Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla/Åby.

I dag tippar Sportbladets expert Oskar Westberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Omgången inleds med ett lopp över medeldistans och det finns helt klart en häst som höjer sig över mängden.

Tipsettan

October Kronos var ute på rikstoton näst senast och fick då elak massage i ledningen men höll trots detta storstilat till ett andra­pris. Vann då gjorde B.B.S.Sugarlight och någon häst av den kalibern återfinns inte i startlistan den här gången. Från bricka tre lär vi få se ett offensivt upplägg av Adrian Kolgjini och i såväl spets- som slutstrid blir det inte lätt för konkurrenterna att ta några längder på det här ekipaget.

Motbuden

Need for Speed (bilden) riskerar att bli bortglömd av spelarna men intrycket senast var klart positivt och i ett litet

fält är inte ett spår långt ut bakom bilen fullt lika illa. Med lite klaff under resans gång dyker han upp i den främre träffen. Online d’Amour gör sällan en dålig insats och raden är en aning missvisande. Blir det lite tempo på tillställningen kliver man förbi de flesta den sista biten in mot mål och det här är ett givet streck om man väljer att gardera loppet. Red Adair Superb kan naturligtvis vara livsfarlig att nonchalera. Hästen är bra nog att utmana om segern och Björn Goop fortsätter att vinna lopp i parti och minut. Läget är dock allt annat än bra, det finns en överhängande risk att man får göra jobbet själv i spåren under slutvarvet.

Skrällbudet

M.T.Fortune Winner har kapacitet att dyka upp bland de tre främsta.

Spetsbudet

October Kronos sitter i spets per omgående.

! Statistikvinnaren

Good Speed.

V86-2

Loppet

Ett fåtal hästar till start i detta sprinterlopp och det lär gå undan från start till mål.

Tipsettan

Chapeau är en fantastiskt fin häst att skåda vid sidan av banan, exteriört något utöver det vanliga och dessutom fux. Som pricken över i:et tycks han också befinna sig i sitt livs form. Han är fem år gammal och känslan är att Stig H Johansson lyckats

hitta ytter­ligare en växel. Senast mäktade man med att vinna trots ett lopp utvändigt om ledaren, risken finns att man hamnar i samma position på nytt. Om formen är intakt är det dock inte någon omöjlighet att den här starten slutar med ett besök i vinnarcirkeln precis som vid 13 tillfällen tidigare i karriären.

Motbuden

Democrat är tveklöst den häst som har bäst chans att utmana om segern på förhand. Han är oerhört kvick den första biten men vad som i slutet av juni såg ut att vara toppform lämnar vissa frågetecken kring dagsformen. Att han kan leda loppet från start till mål råder det inga tvivel om men kanske väljer man ett ”snällare” upplägg nu och överlåter spets. Air Gunner får med största säkerhet en vilsam löpning och när två träter kan som bekant en tredje dyka upp i striden. Blir det tuff körning mellan de två ovan nämnda kan Ulf Ohlsson profitera på detta. Värd en markering om man garderar, många kupongers möjlighet till full pott ryker all världens väg om man skär mållinjen som vinnare. Prawns gjorde det bra i skymundan senast och kommer till start här med fin form. Örjan Kihlström har en ofattbar förmåga att sätta in slut­stöten i rätt tid även om det känns aningen långsökt att tro på seger.

Skrällbudet

Bon Frecia har låga farter i kroppen men behöver med största säkerhet loppet.

Spetsbudet

Democrat följer bilen, får tidigt Chapeau utvändigt.

! Statistikvinnaren

Chapeau.

V86-3

Loppet

Startspåren kan fälla avgörandet.

Tipsettan

Bono Boko kommer från seger över lång distans, men frågan är om inte den aktuella trots allt är hästens bästa. Man har verkligen dragit högsta vinst i spårlottningen, det ska till ett mindre mirakel om man ska hamna illa till från det här utgångsläget. Formen är nära nog topp med tre starter i kroppen efter ett kortare uppehåll.

Motbuden

Ocean Kronos har ett perfekt smygläge och lär få en vilsam löpning invändigt. Med dubbla open stretch har man goda möjligheter att blanda sig i. Ricardo Mols har agerat aningen ojämnt i sina fyra starter i år. Kapacitet finns dock att dyka upp på målfotot som vinnare och det här är ett givet streck. Pretty Trio får Peter

Untersteiner i sulkyn och hästen står dessutom perfekt inne i loppet penningmässigt. Läget och att man möter hingstar samt valacker hamnar dock på minuskontot. Kebnekajse sitter tidigt med i den främre träffen.

Skrällbuden

Handsome Knight och Careful Victory gynnas vid hårt tempo där framme.

Spetsbudet

Kebnekajse kan öppna sylvasst om man laddar.

! Statistikvinnaren

Ricardo Mols.

V86-4

Loppet

Idel fina hästar, inte alldeles lättlöst.

Tipsettan

Knifetown Action har inte besökt vinnarcirkeln ännu i år men det är bara en tidsfråga innan segernollan raderas. Han är riktigt vass den första biten och når man ledningen ökar segerchanserna ytterligare.

Det finns ett koppel utmanare som samtliga besitter kapacitet att utmana om segern, men vem tar frivilligt plats i dödens och trycker upp tempot?

Motbuden

High Stage har fått ett betydligt bättre utgångsläge nu gentemot tidigare starter på slutet. Han behöver inte skämmas för sjättepriset senast på V75 och det här är den på förhand som är värst emot. Rite on Win har löst uppgifter med liknande förutsättningar tidigare.

Carelin behöver tur, riskerar att fastna invändigt men med lucka i tid kan det räcka till seger.

Skrällbudet

Beeboop Laday riskerar att bli bortglömd. Även om motståndet är hårt är hon tuff nog att sänka de flesta i slutstriden in mot mål.

Spetsbudet

Knifetown Action och Beeboop Laday körs offensivt.

! Statistikvinnaren

Checco Boko.

V86-5

Loppet

Endast ston bakom bilens vingar och det kan skrälla.

Tipsettan

For Approval var tvåa i ett uttagningslopp till Stochampionatet näst senast. Ett annat motstånd nu, som inte avskräcker på något sätt. Peter Untersteiner har smått osannolik stallform för dagen så ett trist utgångsläge till trots får man tipset.

Motbuden

Rare Wise As har ett betydligt bättre utgångsläge gentemot tipsettan och bortsett från galoppen senast har hon sett fantastiskt fin ut på slutet. Det här är en allvarlig utmanare i kampen om förstapriset och tillika ett givet streck på samtliga system. Fiddelina Fighter har fått ett lopp i kroppen och har normalt tagit ytterligare ett kliv mot toppform med den insatsen i benen. Hon kan fälla samtliga via open stretch. Rondine d’Amore kan komma fint igenom redan från start och har definitivt både styrka och fart att utmana.

Skrällbuden

Moaning Myrtle har till synes inte alldeles enkelt att hålla ordning på benen. Autostart borde vara en fördel, läget likaså och nu med Björn Goop för första gången.

Spetsbudet

Knapp fördel Rare Wise As tack vare startspåret.

! Statistikvinnaren

Alva Garbo.

V86-6

Loppet

Femåringslopp där den som går segrande ur striden är direktkvalificerad till Jubileumspokalen på Solvalla den 20 augusti med en miljon kronor till vinnaren.

Tipsettan

Standout kommer från en färsk seger på V75. Örjan Kihlström försvarade med enkelhet innerspåret och kunde hålla upp ledningen, sedan var loppet över. Ingen skugga ska falla över hästens prestation men frågan är om han någonsin kommer tjäna 150 000 kronor på enklare sätt. Nu har man på nytt goda chanser att nå front och med tanke på att han gick i mål med till synes krafter kvar vid segern senast finns det ytterligare en pollett att använda sig av den här gången, och det kan komma att behövas.

Motbuden

Time Machine gör skäl för sitt namn. Det här är en maskin som tål att göra jobbet och insatsen senast var milt uttryckt imponerande. Dock är risken överhängande att man får göra jobbet i dödens, positionen utvändigt om ledaren. Han har styrkan att vinna

därifrån men det går inte att utesluta att man bjuder in andra ekipage i matchen. Claes Boko kan vara den häst som får det perfekta loppet i draget. Han fungerade inte alls med barfotabalans näst senast, man gick tillbaka till skor i starten efter och då var han tillbaka i gott slag och svarade för en vass prestation på Axevalla som resulterade i seger.

Skrällbudet

Your Highness är ett av två ston i loppet och från det här utgångsläget känns det tufft att kräva seger. Hon kommer inte göra bort sig på något sätt men det behövs mer än tur med löpningsförloppet om hon ska runda ovan nämnda trio med hingstar.

Spetsbudet

Standout har goda chanser att nå ledningen.

! Statistikvinnaren

Your Highness.

V86-7

Loppet

En höjer sig över övriga.

Tipsettan

Daryl Boko har svarat för två fina prestationer

inför det här så formen bör sitta där den ska och distansen är inte heller den något minus. Från ett hyggligt spår är det rimligt att förvänta sig ett offensivt upplägg, Veijo Hei­skanen lär vara intresserad av ledningen. Motståndet är inte något utöver det vanliga, bakom Daryl Boko känns det vidöppet. Omgångens bästa singelstreck.

Motbuden

Herold As kan flytta på sig den första biten och är nästintill garanterad en perfekt resa invändigt. Via open stretch är det här den som är värst emot på förhand. B.B.Tigger står på kronan rätt inne i loppet och har fått fyra starter innanför västen i år. Formkurvan bör peka uppåt och utgångsläget är bättre nu än senast. Snabba Cash besegrade Daryl Boko senast och som tack för det fick man just snabba cash på sig och då hade man dessutom 20 meters försprång från start. Formen är det inget fel på men läget allt annat än bra.

Skrällbudet

Twilight D. är inte borta om det löser sig.

Spetsbuden

Herold As som släpper till Daryl Boko.

! Statistikvinnaren

Snabba Cash.

V86-8

Loppet

Ett stolopp för fyraåringar avslutar V86-omgången.

Tipsettan

D’One vann Oaks i fjol och formen är så sakteliga på väg åt rätt håll. Faktum är att läget inte alls är så tokigt, tränare Roger Walmann har vid upprepade tillfällen sagt att han anser hästen vara som bäst bakifrån. Hon var fullt godkänd i Stochampionatet senast som fyra och bör ha gått framåt ytterligare med det loppet. Det här ska vara en bra chans även om man naturligtvis är sårbar från ett bakspår över sprinterdistans, det går inte att blunda för.

Motbuden

Air Frame svarade för en fin spetsseger näst senast efter att ha dirigerat tillställningen från början till slut. Nu senast blev det helt fel, men om den starten inte sitter i benen slutar hon långt fram på nytt. Room to Go ska inte uteslutas. Det här är en startraket som kan snuva samtliga på spets och når man den positionen får övriga verkligen någonting att bita i. Lady Broadway låter första segern på svensk mark vänta på sig, kanske kan det vara dags att

ändra på det nu.

Skrällbudet

Claudia B.R. ska med om man väljer att fylla på med ytterligare hästar. Kommer med två raka segrar i bagaget men utgångsläget är naturligtvis långt ifrån tillfredställande.

Spetsbuden

Det står mellan Air Frame och Room to Go.

! Statistikvinnaren

Air Frame.

Oskar Westberg