Avslaget: ’Utopi att han vinner...”

Publicerad:
Kung Töll.
Foto: Kanal75
Kung Töll.

Kung Töll har inte mycket hjälp av sin kropp.

Däremot av hjärta och knopp.

Den nioårige publikfavoriten från Umåker har viljan som bästa vapen

– Han gillar att springa på travbanan eftersom han aldrig får vara där annat än då han tävlar, säger tränaren Kjell Bergström inför lördagens silverdivision på Bergsåker.

Det ställer och far men driver väldigt bra ändå när Kung Töll kommer upp i lite farter.

I det senaste loppet för en dryg vecka sedan handlade det om lång distans i V86 på Bergsåker och valacken fick göra hela jobbet själv utvändigt ledaren.

Körande Krister Söderholm utnyttjade styrkan och började redan varvet från mål pressa på ledande storfavoriten Fredrik Laday i ledningen. Även om det skenbart såg ut att gå lite på

nålar den sista biten för Kung Töll blev det en smått överlägsen seger.

– Han är ärlig, stark och gör alltid sitt bästa. Även om det måste ha varit något fel på favoriten som stannade redan halvvarvet från mål förringade det ju inte hans insats, säger travamatören Kjell Bergström från Umeå.

Bergström skrev artiklar om trav och tippade i länstidningen Västerbottens-Kuriren i 40 år innan han pensionerade sig själv 2002.

Avslag av tränaren

34 miljoner kronor väntar i sjurättspotten under jackpotomgången på lördag och tippare Kjell Bergström har redan analyserat "sitt" lopp, V75-1.

– Det är ett helt annat motstånd än i onsdags då han vann. Så är han trea-fyra får man vara tacksam. Startspår nio är bra och hästen är pigg och fin. Men att det skulle bli en ny seger ser jag nästan som en utopi. 3 On Hold från Färjestad ju är en långdistansare som dom säger var lite sämre senast. Men den gick 1.12,9 över 2 140 meter och det är ju inte ”så dåligt”. En bra favorit. 10 Aristocat Boko och 7 Queasy är två andra som är för bra för min häst.

Kung Töll måste ha ett jäkla huvud. Åtminstone har han inte hjälp av kroppen alla gånger. Men den här gången ska han inte köras offensivt menar du?

– Nej, vi tar vad som bjuds. Annars lever han mycket på sin energi. Han gillar att springa på en travbana eftersom han aldrig får vara där annat än då han tävlar. Han ska gå barfota fram är det meningen. Så gick han i onsdags på Bergsåker och allt talar för att det ska bli så på lördag också.

Vad händer mellan starterna?

– Han tävlade ju i onsdags och det är bara tio dagar mellan loppen. Så han får det lugnt till på lördag. Vi har stall på Röbäcksslätten nära travet men upp till banan är vi aldrig. Det är bäst i skogen och vi kör lite lugnt bara nu när han fick gå lite tuffare i loppet.

Mikael Wikner, Kanal75

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN