern bärgades. Då fick han loppet kört i halsen i rygg på ledaren och drömlucka i sista sväng. Formen är det inga fel på men klivet upp till att vinna på V75 är stort. Utklassades av Holy Moses Mearas när de två möttes under maj månad.

V75-6:

7 L.A.Boko är ett löfte som gjort allt rätt i år. Senast var han ute i en av de tuffaste Klass II-finaler som någonsin skådats, och avslutade då mycket bra som tvåa bakom Kentucky River. Helt klart går L.A. en spännande framtid tillmötes. Upp en klass nu men motståndet ser svalt ut på papperet. Kort distans känns väl kanske inte som något plus men han vann trots allt enda gången han startade över densamma. Wäjerstens fyraåring är bara skaplig från start och det gäller att slinka ner någonstans i banan. Får tipset.

9 Erv Zet är mycket bra för klassen, har kutat flera 11-tider över kort distans och bara förlorat vid ett tillfälle på fyra försök över densamma. Han har fått två tuffa lopp på raken och övertygat båda gångerna. Senast plockade han enkelt ner ledaren men åkte i sista stegen dit mot en smygkörd Draupner. Erv är mycket snabb ut och därför var det synd med ett bakspår. Motståndet ser dock lämpligt ut och han duger fint på nytt. Debuterar med jänkarvagn nu. Denna duo höjer sig över mängden.

1 Black and Quick har tagit två segrar i karriären, båda över den aktuella distansen. Då var det tidig spets gånger två och lätt undan. Efter några misslyckanden, bland annat i Derbykval mot Calgary Games, flyttades hästen och tränas numera av Matti Nisonen. I debuten för honom blev det spets och släpp, utan att sedan få se dagens ljus över upploppet. Över mål fanns det nog en del krafter sparade och vid enda försöket från innerspår spetsade hästen initialt. Jämfört med då han kutade en del 11-tider på svensk mark tycks skorna sitta på, vilket knappast är ett plus.

3 Tim Jerry är ingen bluff. Han har vunnit hela tio lopp (på 25 starter) hittills i karriären och lär kunna blanda sig i spetsstriden från ett perfekt startspår. Senaste segern togs just från den positionen och nu förstärker dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn. Leder länge om det inte kostar för mycket att nå ledningen.

5 Soleil d'Inverne har aldrig varit bättre. Han kommer med tre raka segrar i bagaget och framför allt näst senast såg han riktigt fin ut vid överlägsen vinst. Intressant kuskförstärkning, minst sagt, men också mycket tuffare emot. Barfota bak nu och rask från start. I spets är han obesegrad efter två starter.

8 L.L.Labero var med om en tuff öppning i lördags och orkade inte riktigt hela vägen hem. Mötte dock en kanon i Born to Run, så viss förståelse har man för att det var stumma ben. Två av karriärens fem vinster är tagna över kort distans och L.L. är rask bakom bilen, men vågar kusken ladda från spår åtta?

4 Polar Operation nöter på bra i nuvarande regi. Näst senast fick hon visserligen en drömresa men avslutade positivt mot flera kulltoppar. Senast tappade hon mycket på tidig galopp och räckte sedan inte till från kön. Meriterna över kort distans är minst sagt begränsade men hon är tre av fem i Boden.

6 Flight Deck är inte alls så tokig men har hamnat lite väl långt ut bakom vingen. Att hitta till ledningen blir nog därmed svårt.

12 Geronimo Am kan massor i grund och botten men var mer än lovligt blek i lördags. Vaknar han på rätt sida kan det bli seger, men då måste han först ta sig i kragen. För tre starter sedan avslutade sexåringen riktigt starkt bakom fina duon Devils Tongue och Fabulous Pellini. Uselt utgångsläge grusar alla segerplaner.

2 Dikt Drew kan skryta med tre raka segrar för första, och troligen enda, gången under sin karriär. Hon har matchats snyggt i enklare sällskap och senast räckte det utmärkt med 15/700 för att sätta näbben först. Pass.

V75-7:

8 Don Fanucci Zet övertygade stort i försöket till Elitloppet och spelades föga överraskande till klar favorit när det någon timme senare var dags för final. Allt talade till hans fördel och det mer eller mindre räckte med att ställa ut skorna. Eller så trodde många åtminstone. Daniel Redéns kanon slungade sig i galopp direkt när starten gick och det kom nog som en överraskning för samtliga inblandade. För Don Fanucci var detta endast andra gången någonsin han felade i lopp. Senast det begav sig var sommaren 2020 då man ryckte alla fyra skorna för första gången. Snöpligt både för tränaren och kusken. Att Don Fanucci hade torskat det loppet felfri tror jag inte på och nu jagar man snabb revansch uppe i Norrland. Toppchans, så klart, och visst känns det spännande när man nu kör barfota runt om för första gången sedan segern i Elitloppet i fjol?

5 Esprit Sisu verkar kraftigt på gång efter en kortare svacka. Senast bytte kusken vaket till sig andra utvändigt och spurten bet sedan riktigt bra bakom Calle Crown. Esprit är rask ut och i ljusa stunder bra nog att slå de allra flesta i Sverige-eliten. 

9 Born Unicorn är stark som en björn men stumnade lite väl mycket från utvändigt ledaren senast. Han kan bättre än så men möter nu ännu tuffare motstånd än senast. Slår normalt sett inte en sådan som Don Fanucci Zet.

4 Phoenix Photo gör debut i högsta klassen men är så pass bra att han knappast lär behöva någon längre praktikperiod. Känslan är dock att han mycket väl kan vara på väg ner i form efter många och tuffa löpningar under våren. I Silverfinalen senast fick han en mycket passande resa i andra utvändigt, bakom Oscar L.A., men lämnades av denne i sista sväng och över upploppet. Det var med nöd och näppe som Svante Ericssons guldklimp lyckades plocka ner en sliten Sweetman. Det hade dock gått nästan en månad mellan starterna och gissningsvis går hästen framåt med det loppet i kroppen. Framskor nu.

10 Makethemark har några tunga säsonger bakom sig men var senast kraftigt förbättrad i ett enklare snabblopp. Han hamnade då utvändigt ledaren men tog över på sista bortre långsidan när Heavy Sound tackade för sig. Det var sedan inte långt ifrån att han höll undan för Inti Boko och det var glädjande att se den gamle kämpen på hugget igen. Helt annat motstånd nu men kan säkert blanda sig i platsstriden med rätt resa.

6 Vitruvio har vunnit sammanlagt två lopp på de tre senaste säsongerna och bränt sitt bästa krut. Formen är dock inte alls tokig för dagen. Näst senast fastnade han med sparade krafter i Copenhagen Cup. Senast, i ett försök till Sweden Cup, hamnade han sist utvändigt och då räckte det inte med runt 9/700 på det plaskiga underlaget. Alessandros hästar går som tåget för dagen och Vitruvio kan nog sluta rätt långt framme trots tuffare motstånd.

7 Mindyourvalue W.F. kan massor i ljusa stunder men hade ingen toppdag den gångna helgen, med väldigt trötta ben till slut i ett långlopp. Kanske passar han bättre över den aktuella distansen så här på ålderns höst men att han ska rå på de bästa tror jag inte på.

Tidiga spikarna:

Det finns flera tänkbara förslag till singelstreck den här veckan. 5 Devils Tongue (V75-1) blir ytterst svårstoppad – om han sköter sig,

13 Tangen Frikk (V75-2) har överlägsen kapacitet i kallblodsloppet och brakvinner – om han sköter sig.

8 Don Fanucci Zet (V75-7) gynnas kraftigt av strykningen på Who’s Who och nu ligger vägen öppen mot seger. Jag tog ett snack med Kihlström i måndags och han var helt inne på att skorycket kommer att föra fram hästen ordentligt. Med så få startsnabba hästar invändigt skulle det förvåna om någon är sugen på att ta emot storfavoriten. Känslan är dock att han även vinner detta från dödens om så skulle behövas. Omgångens bästa spik som loppet ser ut just nu.

Tidiga skrällarna:

3 Iceland Radio (V75-1) är ruskigt startsnabb och slipper hon bara dödens som senast så blir hon inte lätt att tas med. Hon är van tuffare motstånd än så här och har ett delikat utgångsläge. Hanna Forslins stall har visat god form på sistone med två vinster på de fem senaste starterna.

Egentligen smärtar det att ens fundera på skrällbud i V75-2 då jag in i det sista kände mig klar på att att singelstrecka Tangen Frikk. Då de tre avslutande avdelningarna inte såg allt för streckkrävande ut insåg jag snabbt att plånboken tillät en gardering modell större bland kallbloden. På de mindre systemen blir det absolut spik på Ulf Ohlssons uppsittning, men i detta sammanhang fick hela sju hästar plats på lappen.

För er som letar efter storskrällar kanske 7 Torpa Pål kan vara något? Han är ruskigt speedig över några hundra meter och slog flera av lördagens konkurrenter vid skrällvinsten på V75 i vintras. Så som jag läst på loppet dyker Jens Eriksson till ledningen från springspår och släpper sedan till någon bra. Med fritt i tid så...? 

4 Pitch Perfect (V75-4) förstärks ordentligt med Erik Adielsson i sulkyn och borde komma fint på det från sitt innerspår. Detta är en vass finsk dam med hög segerprocent. Amie Ness och Endless Story är båda riktigt bra men om man streckar fler än två så gör man bäst i att låta Pitch Perfect slinka med på systemet.

4 Grappelli (V75-5) kommer från överlägsen seger och ska tävla barfota runt om för andra gången i karriären. I ett vidöppet lopp kan han vara den stora jackpottskrällen.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 3, 5, 9, 11, 12 (4–6)

V75-2: 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 15 (3-5)

V75-3: 2, 6 (7-5)

V75-4: 1, 4, 8 (7-5)

V75-5: 3, 4, 6 (2-1)

V75-6: 7, 9 (1-3)

V75-7: 8 Don Fanucci Zet (5-9)

2 016 rader/1 008 kronor

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering på grund av strykning.

Banfakta, Boden

Banförkortning: Bo

Längd: 1 000 m

Bredd: 23,0 m (2140 m), 22,0 m (1640 m)

Upplopp: 200 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Got to Dash - Kihlström Ö 1 1 0 3 0 11,5a

2 Harper Seabrook - Eriksson K 6 8 0 2 0 10,5a

3 Iceland Radio - Forslin H 5 6 0 1 5 11,8a

4 Just Celebration - Ohlsson U 2 6 3 0 7 13,5a

5 Devils Tongue - Eriksson S 5 1 1 3 0 10,5a

6 M.T.Oberon - Forss M 1 8 3 2 2 12,7a

7 Marvelous - Lundberg P 3 3 3 3 5 12,4a

8 Special Major* - Pieters D 2 0 0 3 1 11,6a

9 Double Trouble E.P* - Adielsson E 3 2 2 3 1 11,5a

10 Inspector - Djuse M E 1 0 3 1 2 11,3a

11 Omega Superstar - Bergh R 3 d 1 d 2 12,6a

12 Mellby Ironman - Wäjersten D 3 3 6 3 1 13,0a

V75-2, 2 140 meter volt

1 Ville Lille Faksen* - Ringberg M G 4 1 1 5 1 26,0

2 Harry Växus - Forss M 3 4 3 4 6 24,0

3 Mietor* - Melander M 5 1 2 2 4 24,1

4 Björkeviking* - Koivisto V 1 5 3 4 3 24,5

5 Sundbo Rymling - Skoglund R 0 0 1 1 8 24,2

6 Källsjöviking - Gällerstedt M 2 1 3 d 4 24,7

7 Torpa Pål - Eriksson J 1 0 0 0 5 25,1

8 Sundbo Komet - Djuse M E 1 1 1 5 0 25,2

2 160:

9 Maks Mollyn* - Lindqvist O A 1 4 4 3 5 24,5

10 Forspärla - Adielsson E 4 4 0 5 2 23,3

11 Buska Blyg - Bergh R 2 2 3 0 7 24,2

12 Lome Storm - Eriksson K 1 7 d 3 0 24,3

13 Tangen Frikk* - Ohlsson U 2 0 4 d 3 24,2

14 Bokli Rapp N.O. - Karlsson B 6 3 5 5 1 23,5

15 Kringlers Viktor* - Lagesen T 1 4 1 6 1 23,6

V75-3, 2 640 meter auto

1 Lexington Tooma - Eriksson J 1 0 5 5 1 11,9a

2 Henry Flyer Sisu - Forss M d 2 1 d 3 09,6a

3 Zorro Swing - Eriksson L 6 6 2 1 0 11,8a

4 Magic Cash - Lundberg P 0 k 2 5 6 12,5a

5 Ivory di Quattro - Bergh R 5 0 0 d 1 11,7a

6 Amalencius B.B. - Kihlström Ö 1 1 6 4 3 12,2a

7 Xanthis Coktail - Forslin H 2 3 d 3 8 11,0a

8 Gooner - Wäjersten D 5 1 7 4 1 11,1a

9 Leave Your Sox On - Ohlsson U 2 2 2 2 d 12,0a

10 Djokovic* - Djuse M E 1 0 1 1 0 12,7a

11 Gazoline Mearas - Eriksson S 1 1 2 3 3 11,2a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Amie Ness - Melander M 1 1 3 1 1 16,1

2 Happy Doc - Östman J 2 7 0 d 1 17,1

3 No Beer Drinker - Forss M 6 3 1 3 4 16,4

2 160:

4 Pitch Perfect F.I.* - Adielsson E 2 3 1 3 5 14,4

5 Carroty - Bergh R 1 0 d 3 d 14,5

6 Anthem - Djuse M E 4 6 3 3 4 14,1

7 Juno Beach - Eriksson S 3 1 0 4 d 16,3

8 Endless Story* - Jokela N 2 1 1 2 1 14,9

9 Icegirl L.A. - Ohlsson U 3 3 6 3 1 15,3

10 Europa* - Ringberg M G 3 2 4 0 5 16,7

11 Ellen DeGeneres - Särkiniva J 4 6 1 5 2 16,1

12 Naima Sjöhammar - Kihlström Ö 0 7 2 2 5 14,7

13 So Chic - Eriksson A 1 6 d 4 d 15,2

2 180:

14 Ava - Olofsson H 5 0 0 3 1 12,7

15 Mellby Guava - Nilsson R 2 2 4 4 2 13,5

V75-5, 2 140 meter volt

1 One Touch - Koivisto V 0 0 2 3 1 17,1

2 Ayah de Lux - Bergh R 2 3 0 3 1 15,1

3 Holy Moses Mearas - Eriksson S 5 0 1 7 1 15,4

4 Grappelli - Särkiniva J 1 d 6 2 1 17,7

5 Winstone Tabac - Skoglund R 0 5 6 1 1 15,2

6 Frozen A.F.* - Kihlström Ö 1 2 4 3 1 14,7

7 Jocashi - Söderholm K 5 2 d 1 3 15,9

8 Extrem Brodde* - Ohlsson U 1 0 6 7 2 17,5

9 Ivar Journey - Eriksson J 4 d 6 1 2 16,0

10 Bosse Bee - Olofsson H 1 1 2 0 0 16,0

11 Backwood's Baddy - Forss M 2 5 4 0 1 17,5

12 Show Must Go On - Adielsson E 7 1 0 1 5 15,1

V75-6, DD-1, 1 640 meter auto

1 Black and Quick* - Forss M 1 1 0 8 2 11,4a

2 Dikt Drew - Heinonen A 3 3 1 1 1 12,9a

3 Tim Jerry* - Ohlsson U 4 1 2 2 3 13,5a

4 Polar Operation - Eriksson J 1 2 0 2 0 13,0a

5 Soleil d'Inverne - Adielsson E 4 2 1 1 1 14,5a

6 Flight Deck* - Djuse M E 3 4 2 1 2 12,7a

7 L.A.Boko - Wäjersten D 1 1 1 1 2 11,5a

8 L.L.Labero - Bergh R 0 7 2 1 5 11,8a

9 Erv Zet - Kihlström Ö 0 6 5 1 2 11,5a

10 Yoshi Ness - Melander M 1 2 d 4 1 13,8a

11 Magic Caviar - Olofsson H 1 1 3 5 d 14,1a

12 Geronimo Am - Eriksson K 0 1 3 0 0 12,3a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Martin de Bos* - Toivanen V-P 1 1 0 6 2 10,5a

2 Who's Who - Eriksson A 1 2 0 1 5 10,0a STARTAR EJ

3 Van Gogh Z.S. - Eriksson K 3 1 1 4 0 10,5a

4 Phoenix Photo - Adielsson E 3 1 2 2 3 11,0a

5 Esprit Sisu - Wäjersten D 7 5 2 4 2 10,4a

6 Vitruvio* - Forss M 5 7 d 5 5 10,1a

7 Mindyourvalue W.F. - Bergh R 2 4 7 7 3 09,9a

8 Don Fanucci Zet - Kihlström Ö 7 1 1 1 0 08,9a

9 Born Unicorn - Djuse M E d 7 1 6 4 11,0a

10 Makethemark - Ohlsson U 3 4 0 7 2 09,3a


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!