Trav

”Jag blev ändå lite missnöjd”

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Kungs Frukt i Trollhättan spelade in 413 000 kronor – ägaren Sadri Shabani var dock trots det inte helt nöjd med utgången

Sadri Shabani äger och driver succébutiken Kungs Frukt
Sadri Shabani äger och driver succébutiken Kungs Frukt

Utdelningen på V75 i lördags stannade på blygsamma 8 000 kronor.

Kungs Frukt i Trollhättan blev trots det storvinnare och spelade in 413 000 kronor.

– Jag är ändå lite missnöjd, säger Sadri Shabani, som äger och driver butiken, till Trav365.

Det var jackpott på V75 i lördags och som upplagt för miljonfest.

Skarabanan Axevalla har tidigare delat ut flera miljonvinster – bland annat den största travvinsten i Sveriges historia då en ensam vinnare vann 67,3 miljoner kronor.

Storfavoriten Fossens Bonus gjorde dock sitt jobb – tillsammans med en rad andra favoriter.

Det gjorde att utdelningen stannade på blygsamma 8 126 kronor.

I Trollhättan jublades det dock friskt ändå – succébutiken Kungs Frukt spelade in 413 000 kronor.

”Säljer enormt”

– Vi säljer enormt mycket andelar till V75 just nu, därför spelade vi in så mycket pengar trots låg utdelning i lördags, säger Sadri Shabani till Trav365.

483 kunder fick vara med och dela på jättevinsten.

– Jag ska väl inte säga att jag direkt är missnöjd, det är klart jag är nöjd och det är kul att mina kunder får hämta ut pengar. Däremot hade jag givetvis önskat att utdelningen skulle blivit högre och att det skulle bli mer pengar per andel, så lite missnöjd är jag nog ändå.

”Bäst i Sverige”

Sadri Shabani och Kungs Frukt är kända för sina andelsspel på V75, och har spelat in flera miljonvinster de senaste åren. I fjol spelade butiken in 16,9 miljoner kronor, vilket var näst bäst i landet. Starten på 2015 har också varit stark.

– Vi har spelat in över en miljon kronor bara i januari, men jag tycker ändå vi förtjänat mer. Jag har spelat riktigt bra på V75 de senaste veckorna, men inte riktigt fått utdelning på det.

Kungs Frukt säljer just nu flest andelar till V75 i hela Sverige.

– Det gäller att hålla en hög nivå, du kan inte vinna stort en lördag och sedan spela uselt i tio veckor, då tappar du kunder och får bara behålla de som var med på vinsten. Det gäller att hålla nivån under en längre period, och mina kunder har insett att de går plus på andelarna och man slår ut det över ett år.

Att Kungs Frukt i fjol var näst bäst i landet på inspelade pengar på trav samt att de är bäst i landet på att sälja andelar, gör att Sadri sätter upp nya mål.

– Det är svårt att sätta upp mål så här tidigt, men jag har två mål, och det är att slå mig själv från i fjol och att bli bäst i Sverige. Jag var som sagt tvåa i fjol, men i år ska jag ta de på utmattning. Vi har nischat butiken som en andelsbutik och vi är kända för de helt enkelt, och det både hoppas och tror jag att vi kommer fortsätta vara.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!