”Walmann lockar fler travspelare”

TRAV

Roger Walmann är ett föredöme.

Är omgångens kusk iskall?

Hur tänkte Robert Bergh?

Varför fick inte Örjan Kihlström böter och avstängning?

Sportbladet intervjuar varje vecka massvis med tränare och kuskar inför V75 och V64. Martin Berg ringer så det ringer i huvudet på honom – den mannen är vår hjälte. I onsdags hade Martin som vanligt pratat med Roger Walmann.

Så här sa Walmann om sina två hästar i V64-5:

”Honey Trap måste ha väldigt bra chans. Är mycket snabb ut och jag tror hon leder länge. Kanske till och med hela vägen. Bra vinstchans.”

”Timjan U.S. har varit här någon månad. Tränar bra men har inte startat sedan Elitloppshelgen. Så alla vet att det behövs ett lopp. Om hon skulle vinna direkt blir jag förvånad. Honey Trap är absolut mitt förstaval i loppet.”

Till saken hör att Timjan U.S. var förhandsfavorit medan Honey Trap rankades som outsider. Ni vet hur det gick. Honey Trap spetsade och vann. Timjan U.S. var chanslös och galopperade som slagen.

Tänk om fler tränare var lika informativa och rediga som Walmann? Det här är sånt som gör travet till ett överlägset spel och som lockar nytt folk. Ett hederligt avslag på favoriten följt av klartecken på en annan är vad alla vill ha. Kanon Roger! Att det finns tränare som inte ens pratar med travmedia är skrämmande. Sådana parasiter borde stängas av, de borde inte få vara med och dela på våra spelpengar. De kan vi vara utan. Dra in licensen.

Spela på misslyckande

?Robert Bergh var omgångens kusk/tränare inför V75 på Bergsåker i lördags. Bergh vann inte ett enda lopp. I och för sig inte konstigt, men jag får för mig att det titt som tätt slutar illa för omgångens kusk. Som spelare lönar det sig att gå emot. Det är min lilla teori. De blir kraftigt överspelade. Spela på fiasko, inte succé.

?Hur tänkte Bergh i lördags när han först svarade ut Annicka för att sedan lite frökenaktigt ge bort ledningen till Jaded? Vi fattade noll. Vore det inte bättre att släppa till Annicka och ge favoriten Jaded dödens? Bergh förklarar det med att han hade tänkt köra i spets men när han såg Jaded blev han livrädd och släppte. Så kan det faktiskt vara. Jaded såg rysligt fin ut.

Örjan Kilström satte Sanity på arslet efter 600 meter i V75-7 i lördags och höll på att välta halva fältet. Bara för att han ilskande till (?) sedan favoriten fått svar har han ingen rätt att göra så. Usch, sådant där borde ge en lång avstängning. Sådant vill vi inte se. Någon måste ta dödens, någon får offra sig. Kihlström fick inga böter alls. Hade domaren gått hem?