Lutfi Kolgjini

Kolgjini: ”Han kan vinna Hambletonian”

Stjärntränarens lovord – efter rekordloppet

Av: 

Sportbladet.se

Lutfi Kolgjini och Tae Kwon Deo.
Lutfi Kolgjini och Tae Kwon Deo.

TRAV

Huka er, jänkare.

Nästa år får ni besök av Lutfi Kolgjini.

– Jag har aldrig haft en så spännande amerikansk häst som jag verkligen tror kan vinna Hambletonian, sade Jägersrotränaren sedan Tae Kwon Deo utklassat motståndet på svenskt rekord på tisdagskvällen.

1.13,1/1 640 meter autostart.

Så lyder det nya svenska rekordet för utlandsfödda tvååringar.

Detta sedan Tae Kwon Deo dundrat runt Jägersro i överlägsen stil.

Auktionsdyringen som kostade över två miljoner kronor på Lexington Selected i fjol verkar leva upp högt ställda förväntningar även om det blivit ett par plumpar i protokollet under debutsäsongen.

– Hästen har gjort två starter på Åby då underlaget varit alldeles för löst. Som alla topphästar kräver han ordentligt med fäste, därför valde jag att göra den här starten hemma på Jägersro innan vi avslutar säsongen. Han fungerade som förväntat och 1.13 idag motsvarar väl ungefär 1.11,5 med lite bättre förutsättningar, sade Lutfi Kolgjini som nu har siktet inställt på världens största treåringslopp.

– Nu ska vi träna honom i vinter och bara ladda för en start, Hambletonian nästa år. Han kommer att få gå ut och göra några starter i vår, sedan satsar vi mot Amerika. Jag har aldrig haft en så spännande amerikansk häst som jag verkligen tror kan vinna Hambletonian.

En svensktränad häst har lyckats med bragden att vinna Nordamerikas finaste travlopp, Scarlet Knight och Stefan Melander 2001.

Fint kval av Spartan Kronos

Den tidiga Jägersropubliken fick en annan sportslig godbit då Conrad Lugauers tvåfaldige miljonär Spartan Kronos kvalade på tilltalande sätt.

1.14,4/2 1 40 meter med 1.11-fart sista 700 meterna visade klockorna för den skadedrabbade sexåringen som varit borta från tävlingsbanan sedan september i fjol.


ROBIN JOHANSSON/KANAL75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lutfi Kolgjini

Lexington

Stefan Melander