Roger Walmann: ”Det är min bästa segerchans”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Daniel Larsson/Kanal 75
Roger Walmann om sina segerchanser på V86

Jackpott på V86 i kväll med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Hemmaproffset Roger Walmann kan ha en spik i omgången.

– Urban Kronos är förtjänt av en seger, säger han.

Under onsdagskvällen avgörs V86 på Åby i Mölndal utanför Göteborg och på Solvalla i Stockholm.

Då V86-omgången förra veckan, från samma två banor, blev så pass svår att ingen lyckades pricka in alla åtta rätt så är det jackpott på spelformen i kväll – en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 13 miljoner kronor.

Proffstränaren på Solvalla, Roger Walmann, har fyra hästar till start inom V86-kupongen och tror sig ha en bra segerchans, kanske rent av en spik på V86?

”Varit en besvikelse”

– Jag tycker att 1 Urban Kronos (V86-8) är förtjänt av en seger, och det är min bästa möjlighet i kväll, säger Roger Walmann och fortsätter:

– Han har för en gång skull lottats till bra utgångsläge och även om han kanske inte är jättesnabb från start så måste han kunna hamna vettigt till härifrån, och då både hoppas och tror jag att han kanske till och med är den som vinner loppet. Han har gått starkt en längre tid utan att han har fått vinna.
I samma lopp tränar Roger Walmann även 3 Heal the World U.S., som inte fått med sig något i de tre första starterna som det amerikanska stoet gjort i Sverige.
– Hon har gått bra, men helt enkelt visat att hon inte varit bra nog. Vi får vänta och se med henne, och där får jag ligga lågt tills vidare.
Roger Walmann ligger också lågt angående 10 El Senor Deo (V86-4) och 8 Pane Vino (V86-6).
– El Senor Deo jagar småslantar och startpoäng, och Pane Vino har varit en liten besvikelse för mig, jag trodde att det här var en bättre häst. Pane Vino får prova några starter till, annars blir han eventuellt kastrerad och så får vi sikta på nästa år med honom, säger Roger Walmann.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN