Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Umåker, fredag 19 maj.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 1–5–11–3–10–8–7–2–9–4.

Kommentar: Två raka plumpar för Mellby Dealer men vi tror mycket på honom ändå. Senast galopperade han, det kan vem som helst göra i bland. Gången före det fick han en hopplös resa så den starten är bara att glömma. Dess­förinnan hade han varit strålande, vid senaste segern var han heroisk. Spåret kan visa sig perfekt, men kan också bli en fälla – spets och slut eller blir han över? Vi garderar eftersom vi inte vet. Magnifik Brodde kan mycket väl vara värst emot i spetsstriden och i så fall definitivt även i segerstriden. Voulez Vous är tuff nog att kunna segerstrida trots läget.

✓ DD-2

Rankning: 6–3–7–9–1–8–5–4–2.

Kommentar: Snabbloppet ser ganska roligt ut även om det i mångt och mycket är samma beprövade kort som ­vanligt. Men Västerbo Fantast är spännande. Han hade en ­fantastisk säsong som fyraåring men den slet nog hårt, ­sedan dess har han inte riktigt kommit tillbaka. Men han ser fin ut igen och med två ganska snälla och mentalt upp­byggande lopp är det inte omöjligt att han är redo för en ­riktigt bra ­insats. Om han hittar till ledningen tror vi inte att ­någon rör ­honom, men om han inte gör det finns det andra hästar som har ­ungefär lika bra segerchans. Boys Going In kan mycket väl vara den som tar emot Västerbo Fantast i spetsstriden. ­Hästen ser väldigt fin ut men blandar och ger i prestationerna. Kanske lite uppåt på slutet dock och det här är ett passande motstånd. Special Promise har bra form, gick en 11-tid i Finland senast. Premier Kronos bör bli farlig om tempot blir hårt, han har ju sin bästa bit över upploppet.

✓ DD-systemet 1 rader

DD-1: 1 Mellby Dealer.

DD-2: 6 Västerbo Fantast.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Mellby Dealer kan bli överflyglad av Brisco Boko. Utifrån kan Magnifik Brodde tänkas ladda. Oviss spetsstrid mellan dessa tre, men plus för Mellby Dealer?

DD-2: Boys Going In eller Västerbo Fantast?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Mangnifik Brodde.

DD-2: Västerbo Fantast.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel