Efter dopningen – stjärnan i Sverige

Foto: Kanal 75
Björn Goop körde Caballion till seger i Copenhagen Cup.
TRAV

Nyheten slog ned som en bomb.

Nu plockas stjärnhästen Caballion hem till Sverige.

– Vi ska kolla upp honom hos en svensk veterinär, säger Torbjörn Boström, en av delägarna, till Trav365.

Nyheten om att Caballion lämnat ett positivt dopningprov efter seger i Copenhagen Cup och fråntogs segern och förstapriset på 907 000 kronor slog ned som en bomb. Det var den 11 maj som Caballion, tillsammans med Björn Goop, vann grupp 1-loppet i Köpenhamn den tunga vägen. Stjärnhästen testades efter segerloppet positivt för det dopningklassade medlet Tiludronsyra, som finns i läkemedlet Tildren, och fråntogs storsegern. Nu plockas han hem till Sverige.

”Det enda beslut vi tagit”

Caballion som i början av 2014 bytte regi från Solvallas Fredrik B Larsson till den franske stortränaren Franck Leblanc, är nu tillbaka på gården hos Fredrik B Larsson.

– Caballion var dålig i ett jobb och vi vill att han ska kollas upp av en svensk veterinär, det är det enda beslut vi fattat i nuläget. Han står tills vidare hos Fredrik B Larsson.

Efter det positiva provet har Dansk Travsports Centralförbund inlett en utredning, de har bland annat gjort ett oanmält besök hos Franck Leblanc på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris. En utredning som ägarna Tony Mårtensson och Torbjörn Boström väntar på.

– Vi har pratat med Franck, och han avvaktar beslutet även han. Jag vet inte mer än du faktiskt, säger Torbjörn Boström.

”Inget beslut om framtiden”

Är det på grund av vad som hände efter Copenhagen Cup som ni tagit hem Caballion till Sverige?

– Vi bestämde oss för att ta hem honom till Sverige, då vi vill att en svensk veterinär ska kolla igenom honom. Det är det enda beslut vi tagit i dagsläget, något mer beslut kring framtiden har vi inte tagit.