Mejla

Michael Carlsson

Carlsson: Jackpott igen och fräck spik direkt

Experten: I stället för att fega spikar jag tredje­handaren …

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

Det är jackpott på Grand Slam 75 i eftermiddag och därmed extra saftiga miljoner att spela om.

Tingsryds milebana är det som gäller och mitt system är inget för favorit­älskare.

Jag spikar emot favoriten och lämnar Hennesy Boko ensam efter klartecknet från Conrad Lugauer.

Jackpottyran fortsätter och efter ytter-ligare en favoritparad på V75 i går är multi-jackpotten kommande lördag uppe i 90 -miljoner kronor i sjurättspotten. Den kan fyllas på ytterligare under nästa vecka om det blir fler jackpottar. Det är nämligen V75 -både onsdag (med Derbykvalen), torsdag och fredag kommande vecka. Spelfeber de luxe är det med andra ord som väntar.

Men nu sticker vi emellan med Grand Slam 75 – där det också är jackpott. Omgången avgörs på Tingsryds milebana, den enda travbana i landet som mäter 1 609 meter över ett varv. Om det nu händelsevis är några som är trötta på pluggandet inför gårdagens jackpott på V75 och har svårt att tända om – så har jag gjort jobbet åt er.

Lugauer optimistisk

 Jag går ut fräckt och spikar emot den klara favoriten Vertigo N.P. Han har för-visso övertygat stort och ska eventuellt gå med jänkarvagn för första gången, men har besvärliga spår elva att brottas med över kort distans.

Men jag gillade verkligen Hennesy Boko när denne tog fyra raka segrar i vintras. Hästen återkom nyligen efter ett längre uppe-håll och fullföljde då klart godkänt som femma i comebacken efter vida spår till slut ifrån bakspår över kort distans. 

Jag slog en signal till tränaren Conrad -Lugauer i veckan och han var minst sagt optimistisk.

– Hennesy Boko har gått framåt väldigt mycket med loppet i kroppen och känns kanon-fin i träningen. Han har fått ett superläge här och ett vinnarläge. Jag tror på väldigt bra chans, sa Lugauer.

Därmed är saken biff. I stället för att fega och dubbla med favoriten spikar jag tredje-handaren Hennesy Boko i en omgång där annars spikförslagen lyser med sin frånvaro.

 Tre hästar höjer sig över mängden
i GS75-2. Favoriten Durello är jämnheten själv och har gjort bra lopp nästan varje gång. Han har inte startat sedan i februari men Joakim Lövgren är ingen som slarvar med träningen. Kan vinna direkt. Galant -Sisu har tagit två av sina segrar från ledningen och är snabb ut. Leder länge. Benjamin S.H. höll bra som tvåa från dödens senast och kommer allt närmare en seger.

Lugauer igen?

 Conrad Lugauer är även väldigt uppåt på Breidabliks Cognac i GS75-3 och tror att hästen kan vinna det här loppet över två varv i Tingsryd, 3 218 meter. Favoriten Thriller N.P. tappade mycket på en startgalopp i V75 senast men reparerade storstilat. Bilstart nu är ett klart plus för felfri avgång eftersom han är osäker i voltstart. Distansen är också en fördel. Zito Tom Jet spurtade vasst senast från ett dåligt läge och står nu klart bättre till.

Hästen känns jättefin

 Veijo Heiskanen köpte Corleone D.K. från Danmark i somras och efter en andra- och en tredjeplats kom segern senast. Det blev en säker viktoria från ledningen närmast före Glowbull Fusion som han nu möter igen. Jag pratade med Veijo som berättade att hästen känns jättefin och bara blir bättre och bättre. Den korta distansen kanske dock inte är någon fördel den här gången men han trodde på bra chans ändå.

Jag har även pratat med Magnus Dahlén som tränar Glowbull Fusion och han är inte oäven om att de kan få revansch den här gången. Glowbull Fusion blev hals-pererad i vintras och hade ett långt uppehåll innan han gjorde comeback. Senast var hästen alltså tvåa i andra starten och han går framåt hela tiden. Har fått ett kanonläge här och är snabb ut. 

Det blir barfota runt om igen och dessutom blir det troligen bike för första gången. Det låter mumma med Calle Jepson i vagnen från ett smaskigt läge. 

Jag kompletterar den duon med Leica Håleryd på systemet. Han spurtade vasst in i mål senast som tvåa i en snabb avslutning. Har nu bästa utgångsläget på länge.

Formen är på topp

 I den femte avdelningen är Miss Pastis favorit efter två raka segrar och ett kanonläge med säkre Kevin Oscarsson borgar förstås för att det är bra chans igen. Men jag vill lyfta fram Veravia As som vann i Tingsryd för tre starter sedan. Hon avslutade vasst senast efter att ha hamnat i trötta ryggar och gången innan fick hon chansen för sent i ett lopp där Fredrik Widman satt i sulkyn. Formen är på topp och jag blir inte det minsta förvånad om hon vinner nu.

Spring Alone är annars spetsfavorit och har tagit sina tre segrar därifrån. Förstärks nu av Christoffer Eriksson i sulkyn.

 De två avslutande Dagens Dubbel-loppen kan ni läsa mera om under DD-loppen och även Dagens bästa Spel. Så därför upprepar jag inte samma text här. 

Men jag tycker att formstarka Food Money, Dragster och Speedy Foxy Vicane är en trio som sticker ut i GS75-5 och låser på dessa.

 I GS75-avslutningen vill jag varna för Cobbys Olifant som är klart bättre än resultatraden och som satt fast med massor av krafter kvar senast. Randemar R.D., Illuminati och Sanda Love kompletterar på systemet.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 2 Hennesy Boko (11, 1)

GS75-2: 5, 4, 6 (8, 7)

GS75-3: 4, 7, 6 (3, 2)

GS75-4: 5, 1, 3 (8, 4)

GS75-5: 3, 7, 6, 4 (11, 5)

GS75-6: 2, 6, 3 (10, 9)

GS75-7: 5, 3, 10, 8 (2, 4)

1 296 rader/1 296 kronor

avMichael Carlsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel

Tingsryd