Ny krock för banan: ”Var en rejäl smäll”

Uppförsbacke för Halmstadtravet – storloppet krockar med Gyllene Tider

avCharlie Hedstad

Foto: MIKAEL WIKNER & MIA TÖRNBERG/TR BILD
Jan-Olof Molin är sportchef på Halmstadtravet.

Krock med fotbolls-VM och spelhaveri under 2018 – nu kommer nästa smäll för Halmstadtravet.

Årets Sprintermästare krockar med premiären av Gyllene Tiders avskedsturné.

– Vi hade kollat att det inte skulle krocka med några större idrottsevenemang i år och så kommer det här – det var en rejäl smäll, säger sportchefen, Jan-Olof Molin.

Halmstadtravets stora evenemang varje år är Sprintermästaren, storloppet lockar sportens tyngsta profiler och det är allt som oftast knökfulla läktare. Förra året krockade travfesten med tungviktsmötet Sverige-England i Fotbolls-VM – en krock som kostade banan en halv miljon kronor på sista raden.

Inte nog med det så fick Halmstadtravet även årets sista V75-dag förstörd när man arrangerade tävlingarna under uppesittarkvällen. ATG:s sida kraschade och låg nere större delen av tävlingskvällen och spelbolagets största haveri någonsin var ett faktum.

”Rejäl smäll”

Eländet tar inte slut för Halmstad. Gyllene Tider meddelade under dagen att de ger sig ut på en avskedsturné, med start i Halmstad den fjärde juli – samma dag som Sprintermästaren.

– Det var händelserikt redan 2018 och trenden verkar hålla i sig. Vi hade kollat att det inte skulle krocka med några större idrottsevenemang i år och så kommer det här – det var en rejäl smäll.

”Stött och blött”

Hur omfattande är den här krocken?

– Det är ett lokalt band som attraherar en bred grupp och inte nog med det så är det premiären också.

Har ni redan nu hittat en lösning?

– Vi har stött och blött vad vi kan göra, vi får grunna på det lite mer. Jag hade inte hört något så det här kom som en överraskning.

Flera trav-profiler har reagerat på det inträffade.

Det händer även positiva saker i Halmstad? 

– Ja, vi fyller 50 år 2019, måndagen den 15/7 har vi en jubileumsdag och så ger vi även ut en jubileumsbok under året, säger Jan-Olof Molin och avslutar:

– Det mesta är positivt i Halmstad, vi ska bara lösa det som dök upp i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad

Trav

V75