Succén: Har satt tre V75-kuponger – på två veckor

Sportbladets expert: ”Absolut galnaste perioden”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: PRIVAT
Carl Wangle har prickat in sju rätt på tre olika V75-kuponger inom loppet av två veckor.

TRAV

Sportbladets travexpert Carl Wangle, 25, är glödhet.

25 februari prickade han in sju rätt på V75 och spelade in 1,9 miljoner kronor.

I lördags satte han två olika system med sju rätt och drog in 294 000 kronor.

– Jag har fått telefonsamtal från folk jag inte ens känner, säger han.

Sportbladets travexperter visar upp glödhet form för dagen.

I fredagens V75-tv prickade Erik Pettersson in alla sju rätt på ett systemförslag som gav tillbaka 18 200 kronor till de som valde att ta rygg.

– Jag var rätt ute i varje V75-lopp och det är inte så ofta det inträffar, säger Erik Pettersson.

Tv-kollegan Carl Wangle ville inte vara sämre.

”Rösten är paj”

Söndagen 25 februari prickade han in alla sju rätt på V75 från Bergsåker och spelade in 1,9 miljoner kronor via sajten ATG Tillsammans.

– Jag satt på ett tåg när systemet lämnades in, sedan följde jag loppen live. Det var jäkligt hög puls inför sista loppet kan jag säga. Rösten är paj i dag, sa han efter den succén.

I lördags var det dags igen – då Carl Wangle satte två system med sju rätt som andelsköparna fick dela på.

Ena systemet gav en totalvinst på 187 193 kronor och system nummer två gav 107 748 kronor.

– Äntligen kanske man har fått islossning. Både 2016 och 2017 var mindre bra år men jag har hela tiden vågat tro på mina egna idéer, oavsett vad folk tycker, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig problem med att våga ta bort någon av omgångens stora favoriter. I lördags tog jag exempelvis bort 4 Orkidee Skift (V75–2) efter en dålig värmning, till förmån för jätteskrällen 6 Dealwithakiss.

”Mycket gratulationer”

Hur ser din taktik ut innan du lämnar in dina spel?

– Jag har hittat ett bra koncept. Först letar jag alltid efter omgångens bästa spik att luta sig emot. Sedan tar jag alltid ett starkt två-hästars-lås.

Har du någonsin varit med om den här vinsthysterin tidigare?

– Nej, aldrig, det skulle väl ha varit när jag spelade ishockey i ”Björnligan” och gjorde mål i varje match. Nej, skämt å sido. Travmässigt är det här absolut den galnaste perioden.

Vad har du mötts av för reaktioner?

– Den första vinsten på 1,9 miljoner, då var det väldigt mycket gratulationer. Folk hörde av sig via mail, sms och jag fick till och med telefonsamtal från människor jag inte kände som ville gå med i mitt lag.

”Väldigt bortglömd”

På onsdag är det jackpott på V86 som saxas mellan Åby och Solvalla. Tidernas högsta vinst på spelformen kan delas ut då 21 miljoner kronor väntar på en ensam vinnare. Och nu på onsdag är det Carl Wangle som ska lotsa er läsare mot åtta rätt i Trav365:s liverapportering som startar klockan 19.30.

Vad är din bästa spik?

– Peter Ingves kör Björn Goops 5 Bryssel i V86–1. Den kommer bli klar favorit men med ett lopp i kroppen ska den bara vinna. Det är en riktigt stark spik att luta sig emot.

Wangle har redan nu hittat två miljondrag i jakten på 21 miljoner.

– 3 Ida Glitter (V86–2) är en chansspik för den vågade. Jag har följt hästen länge och senast när den var i Sverige gjorde den ett topplopp bakom Titan Brodde, som garanterat hade varit storfavorit i det här loppet.

– 3 Dice Man (V86–8) gör comeback efter lång frånvaro. Är loppets mest kapabla häst och verkar bli väldigt, väldigt bortglömd. Måste streckas.

Till sist, vad är tipsen till alla V86- och V75-spelare där ute?

– Det är väldigt viktigt att invänta sista infon med skobalans, det avgör väldigt mycket. Därför kan även systemen den här årstiden ändras i sista stund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN