Experten: ”Tack för uppvisningen”

Foto: ATG.se
Nils Larsson sätter plus och minus från omgången på Umåker.

avNils Larsson

TRAV

Dramatik och högklassiga prestationer.

V75-omgången på Umåker bjöd på det mesta.

Allra mest imponerade Propulsion - återigen.

Det var verkligen vårfeeling på Umåker under lördagen och publiken på 5 925 personer bjöds på flera fina insatser.

Dagens man var Daniel Redén som hade ännu en dag med stora framgångar och stallet vann de två största loppen med Son of God och Propulsion.

En hel del dramatik blev det dock för Propulsion då han tappade en sko både i värmning och provstart. Snyggt av både häst och tränare att lösa situationen till loppet.

”Proppen” kommer bli en tuff nöt att knäcka i alla stora lopp under sommaren.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 på Umåker:

Propulsion: Visade vilken världsstjärna det är. Trots jättestrul inför starten med tappsko både i värmning och provstart så var det inget som påverkade ”Proppen”. Han krossade motståndet på nytt och är helt enkelt en av världens bästa hästar. Tack för uppvisningen!

Tangen Haap: Är en urläcker travare och när han fick sträcka ut över upploppet var det en fröjd för ögat. Björn Karlsson har siktat på Elitkampen i två år och med detta lopp måste han anses vara klar för kallblodens Elitlopp under Elitloppshelgen. Jag blir inte förvånad om han är med och hugger om segern även i det sällskapet.

Son of God: Visade redan förra året att det är en jättefin häst och han var bland annat trea i Svenskt Travderby. Örjan bjöd honom på ett riktigt fint lopp men intrycket var strålande och på sikt kan det här vara något för våra allra största lopp. Han har övervintrat på bästa vis och utvecklats ytterligare. 

Mr Golden Quick: Måste man bara gilla. Det såg chanslöst ut i sista sväng men över upploppet så spelade han ut sin fantastiska spurt och hann dit precis på linjen. Det går aldrig räkna ut den här krigaren som återigen visade sitt härliga löphuvud.

Twice Kronos: Prickade Petter Lundberg starten perfekt med och sedan drog man på i ett jämnt hårt tempo hela vägen. Gjorde karriärens åttonde start och håller han ihop nu så finns det mycket utveckling kvar trots den något höga åldern.

S.G.Charpentier: Såg väldigt stark ut på bortre långsidan men sedan tappade han aktionen helt. Får man ordning på honom är det en klassklättrare men det verkar inte helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75