”Han ska få fan för det här...”

TRAV

Tvåan efter dramat: ”Helt stört” Ska ta kusklicens

Foto: TV4
Cecilia ”Gladiatorn Amazon” Benjaminson slutade tvåa i ”Stjärnkusken”.

Kamp in på mållinjen – men förlust på målfoto.

Det var med minsta möjliga marginal som Cecilia Benjaminson, känd som gladiatorn Amazon, föll i finalen av ”Stjärnkusken”.

– Den där jävla Simon, han ska få fan för det här, kommenterade hon förlusten till Trav365.

Under torsdagskvällen sändes finalen av TV4:s ”Stjärnkusken” och det var en rafflande historia där det krävdes målfoto för att kunna utse en vinnare. Men trots ledning – nästan hela loppet fick Cissi se sig slagen av musikern Simon Zion.

– Det var med läpp hörde jag av måldomaren – så det är helt stört. Han förtjänar verkligen att vinna, men det var nära. Fast ska man komma tvåa så ska man göra de med en läpp, säger hon.

Det blev förlust, men vad var din taktik inför loppet?

– Min taktik var att lägga mig i täten, att ta starten helt enkelt och bestämma tempot. Jag ville inte att det skulle gå för fort eller för långsamt. Så allt gick enligt planerna, det var bara de där sista två decimetrarna som förstörde.

Inför upploppet vad tänkte du då?

– Jag kände redan i kurvan, nu eller aldrig – nu gäller det att öka takten. Jag hörde någon komma flåsandes utanför. Det är faktiskt tredje gången som vi är exakt samma sits: Jag i ledning och han i dödens utanför. Det är dock jättekul att han fick ta det den här gången.

Ska ta licens

Innan ”Stjärnkusken” hade Cissi ingen relation till travet och hästar var något som hon lämnat långt bakom sig.

– När jag var liten tävlade jag lite i dressyr på lätt nivå, men sedan har jag inte hållit på med hästar alls och jag hade ingen relation till travet. Jag kunde ingenting, visste ingenting och var helt enkelt inte intresserad, men nu är jag det.

Hon berättar att det varit mycket lärorikt att medverka i programmet och att få ta plats i sulkyn var en otrolig upplevelse.

– Första gången jag verkligen kände vad trav innefattar var när jag satt efter stor häst. Att få känna farten och se de här gigantiska baklåren som matade på framför mig. Det går inte att förstå förrän man testat själv. Det är verkligen en adrenalinkick.

Vad kommer du ta med dig från den här resan?

– Oj, jättemycket. Respekten för djuren hade jag sedan innan, jag är en riktig djurmänniska. Men jag kommer att ta med mig hur jäkla kul det är med trav – och jag vill mer. Jag har bokat kurs för att ta licens och köpt en andel i en travhäst.