”Lämnas ensam – det får bära eller brista”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 23 oktober på Örebro

V75 avgörs på Örebro under lördagen.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 23 oktober.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Pinto Bob lämnas ensam på kupongen, det får bära eller brista, säger han.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

”Letar ni efter en riktig miljonskräll? Varför inte 8 Xanthis de Roi? Toppinsatser varje gång och står verkligen på tur för en fullträff. Gick en grym slutrunda senast och tog mycket på Swagger över upploppet. Bortvald av Wäjersten, visst, men ersättaren håller hög klass. En procent på strecken när detta skrivs”.

Tog ni rygg?

Förhoppningsvis fanns det en och annan som fick med jätteskrällen Xanthis de Roi tack vare ovanstående meningar i min senaste V75-krönika. I och med den smällen skenade värdet och av de 121 systemen som hade chansen till sju rätt inför den avslutande avdelningen överlevde endast fem. En kvintett tappra själar som belönades med en bra bit över nio miljoner. Hatten av er till, att sätta den raden var sannerligen inte det lättaste. På lördag jagar vi nya dunderdrag när Örebro står som värd.

Första intrycket när jag kastade mig över V75-2 var vånda. Ett antal timmar senare i videoarkivet... Mer vånda. Höstens mest svårlösta V75-lopp är så utsett. Så här vilsen har jag nog inte känt mig sedan en vän försökte förklara reglerna i cricket. Och precis som i den sporten krävs det troligen en hel vecka för att hitta vinnaren. Man kan givetvis göra det enkelt för sig och spika sig ur eländet då favoritkusken trots allt sitter upp bakom en av fältets bästa hästar 10 Izor Sisu, men där måste man ändå ha i åtanke att Izor är tre år, startar från bakspår och har endast vunnit ett endaste lopp hittills i karriären. Dessutom har det blivit galopp i två av hans tre senaste starter (låt vara utan Örjan i vagnen), och så vanlig vagn på det... Vid segern näst senast visade klockan runt 1.10 sista 600 meterna och det var bra intryck den gången. Jag gillar Izor och kan utan omsvep erkänna att få av de övriga deltagarna känns som blivande klassklättrare. Detta ser i mångt och mycket ut som ett typiskt vinterlopp i den lägsta klassen på en mindre bana, och skrället ligger på lur. Strecka så många ni har råd med. En helgardering behöver absolut inte vara fel.

Viftar uppgivet

Gulddivisionen (V75-3) är en öppen historia. Jag försöker lista ut vem som blir favorit men viftar uppgivet med den vita flaggan. Den som kanske S K A vara det är 11 Milliondollarrhyme, bakspåret till trots. Senast körde kusken i ledningen när man lätt hade kunnat släppa till utvändige Very Kronos. Hästen visade då med eftertryck att han så här på äldre dar behöver en smygresa över längre distanser. Formen är det inga fel på trots allt – spurten näst senast var av bästa märke.

2 Mellby Free blir även hon hårt betrodd. En järnmärr som alltid går till mål men kanske ändå inte har sin starkaste bit sista 50 metrarna. Björn Goop laddar vad som går för att svara ut 3 Click Bait och leder i så fall länge. Just Click Bait nöter på för dagen utan att det kanske glänser om honom, men givetvis är han bra nog att vinna ett ganska tunt gulddlopp som detta.

9 Antonio Trot, då? När han ska få till det fullt ut? Såg ut som en retad tiger som fastlåst senast och skräller vilken dag som helst. Samtliga är givetvis värda streck på V75-kupongen men jag har grym feeling för en femte deltagare, men mer om detta under spikrubriken.

5 Ninepoints Candy (V75-4) står perfekt inne på pengarna och har skaffat sig hårdhet mot de bästa märrarna i kullen, även om det inte resulterade i någon final i varken dubbla E3 eller Oaks. Hon fungerade väl inte perfekt i senaste starten och bröt ner över upploppet. Jag har inte läst någon intervju med tränaren men med tanke på att det nu gått 1,5 månad mellan starterna så lär det ha funnits något den dagen som störde henne. Spår fem borde hon klara och kan dessutom öppna rappt. Spets, kanske? Inte omöjligt och i så fall blir hon svårfångad. Jag har kusliga skrällvibbar här och hittar få, om ens någon, som känns chanslös på förhand. Det vore väl 4 Nowalkrun i så fall, bara för det så tar hon karriärens första seger. Sju streck blev det, sedan sade plånboken ifrån likt efter en fredagskväll på kasinot innan pandemin.

Gör processen kort

V75-6 är ännu ett i raden av skrällvänliga lopp i omgången. Om nu inte segermaskinen 12 Eros Zola gör processen kort med sina konkurrenter. Flemming har fått en härlig snurr på femåringen som nu ståtar med sex raka vinster. Och han har i regel tagit dessa den tunga vägen. Lång distans har han bara vunnit över vid ett tillfälle men man ska ändå tänka på att han i fjol kvalade in till det danska Derbyt och där galopperade under avancemang. Jag säger inte att det var segern som rök där men definitivt en framskjuten placering. En viss Extreme skar mållinjen först den gången... Trots spår tolv anar jag att segerchansen är hög, och det behöver inte vara helt galet att singelstrecka. Jag gör det dock inte, av den enkla anledningen att det blivit en del tuffa lopp på sistone och flera gånger både försök och final samma dag. I senaste starten såg han inte klockren ut i aktionen (sliten?) och har inte startat sedan dess. Ett tungt lopp är troligt på lördag och det finns trots allt flera roliga motbud. Det blev en gardering modell större.

2 Hannibal Face är hästen att slå i V75-7. Senast kutade han 11,6 över medeldistans. 11,6! Bara en av hans konkurrenter har ett snabbare rekord, och det var över 1 640 meter. Dante Kolgjini sitter upp bakom bästa hästen, det är jag övertygad om, men tänk på att Hannibal inte är något säkert kort och har felat i åtta av sina 17 starter. Och hur kommer han att reagera när startkanonen 5 Hipster Am forsar förbi honom den första biten? Galopp i ren panik? Distansen har Hannibal testat vid ett tillfälle. Då kunde han inte hålla ordning på fossingarna och skuttade hem i första sväng. En favorit i fara, helt klart.

12 Vice Versa Diamant har vunnit tio av sina 20 starter hittills i livet. Detta är en imponerande valack som övertygat på mig, framför allt vid tredjeplatsen för fyra starter sedan då han galopperade dubbelt men flög sedan fram över upploppet. Spår tolv över kort distans är givetvis lika kasst som ”Masked singer” på tv, men lita på att det blir överpace. Då kliver Kontio in i bilden.

Tidiga spikarna:

Vi bjuds som sagt på en lurig V75-omgång utan några stensäkra spikar. 11 Admiral As (V75-1) var ute så sent som i lördags men hans silverdivision förpassades till en anonym tillvaro utanför det stora riksspelet. Kanske lika bra det då han ändå brände som brakfavorit. Trots sina fem år på jorden är han ännu inte att lita på och det var inte mycket till störning som föranledde galoppen. Ett olycksfall i arbetet, kallade tränaren det, och nya tag redan veckan efter. Helt enkelt blir inte detta då motståndet håller bra klass men min tro på Kihlström är obruten. Han förvaltar mitt förtroende på bästa vis. Precis som med... Santos de Castella i lördags och Perpetuate för några veckor sedan? Okej då, inte ens Örjan kan vinna med allt. Till och med han är mänsklig, och hästarna av kött och blod. Admiral As gör mig dock sällan besviken och här blir det full gas mot dödens så fort krutröken lagt sig. Intressant inledning är att vänta med en, ja, sex, sju startraketer från framspår. Värsta konkurrenten 3 Emoji är normalt sett en tuff nöt att knäcka, framför allt om han når ledningen, men jag undrar om ”isemannen” lyckas med det konststycket. Flemming Jensen och Emoji kommer att ge Admiral As en match, men i slutändan visar sig den senare vara den starkare av de två. Galopp emot.

4 Pinto Bob (V75-3) lämnas ensam på lappen i högsta klassen. Om sanningen ska fram så fanns det tankar på att ranka honom etta i SM nyligen, mot självaste Very Kronos, men det luriga innerspåret fick mig på andra tankar. Det stod då skrivet i programmet att han skulle hamna i tredje, kanske fjärde, invändigt och därifrån vinner man inga lopp – inte ens med open stretch. Så, jag hejdade mig den gången och dumstruten samlar fortfarande damm i garderoben. Jag plockar dock fram denna lagom till helgens lopp och går all in. Det får bära eller brista.

Pinto Bob är som bekant väldigt färsk i klassen men som han såg ut senast! Robert Bergh har de senaste månaderna lyft skrot och byggt muskler som vi andra 40-plussare skulle döda för, men inte ens han med sin överlägsna fysik i kuskeliten kunde undvika galopp över upploppet. Hur mycket han än drog i Pinto fanns det ingen möjlighet att komma loss och en sådan som Milliondollarryhme var mest bara i vägen den dagen. På lördag lär Bergh knappast vara lika trött i sina armar efter loppet och hittar en väg mot seger från ett passande startspår. Helt ärligt vet jag inte hur hårt påpassad Pinto Bob blir av spelarna men i min drömvärld håller sig streckprocenten under 15. Då vore hästen ett fynd. Kul spikidé.

11 Svecak Palema (V75-5) är ett av fem, sex heta segerbud i detta luriga stolopp. I senaste starten fick hon harva utvändigt duktige Gardner Shaw och höll fullt godkänt på ett inte alltför lättsprunget underlag. Gången innan testade hon lyckan i stoeliten men galopperade då hejdlöst från start. Nu blir det barfota runt om, bakskor senast, vilket är ett klart plus. Läget är givetvis inte roligt och en sådan som 9 Zante Grif bollar man inte med i första taget, även om Svecak gjorde just de vid deras senaste inbördes möte i Årjäng i somras. Zante Grif galopperade i lördags eventuellt bort segern och jag utser henne till 2021 års mest otursförföljda travhäst. För egen del får oturen mer än gärna fortsätta grina henne i ansiktet nu till helgen, jag har ju valt att singelstrecka Svecak Palema.

Min förhoppning är att Björn Goop tar första initiativet och fintar upp Erik Adielsson på läktaren. Två världskuskar, två grymma taktiker. Vem vinner tvekampen? 50/50 är känslan. Ingen säker vinnare således, absolut inte. Och i spets sitter nog en tankad racer i form av 4 Darah Bibo. Hon är vass. Ibland. När hon inte surar så att säga. I spets tar hon inga fångar. I slutändan handlade dock allt om vem jag litade mest på i valet av spik tre: Björn Goop och Svecak Palema, eller William Ekberg och Ninepoints Candy i det andra försöket till Diamantstoet. Lotten föll på Björn. Den objektive spelaren lär dock hålla flest tummar för Carl-Erik Lindblom som på lördag har chansen att vinna... Carl-Erik Lindbloms lopp. Bara en sådan sak.

Tidiga skrällarna:

Den tidiga indikationen tyder på att 10 Izor Sisu (V75-2) blir underspelad. Jag räknar dock med att mycket händer under veckan och att han när starten går tillhör de två, tre mest spelade i loppet. Några som dock med största sannolikhet flyger under radarn är 5 Brolle F. och 8 Perfect Score Ås. Luriga lägen för båda men det är bara oddsfrämjande. Vid senaste segern för den senare var det gott om luft ner till... en viss Izor Sisu. Med minsta lilla klaff så!

11 Bon Bini (V75-4) smögs senast och fick chansen på tok för sent. Det var bra löd i dojorna över upploppet och de sparade krafterna kommer hon ha användning av på lördag. Bakskor nu är knappast något plus men hon har trots allt fler vinster med skor på än utan.

3 Golden Opportunity såg fin ut i enklare omgivning senast och öppnar rappt. Hon är streckad på låga en procent då detta skrivs.

Det finns gott om roliga skrällbud à la Xanthis de Roi i vidöppna V75-6. Jag vill nämna halva fältet men nöjer mig med en riktigt vass, och troligen bortglömd, duo. 3 Mister Donald är Björns val och trots avsaknaden av vinster i raden har han stått för flera topplopp. Framför allt vid andraplatsen efter galopp för fem starter sedan, men också senast då han tvingades harva hela slutvarvet som förstahäst i tredjespår. Svarade dock med galopp in på upploppet då kusken bad sin häst om en sista ansträngning. Jag har tidigare varit minst sagt tveksamt inställd till hästens kämpagnista men får han bara ”sitt” lopp så går ingen säker. Och så en ”miljonbomb”. 4 Great Winner. Jag gillar honom skarpt och han startar över passande förutsättningar. Barfota bak nu och full form. Pass upp!

3 B.G.Pastor Jonte (V75-7) har jag jagat en tid i dessa sammanhang och han finns numera hos skicklige Flemming Jensen. Debuten för honom var... ja... en missräkning. Vi nöjer oss med det. Uppenbarligen misslyckades experimentet med jänkarvagnen och nu ser det ut som om man återgår till det som fungerade så bra i tidigare regi. Spår tre smakar mumma och jag slickar mig lika intensivt om munnen som Leif GW Persson efter årets första semla på favoritkonditoriet i Solna. Min dröm är rygg ledaren och lucka på upploppet. Kan möjligtvis bli bortglömd i ett lopp som detta.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 11 Admiral As (3-2)

V75-2: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9-1)

V75-3: 4 Pinto Bob (11-9)

V75-4: 3, 5, 7, 10, 11, 12, 13 (14-1)

V75-5: 11 Svecak Palema (9-4)

V75-6: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 10, 12 (6-11)

V75-7: 2, 3, 5, 12 (7-4)

2 016 rader/1 008 kronor.

Banfakta, Örebro

Banförkortning: Ö

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,4 m (2140 m), 20,8 m (1640 m)

Upplopp: 178 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 100 meter auto

1 Dats So Cool - Persson S 1 2 1 1 1 11,4a

2 Beartime - Jepson C J 2 2 8 6 5 11,0a

3 Emoji* - Jensen F 0 2 1 1 3 12,0a

4 Syoss - Wäjersten D 2 2 1 1 2 10,9a

5 Astronascente Zac - Goop B 2 3 5 2 4 11,3a

6 Dark Roadster - Riesterer I 3 2 1 2 4 09,9a

7 Majestic Man* - Skoglund R N 6 1 3 2 5 11,2a

8 Chapuy - Lindblom Å 5 2 1 1 0 09,6a

9 Red Bar* - Rennesvik E 1 0 6 7 4 10,9a

10 Van Gogh Z.S. - Bergh R 7 3 3 3 1 10,5a

11 Admiral As - Kihlström Ö 1 0 1 1 d 10,8a

12 Bo C. - Eriksson K 1 1 d 5 d 11,3a

V75-2, 2 140 meter volt

1 Strong de la Hoya - Elehn A 4 2 1 1 4 16,0

2 Rally Inge - Adielsson E 3 1 2 1 2 15,6

3 Majestic Up - Djuse M E 2 3 5 4 5 14,0

4 First Tartar - Westerholm N 6 2 3 1 1 13,4

5 Brolle F. - Larsson M 3 3 1 3 2 15,2

6 Fighter Simoni - Jepson C J 4 0 1 1 1 14,7

7 Prosecco - Kolgjini A 1 3 2 1 2 14,9

8 Perfect Score Ås - Jansson T 1 2 3 7 d 14,8

9 Goes All Magic - Goop B 2 7 3 1 2 13,0

10 Izor Sisu - Kihlström Ö 4 4 d 1 0 15,3

11 Profinitif - Lindberg K 2 3 2 2 3 14,5

12 Olimp - Ohlsson U 0 1 1 0 3 15,2

V75-3, 2 100 meter auto

1 Valokaja Hindö* - Persson S 4 7 0 5 2 09,3a

2 Mellby Free - Goop B 1 2 5 2 3 09,7a

3 Click Bait - Lennartsson P 1 3 0 6 4 09,5a

4 Pinto Bob - Bergh R 1 0 2 1 d 11,3a

5 Wild Love - Oscarsson K 0 3 5 4 1 09,9a

6 Vikens High Yield - Skoglund R N 1 3 5 3 0 10,2a

7 Forfantone Am - Jansson T 4 4 8 4 2 09,7a

8 M.T.Joinville - Kihlström Ö STARTAR EJ

9 Antonio Trot - Sjöström C 5 4 3 5 7 11,2a

10 Ragazzo da Sopra - Kontio J 2 0 0 4 7 10,7a

11 Milliondollarrhyme - Ohlsson U 1 2 1 2 0 09,2a

12 Lionel N.O.* - Antonsen G 1 5 1 1 0 09,5a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Twilight Angel - Brandel J 2 1 4 6 1 15,9

2 Lovemelikeyoudo - Niklasson M 7 2 0 3 5 14,1

3 Golden Opportunity - Lindblom C P 3 0 3 4 1 14,7

4 Nowalkrun - Rydberg J 4 2 3 5 3 15,6

5 Ninepoints Candy - Ekberg W 3 1 0 3 6 17,3

6 Bolla Spritz - Stoum S 3 1 3 5 1 15,3

2 160:

7 Platinum Tile - Djuse M E 1 1 0 3 1 13,8

8 Bravivivicimo - Schön M d d 1 1 5 12,9

9 Cordelia I.S. - Björk J A 7 1 7 1 3 13,7

10 Eight Hour - Oscarsson K d 6 1 1 0 15,1

11 Bon Bini - Djuse M A 1 2 1 6 6 13,5

12 Princess Kloster - Rosleff V 0 2 2 2 8 13,3

13 North Dakota - Lindblom M 0 1 2 1 1 12,9

14 Hillbilly Woodland - Knutsson A 2 0 0 0 3 13,5

15 Nina Ginto - Johansson G 3 1 4 7 5 14,1

V75-5, 2 100 meter auto

1 Restless Heart - Lugauer C 2 2 4 4 d 12,8a

2 Tonique - Lindblom C-E 4 1 4 0 5 11,1a

3 Hickomisschampagne - Linderoth M Å 6 1 5 8 4 12,3a

4 Darah Bibo - Persson S 4 8 1 4 8 11,5a

5 Georgia Am - Eklundh A 1 1 1 1 4 13,1a

6 Make More Cider - Jepson C J 0 5 7 0 1 12,2a

7 Luna Nera Doc - Andersson O J 2 1 0 6 0 12,0a

8 Havana Boko - Lennartsson P 5 6 6 6 1 13,0a

9 Zante Grif* - Adielsson E 5 2 2 0 d 12,1a

10 Whelk - Djuse M E 1 0 4 d 0 11,2a

11 Svecak Palema - Goop B 1 1 0 0 2 12,1a

12 Mad Princess - Kihlström Ö 3 2 5 4 5 11,5a

V75-6, DD-1, 2 609 meter auto

1 Don't be Weak - Lundberg P 2 6 2 5 2 11,9a

2 Frodo S.* - Jepson C J 1 1 3 0 5 10,6a

3 Mister Donald - Goop B 2 2 6 0 d 11,6a

4 Great Winner - Jakobsson M 5 1 4 3 1 12,8a

5 Park View* - Skoglund R N 0 1 6 1 1 11,1a

6 FromHeaven Idzarda - Forss M 1 4 2 2 d 12,2a

7 Xanthis Coktail - Kihlström Ö 0 2 0 1 4 13,6a

8 Västerbo ImtheMan - Andersson M J 4 1 0 1 6 13,7a

9 Condior - Bergh R 1 1 d 2 1 11,8a

10 Moses - Persson S 3 3 1 4 3 10,7a

11 Stepping Moneyboy - Adielsson E 3 1 2 1 1 12,9a

12 Eros Zola* - Jensen F 1 1 1 1 1 10,9a

V75-7, DD-2, 1 609 meter auto

1 Master Sånna - Bergh R 3 1 5 1 2 12,0a

2 Hannibal Face - Kolgjini D 2 1 0 2 1 11,6a

3 B.G.Pastor Jonte - Jensen F 1 3 3 d 5 11,3a

4 Mateo de Reve* - Goop B 1 1 2 6 d 12,3a

5 Hipster Am - Persson S 3 1 7 1 1 11,2a

6 Vici Supreme - Gustafsson T J d 2 1 2 1 12,7a

7 S.G.Kingstone - Kihlström Ö 1 1 5 d 2 11,8a

8 Bravo Sabotage - Adielsson E 3 3 3 3 1 12,3a

9 Zenato - Jepson C J 2 1 7 1 3 12,1a

10 Roc Star Joli - Eklundh A 1 1 2 1 1 12,0a

11 Incredible Wine - Dalborg T 0 2 2 d 3 12,0a

12 Vice Versa Diamant* - Kontio J d 3 1 1 1 12,0a


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!