Experten: Strecken har blivit helt sjuka

TRAV

Micke Nybrink kräver en förändring av streckprocenten

ATG lyssnade på spelarna och ändrade streckfördelningen på V65, V64 och V75.

Men trots förändringen är inte spelexperten Micke Nybrink nöjd.

– Strecklistorna de senaste veckorna är helt sjuka, skriver han i sin krönika.

Efter reaktioner ändrade ATG streckfördelning för V75, V65 och V64 i november.

Efter att ATG lanserade möjligheten att spela för sju rätt på V75 och sex rätt på V65 hörde kunder av sig till spelbolaget och reagerade på streckfördelningen.

Skälen var hur strecken och procenten presenterades före och under V75-omgången. Spelbolaget ändrade streckfördelning , så att man kan se den nya streckfördelningen redan i förhandsvisningen både i Sverige och i andra länder

”Solklart övergrepp”

Men trots förändringen är inte spelare och experter nöjda. I dagens krönika i Sportbladet tar experten Micke Nybrink upp problemet.

”Shit alltså! Plötsligt är de betrodda hästarna lika mycket streckade, runt 30-40 procent och storfavoriter som Iceland och Hallsta Lotus, har förvandlats till 61- respektive 41-procentare. Allt har skett över natten och för en inbiten strecklisteonanist är det här frustrerande. Det är ett solklart övergrepp”, skriver han.

Hans förslag är att göra som i Finland.

”2010, när allt fler lämnar in filer och spelar ”Enbart V7 eller V6” när det är jackpott, måste ATG skrota sin nuvarande stenåldersstrecklista. Den duger inte längre, den är en illusion. Den nya procenten ska förstås vara insatsen (i kronor) per respektive häst delat med sjurättspotten (jackpottbidraget exkluderat). Låter det komplicerat? Det betyder bara att vi får veta exakt hur mycket pengar och krut som satsats på hästen, inte hur många enkelrader som lämnats in. Det här är något som våra grannar i Finland använder sig av. Folket på ATG borde åka dit på en studieresa”, skriver han.

Tittar på Finland

ATG är medveten om problemet och arbetar med att hitta ett komplement till streckfördelningen.

– Vi har givetvis sett att det har blivit så här. Vi visste att det skulle bli mer system eftersom vi började räkna V6 och V7 som 2,5 system. Då blir det fler system och det har fungerat som det ska. Men de senaste veckorna har det varit väldigt många filinlämnade system och det har ökat upp mängden och det har gjort att streckprocenten har blivit lite annorlunda. Vi har kollat på det och det är korrekt. Det är så här det ser ut. Vi håller på att titta på om det finns några andra sätt att visa streckfördelningen och jag vet att de har ett annat sätt i Finland, säger Per Nygren, affärsutvecklingschef på ATG.