Carl Wangle

Wangle: Kompisduon var omgångens kungar

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Ulf Ohlsson skrev historia och tog seger 6 000.

Sedan slog Ulf Stenströmer till rejält.

Handsome Brad dominerade i Jämtlands Stora Pris och vann en halv miljon kronor.

Men det började chockartat med insättningsproblem i över en timme hos ATG inför den gigantiska jackpotten.

Nej, det får bara inte hända igen.

Så tänkte jag och säkert många fler när ATG påvisade att de hade stora problem med insättningar under lördagen.

Bara några timmar innan tidernas fjärde största jackpott kunde alltså kunderna inte sätta in pengar på sina konton. Panik igen?

Men spelbolaget ATG skötte det snyggt och åtgärdade snabbt problemet Det får man ju ändå säga vara ett klart plus. Vi minns ju fiaskot under påsken.

Sedan slog ATG nytt omsättningsrekord för 2020 då svenska spelarna omsatte över 159 miljoner kronor.

Men rent sportsligt så var det en kompisduo som hade stor show. Ulf Ohlsson och Ulf Stenströmer hade nog en av sina bästa dagar tillsammans sett till det sportsliga resultat. Fira lugnt, gubbar!

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 på Östersund

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Handsome Brad / Ulf Stenströmer: Efter skadebekymmer och längre frånvaro så gjorde hästen ett superlopp i comebacken. Sedan dess har Bajen-frälste Ulf Stenströmer siktat emot Jämtlands Stora Pris. Och Handsome Brad stod för kanske sitt bästa lopp i karriären när han via en häftig spurt avväpnade alla konkurrenter. Carl Johan Jepson körde det perfekta loppet och Ulf Stenströmer jublade. Dessutom slog Stenströmer till i V75–5 när Vien Ici skrällvann till högt odds. Vilken dag för herr Stenströmer.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Ulf Ohlsson: Han måste stjäla showen trots flera fina prestationer. Men att ta sin seger 6 000 segrar är inget annat än respekt och ett fantastiskt facit. Han kör på ett sätt som gynnar hästarna och han är inte rädd för att ge sig in i tuffa fighter. Nu är siktet inställt mot nya segrar och han lär hålla på i många år till.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Dixie Brick: Snacka om att gå all in och krossa motståndet. Det gjorde verkligen Andreas Lövdal och Dixie Brick i lärlingsloppet på V75. Hästen var suverän och vann trots ett stenhårt lopp i dödens. Hästen, som har extremt stort kunnande, brukar falla ur i aktionen stundtals men skötte sig fläckfritt och vann.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Only One Winner: Den här tioåringen visade att gammal är äldst. Via en sylvass start kunde Björn Goop ta hand om ledningen och väl där fick han sedan bestämma. Men via en visslande avslutning kunde ingen rå på Only One Winner som tog sin andra raka seger. Goop hade återigen en stark dag och tog även hem segern i V75–1.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Spang Viktor: Fick det perfekta loppet av körande Björn Karlsson som verkligen visat fina körhänder på slutet just på V75. I högt tempo loppet igenom vann Spang Viktor i mycket fin stil och tackade verkligen sin tränare och kusk med att bjuda på en sylvass avslutning.

Award Kronos & Fort Knox: Två storfavoriter på V75-spelet som föll tungt. De hade ingen bra dag och framförallt Award Kronos såg inte kurant ut för dagen. Trots ledningen i tidigt skede så fick hästen massage tidigt och var slagen med 600 meter kvar.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!