Elitloppet 2020

Sänder trav-tv live – med Little Jinder

Oväntade draget – artisten programledare i supersändning under Elitloppet: ”Det känns helt sjukt”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Elitloppet körs inför tomma läktare på söndag.

Nu kommer spelbolaget ATG:s drag. En livesändning – med artisten Little Jinder som programledare.

– Det känns helt sjukt. Det var verkligen inte något som jag trodde att jag skulle göra, säger Jinder.

Det kommer att bli travfest på söndag när Elitloppet ska avgöras. På grund av coronapandemin kommer dock Solvalla eka tomt med publik. Festen kommer bli desto större hemma i tv-sofforna.

TV4 kommer sända 16 timmar trav under Elitloppshelgen där Elitloppsfinalen avgörs i kanalen klockan 20.30 på söndagskvällen.

”Perfekt att loppen är korta”

Nu kommer även spelbolaget ATG:s drag. På söndag gör de en supersändning på sin egen sajt och Youtube. Programledare: artisten Josefine ”Little Jinder” Jinder, 32.

– Mitt travintresse är fortfarande nytt, så det här känns skitkul. Jag fick upp ögonen för trav när morbror Janne tog med mig till Solvalla i julas. Jag har kort attention-span så för mig är det perfekt att loppen är så korta och intensiva, säger hon i ett pressmeddelande inför programmet ”Jinders Travhörna”, där hon tillsammans med kända som okända gäster, pratar om charmen med sporten, reder ut svåra termer och guidar publiken genom Elitloppet.

”Känner mig fri”

Sedan Solvalla-besöket på juldagen i fjol är hon fast i travet och tittar tillsammans med vänner på V75 varje lördag. Men att hon skulle få hålla i en egen travsändning under årets största travdag i Sverige, det trodde hon inte.

– Det känns helt sjukt. Det var verkligen inte något som jag trodde att jag skulle göra. Blev så jäkla glad när jag fick frågan. Det är så långt bort från det jag håller på med och det är nog därför det känns så kul, jag känner mig fri på något sätt.

– Jag hoppas att både jag och de som tittar kan lära sig något nytt. Sport för mig är märkligt överlag, och det känns kul att förstå sig på något nytt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Gav bort halva hästen – är med i Elitloppet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2020

Trav

Elitloppet

Little Jinder

Solvalla

V75