Förbundet: För tidigt för att kommentera

Nya förbudet kan påverka travet - men enligt uppgifter till Travronden får travsporten fortsätta

Av: Erik Pettersson, Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.
Foto: TR BILD
Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Statsminister Stefan Löfven meddelade under fredagen att sammankomster med fler än 50 personer förbjuds i Sverige – från och med söndag.

Det kan komma att påverka travsporten.

– Det är för tidigt för oss att kommentera något just nu, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Enligt facktidningen Travronden ska travet få köra vidare som planerat.

Coronaviruset lamslår Sverige och världen, och under en presskonferens strax efter lunch under fredagen lät Sveriges statsminister Stefan Löfven meddela att nya åtgärder för att förhindra smittspridning i Sverige bestämdes under ett extrainkallat regeringsmöte under fredagen.

En av bestämmelserna var att man förbjuder sammankomster med fler än 50 personer, lät statsministern meddela på en presskonferens. Förbudet gäller från och med söndag, 29 mars.

”För tidigt”

Den svenska travsporten är en av få sporter som fortfarande tävlar, både i Sverige och i Europa, och sedan en tid tillbaka arrangeras alla travtävlingar i landet utan publik. Regeringens besked under fredagen kan komma att påverka travsporten i landet, även om travsporten klassas som en arbetsplats och inte en sammankomst.

– Det är för tidigt för oss att kommentera något just nu, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, när Trav365 når honom strax efter regeringens besked.

Men enligt uppgifter till facktidningen Travronden får travet fortsätta att köra som planerat, även i framtiden, men med strikta restriktioner. Enligt Travrondens uppgifter, ska travbanorna beaktas som en arbetsplats och inte ett publikt sportevenemang.

I och med att regeringens förbud mot sammankomster på fler än 50 personer träder i kraft först på söndag kommer inte lördagens V75-finaler på Solvalla att påverkas.

Trav365 söker Svensk Travsport för nya kommentarer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN