Ändringen som ska ge första V75-segern

Amatörtränaren Anna Näslund, 53, inför V75 på Skellefteå

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETRI JOHANSSON, MIA TÖRNBERG/TR BILD
Anna Näslund jagar första V75-segern med Eder Bob.

Umeåamatören Anna Näslund jagar sin första V75-seger.

Då gör hon en spännande utrustningsändring på skrällen Eder Bob.

– Vi har perfekta förutsättningar och möter inte det tuffaste motståndet, säger 53-åringen till Trav365.

På lördag avgörs V75 på Skellefteå – och amatörtränaren Anna Näslund från Umeå startar med två hästar.

Och det kan vara läge för karriärens allra första tränarseger på V75 – med skrällen Eder Bob i V75-5.

Framtidslöftet Magnus A Djuse sitter återigen i sulkyn.

– Jag tycker det ser intressant ut på förhand. Innerspåret bakom bilen är optimalt och oavsett om kusken väljer att köra i ledningen eller i rygg på ledaren, kommer vi att få ett bra lopp. Vi har ett open stretch-spår på Skellefteå som kan gynna oss eller om vi får luckan tidigare, säger 53-åringen och avslöjar utrustningsändringen på hästen.

– Vi kommer göra en mycket spännande ändring. Det blir första bike i min regi och det blir intressant att se hur det ska påverka. Jag har under en tid tänkt testa biken och nu känns det helt rätt med tanke på förutsättningarna.

”Kommer från ett uppehåll”

Det låter som om du kan ta din första V75-seger?

– Det är alltid tufft att vinna på V75 men jag tycker det ser intressant ut. Jag testar att köra med jänkarvagn för att jag tror vi har segerchans i just det här loppet. Senast avslutade han vasst den sista biten och visst är jag lite optimistisk.

Du har även Krutov Sund till start i V75-4.

– Han kommer från ett uppehåll och är väl ingen het vinnarkandidat på förhand. Innerspåret är intressant och skulle luckan uppstå kan han nog plocka ner en del. Jag blir inte jätteförvånad om han är med där framme men att vinna är ett långskott förstås.

”Trivs jättebra”

53-åriga Anna Näslund har i dag fyra hästar i stallet, något som passar henne utmärkt.

– Jag trivs jättebra att ha en rörelse i mindre skala. Jag har aldrig varit intresserad av att bli proffstränare eller utöka verksamheten. Jag har förmånen att kunna jobba med fina hästar och lägga min tid på de få jag har.

Amatören har gjort sig känd som en tränare som har mycket hög segerprocent. Hon berättar hur hon ser på statistiken.

– Jag tävlar med mina hästar när jag känner att de är redo. Jag har som sagt inte så många hästar i stallet och när det väl är dags så är dom ofta bra i ordning. Som jag tidigare nämnde har jag förmånen att kunna köpa de hästar jag vill, säger hon och utvecklar sitt resonemang:

– Jag har full förståelse för att det är tufft för många mindre tränare och jag är därför väldigt tacksam för att jag har så fina individer i stallet. Det är klart att jag inte kan köpa för hur mycket som helst men jag kan hur som helst ha ett mycket fint material.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar

Trav