”I ledningen tror jag ingen kan slå honom”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Jägersro och Solvalla den 4 mars • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: 

Trav365

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Jägersro och Solvalla den 4 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I femte avdelningen får vi se ett lopp där endast sju hästar startar. Tråkig såklart men här har vi kvällens vinnare och det är 5 Nero Maximus som jag tror ger Conrad Lugauer bästa tänkbara starten efter sitt skadeuppehåll. Han vann överlägset näst senast efter en perfekt resa och senast såg han ut som en demon i värmningen, dock galopperade han efter några hundra meter och stod för en magisk upphämtning bakom vinnande Burning Man. Ikväll möter han ett passande motstånd och jag tror Lugauer kommer trycka av honom från start, väl i ledningen tror jag ingen kan slå honom. Skulle det bli en annan resa så tror jag han har bra chans. 

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se ett fyraåringslopp med endast sex hästar, det lättaste är att måla igen loppet såklart men vill man vara fräck ska man gå på någon och koppla grepp. Jag har hittat en häst jag jagat och vill varna för, det är 3 Brake Cooling som inte funkade på banan senast så den starten kan man glömma. Gången innan var han bra bakom stallkompisen Digital Summit som inte är fy skam. Ikväll blir det barfota runt om och jänkarvagn vilket är intressant, att Örjan Kihlström sätter i sulkyn är också ett plus och skulle det bli ledning då blir han inte lätt att slå. Glöm inte bort honom, är man fräck kan man gå rakt ut på honom. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Utnämner Örjan Kihlström till kvällens ”Superkusk” då han kör två Daniel Rydén hästar som blir betrodda trots frånvaro och sedan kör han även mitt drag i omgången. Valet var enkelt och jag blir inte förvånad om han vinner ett eller två lopp. 

3 Brake Cooling (V86-2) se under rubrik ”bortglömda hästen”. 

9 Coogan (V86-4) besitter god kapacitet men var inte som bäst ifjol. Man kan räkna med att Daniel Redén förberett sina hästar väl och jag tror han kommer göra ett bra lopp direkt. Han är ingen startkanon så utgångsläget är bra, kan bli en perfekt resa och lyser inte ringrosten igenom för mycket då kan han vara med långt fram.   

4 Messiah (V86-8) är ingen häst som direkt vinner ihjäl sig, han har vettigt läge och garderar man så ska han räknas men jag blir inte förvånad om han inte vinner som klar favorit.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på mitt drag/fräcka spik 3 Brake Cooling (V86-2) som skall gå barfota runt om och med jänkarvagn. Det är iallafall anmält så men det ska regna en del på Solvalla så man får hålla koll om det ändras. Mycket heta ändringar på den troliga ledaren i loppet. 

Förutsättningarna

Jägersro och Solvalla håller i kvällens V86 tävlingar och jag är lite besviken måste jag säga, tycker det är tråkigt att man inte kan fylla fälten utan vi har flera lopp med få hästar. Sedan finns det även några starka favoriter som ser ut att ha bra chans, men V86 är underbart då det räcker att man hittar en eller två smällkarameller för att få bra betalt. Min spik kommer från formstallet Lugauer och jag tror att segerreceptet är spets och slut. Tänk på att det skall komma mycket regn på huvudstadsbanan och det kan ställa till det, nere i Malmö ska det vara uppehåll och där tror jag på bra bana. Lycka till med liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN