30 mille i jackpott: ”Rensar riktigt bra”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Jula Downton och Christoffer Eriksson är en riktig kupongrensare.

I onsdags prickade ett system i andelslaget in alla åtta rätt och drog in 1,9 miljoner kronor, vilket gav 65 000 kronor per andel.

På lördag är det V75-finaler på Solvalla med en jackpott på 30 miljoner. Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt miljondrag kan rensa riktigt bra i kuponghögen, säger Sportbladets Inga-Lill Lindén.ANNONS: Jackpott 30 miljoner: Här går du med i Sportbladets andelslag och kan ta rygg på V75-andelarna. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Solvalla med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med en jackpott på 30 miljoner kronor.

I onsdags prickade ett system i andelslaget in alla åtta rätt på V86 och spelade in 1,9 miljoner kronor. Varje andel blev värd 65 000 kronor.

I Skrällkollen inför onsdagens V86-omgång varnade Sportbladets Christoffer Wickman för jätteskrällen Rolex Tilly med orden: ”Han är dock inte så tokig i grunden och det här kan vara den miljonskräll på V86 som man letar efter. En procent”. Hur det gick? Rolex Tilly och Torbjörn Jansson vann och chockade (nästan) alla spelare.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.25, fredagen den 1 november.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Mellby Free (V75-3) är en ruskigt läcker häst och trots tufft emot så har jag bra känsla för henne, hon lär tidigt hitta till ledningen här och väl i den positionen så krävs det en enorm prestation från någon annan om hon ska plockas ner!

1 Velegance (V75-2) imponerade stort på mig vid seger näst senast då hon klev runt sina konkurrenter via 1.10 sista 800 och senast gick hon återigen starkt till slut. Jag tror hon tar hand om ledningen här och i tät så är det hästen att slå!

Miljonrensarna

8 Gossip’s Lord (V75-4) tycker jag är lite väl bortglömd i ett öppet lopp och därför är han värd att varna för, han har gått bra varje gång på slutet och den här gången blir det dessutom första gången med jänkarvagn. Vid minsta klaff så... En procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 och 30 miljoner kronor till en ensam vinnare. Spelvärdet är skyhögt!

... 3 Ural (V75-1) är bra, men sexåringens statistik på Solvalla är inte direkt något jag jublar över. Fyra starter hittills har inneburit noll segrar.

... det i V75-4 blir en hel del intressanta ändringar på flera stycken, 5 Cambria och 8 Gossip’s Lord ska tävla första gången med jänkarvagn, och 11 Ellis Pride springer barfota för första gången.

... 5 Staro McMillan (V75-6) är ytterligare en kapabel häst som inte vunnit hittills när han besökt huvudstadsbanan Solvalla, det på fyra starter.ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Timo Nurmos hästar går som tåget för dagen och jag litar på honom när jag väljer singelstreck denna omgång. Tränaren hade varit bortrest inför SM-starten senast med 2 Global Trustworthy (V75-7), och det är påfallande ofta sånt spelar väldigt stor roll i hur hästarna presterar. Nu ser det ut som ledningen, hemmaplan och återigen Kontio i sulkyn som är grym att köra i ledningen. Spikas!

Miljonrensarna

Inget superdrag, men det låter bra från både tränare och kusk på
4 From the Mine (V75-1). Vad är det egentligen för utveckling hästen har? Satt fast med allt senast. Kan behöva dessa krafter nu. Vann en bronsfinal nyligen, jag blir inte det minsta förvånad om grållen brakar hem finalen i silver nu. 13 procent mot favoritens 47.

8 Keycard (V75-2) har formen i zenit och ett bra smygläge. Kan bli tufft att slå starthästarna, men hon är bra! Nio procent.

Tänk på att...

... det är V75-finaler på Solvalla. Det är, lite kryddat, enda gången det tävlas för fullt på banan. Räkna med rejäl körning i samtliga lopp.

... det är jackpott med 30 miljoner i potten.

... i finalomgångar blir alltid bra hästar underspelade. Hitta omgångens skrällopp och måla på där.

... 12 Giant Shadow (V75-6) radar segrar – men nu går han på en nit!?ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

11 Win B.Hill (V75-5) har bara gjort få starter i Sverige, men intrycken och snacket från tränare Timo Nurmos gillas skarpt. Senast galopperade han från start i voltstart, men nu är det auto och det bör bli felfritt. Tror ingen kan matcha hans kapacitet i det här fältet och rapporterna går i dur från stallet. Det kan bli första gången barfota runt om och eventuellt något stängt huvudlag. Mumma!

Miljonrensarna

Jag tyckte att 9 Tsar Brodde (V75-6) höll mycket bra på en inte alltför bra bana på Valla senast. Kanske slipper grovjobbet nu och då anser jag att hästen är klart underspelad. Se upp! Två procent.

Tänk på att...

... det är dubbel jackpott på V75. Men inte lika många miljoner i potten som brukligt vid såna, ”bara” 30 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

... hovarna sparades på 3 Ural (V75-1) senast. Bra bana nu så blir det utan skor på alla fyra hovar. Optimalt.

... 6 Le Crack Sox (V75-4) testades med ny balans senast och det föll ut väldigt bra. Vann ”okörd” på bra tid.

... 2 Global Trustworthy (V75-7) är tidig.ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Ural (V75-1) tror jag har en bra uppgift framför sig. Han höll upp innerspåret senast och ledde varje meter från start till mål och såg in ut. Nu har har han spår tre vilket är ett plus och jag tror han kommer till ledningen i ett tidigt skede, med någon form av barfota balans blir han snabbare och bättre och från ledningen är han hästen att slå.

Miljonrensarna

11 Ellis Pride (V75-4) har varit betrodd i alla sina lopp på slutet och senast gick väldigt många på honom. Han fick gå utvändigt om ledaren och kämpade men kom aldrig förbi. Det ryktas om barfota runt om för första gången på honom och det är extra intressant då han är en Love You avkomma, det kan bli ruggig effekt. Lite tempo på loppet, ja då kommer han längst ut. Fyra procent.

4 That’s Art (V75-6) har jag varit på och jagat en del och nu verkar det lossnat för honom. Han har vunnit överlägset i de två senaste starterna och formen är verkligen på topp. Han möter två riktiga kanoner men han har bästa spåret och skulle Peter Untersteiner komma till ledningen då är han intressant till tio procent.

Tänk på att...

... det är V75-finaler och 30 miljoner i jackpott. Det finns en del hästar som gjorde riktigt bra prestationer i försöken men blir bortglömda den här gången.

... 1 Velegance och 3 Fossens Wally (V75-2) sticker ut på förhand, jag tror det står mellan dem och det blir inte lätt för dem på 20 meters tillägg att ta något.

... vi kommer få se en mäktig duell i Stoeliten (V75-3) mellan 3 Mellby Free och 6 Une Etoile Gar.

... 11 Milliondollarryhme (V75-7) har haft spår elva tre gånger, det har resulterat i tre segrar. Kan han ta fjärde?ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Jag har fastnat för 2 Global Trustworthy (V75-7). Hästen har fått ett perfekt utgångsläge och kommer hamna riktigt bra på det. Det kan bli ledning och därifrån måste han bli riktigt svårslagen. Jag har pratat med stall Nurmos och de är riktigt tillfreds med dessa förutsättningar. Hästen är riktigt bra och alla har inte riktigt förstått vilken kapacitet han besitter. Kommer spikas på allt på lördag.

Miljonrensarna

Jag vill verkligen varna för en häst som jag tycker är underspelad just nu. Det är 4 From the Mine (V75-1) som har gjort det mesta rätt hittills. Tränare Catarina Norqvist spikar sig själv och hästen kan vinna ytterligare en final på kort tid. 13 procent mot favoritens 47.

3 McGarret (V75-6) gjorde det strålande senast på Romme trots en del trafikproblem. Nu blir man totalt bortglömda men med lite fart på loppet bjuds man in. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är finaler som ska avgöras på Solvalla i de olika klasserna och man har sannerligen fått fantastiska hästar till start trots årstiden. Vilka race!

... hur bra är egentligen 6 Une Etoile Gar i Stoeliten (V75-3)? Hur som helst har vi ett fantastiskt lopp att se fram emot där 3 Mellby Free ska försöka störa.

... vi har en mindre jackpott (30 miljoner) till omgången.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 Fossens Wally (V75-2) har visat knallform under hösten. Hade inga bekymmer att spurta till seger efter en utvändig resa senast. Har ett passande utgångsläge nu.

6 Le Crack Sox (V75-4) hade inga problem att ta hem segern senast ­efter att tidigt kommit till ledningen. Kommer att köras för ledning igen och är hästen att slå från tät.

Miljonrensarna

9 Jula Downton (V75-1) väntar fortfarande på årets första seger. Kan rensa riktigt bra i kuponghögen vid vinst. Noll procent.

Garderar man ska man inte glömma 2 Bo C. (V75-5). Kommer väl förberedd till den här starten. Åtta procent.

Tänk på att...

... 12 Giant Shadow (V75-6) är obesegrad i sju starter och kommer givetvis att bli favorit här. Startar från sämre läge, så inte helt fel att gardera loppet.

... 11 Milliondollarrhyme (V75-7) startar i första finalen i högsta klassen. Har vunnit alla sina tre starter från spår elva.ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

V86

V86-tips

Trav