Tränarens lättnad: ”Jag fick torskfrossa”

V86-omgångens störste favorit pallade trycket – trots tuff inledning: ”Tänkte att det går aldrig”

1 av 2 | Foto: ATG LIVE
Västerbo Exact och Thomas Uhrberg vann V86–1.

avTrav365

TRAV

Storfavoriten Västerbo Exact svarade för en svettig comeback.

Men tränaren var riktigt orolig under loppet.

– Jag fick torskfrossa, sa en lättad Roger Persson efter segern i första starten på tre månader.

Under onsdagskvällen saxades V86 mellan Åby och Solvalla.

Och redan i inledningen visade hela omgångens favorit (spelad till 62 procent) upp sig: 8 Västerbo Exact med Thomas Uhrberg i sulkyn. Hästen gjorde comeback och sin första start på tre månader.

Duon kunde planenligt överta ledningen efter en bit men det gick riktigt fort första varvet vilket kunde ha fällt honom till slut.

– Det var en svettig debut med 1,11 första 1 000 metrarna och jag fick torskfrossa då, jag tänkte att det aldrig går, sa hästens tränare Roger Persson i TV12 efter loppet.

”Tränat mycket på stranden”

Väl i ledningen fick hästen bestämma tempot och han hade inga större bekymmer att gå undan till en knapp, men säker seger före Copimade, som utmanade via open stretch. Roger berättade också att man använder sig av en lite ovanlig träningsmetod.

– Han har tränat mycket på stranden i Björkäng i Varberg och gått mycket tung träning. Det blir varierat tempo och vi kör på känsla. Jag har ingenting planerat nu men jag tycker att han gjorde det fantastiskt bra i kväll.

Även kusken Thomas Uhrberg berömde hästens insats efter loppet.

- Jag hade en ganska bra känsla och jag körde inget från start men fick köra runt svängen. Han la inte så mycket speed ändå så det blev inte så tokigt. Han var jättefin i uppförandet idag och det är en väldigt bra häst, sa han i vinnarcirkeln. 

Segern i V86-1 var värd 70 000 kronor.

Här kan du se loppet igen. OBS: Extern länk.


NILS LARSSON

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86