Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker och Solvalla, onsdag 1 mars

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla, 1 mars.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 18.00

✓ V86-1

Loppet

Extremt låg klass för att vara ett lopp i hög klass.

Tipsettan

Ajlexes Cubano är bra, men han är inte Nuncio direkt … Med det menar vi att han är den typen av ­favorit (för det blir han här) som är sårbar. Men då man ­synar motstådet och ­inser att den enda heta utmanaren är ­Magnifik Brodde, och att han ju har ett ­dåligt spår, då ser vi inget ­annan ­alternativ än att spika ­Ajlexes Cubano – på varje system.

Motbuden

Magnifik Brodde är en bra häst, kanske bättre än ­Ajlexes Cubano, men spåret är som sagt väldigt dåligt. Bakom är det synnerligen tunt. Google Håleryd är förvisso en klasshäst som gör debut i ny regi.

Skrällbudet

Pinyata Gel är en av loppets formstarka hästar.

Spetsbudet

Ajlexes Cubano dyker till spets direkt?

! Statistik­vinnaren

Magnifik Brodde.

✓ Vår rankning

4 Ajlexes Cubano

8 Magnifik Brodde

1 Google Håleryd

2 Midnight Moon

6 Pinyata Gel

9 Todays Butterfly

5 Northern Spy

12 Navaronne

11 Paying Guest

7 Elles W.Fill

10 Nelle Pride

3 Golden Sid

✓ V86-2

Loppet

Få hästar, ändå ett kul lopp. Men låt inte sjuhästarslopp på V86 bli en vana …

Tipsettan

Vårt tips bygger på att Georgie Mae tar ledningen. Vi tror att hon vinner från den positionen. Senast kördes hon snällt, passivt (från start åtminstone) hade vi sagt om vi varit lagda åt det hållet. Nyttan med sådana resor ska dock inte underskattas.

Motbuden

Victor A.U. har vi alltid gillat, men knappast mer än senast – han kan aldrig ha sett finare ut. Om det var frukten av att han fått en paus från tävlandet, ­eller om man kan anta att han med loppet i kroppen är ­ännu vassare den här gången låter vi vara osagt. Det vi kan konstatera är, att om han är lika fin som ­senast ­räcker det väldigt långt. Om det sedan ­räcker till ­seger eller ej avgörs nog i slutändan av vilken resa han får i förhållande till konkurrenterna. Al’s Winner­mede är en bra häst men senast såg han inte fin ut. Men banan fick ju kritik den dagen så det kan ha ­varit det som fällde honom. Han har fallit igenom vid ­några tillfällen och verkar vara en känslig häst, så där har ju så klart även tränaren ett jätteansvar. Hursomhelst, om Al’s Winnermede är i ordning den här ­gången kan han krossa allt, kapacitetsmässigt är han ju, på sin bästa dagar, en häst som duger bra i rätt så ­hårda Gulddivisionsgäng. King City hade ett ­mycket bra 2016. Vi tror inte så mycket på honom den här ­gången, såväl tränare som kusk brukar (föredömligt) vilja ge sina hästar snällare lopp i comebacken efter paus. Samtidigt har vi respekt för att hästen dragit ett bra spår i ett litet fält, det går inte att ignorera.

Skrällbudet

Dionne Sisu frontade senast, släppte och fick sedermera tredje invändigt. Hon spurtade bra. Kanske kan hon få rygg ledaren den här gången? Distansen är också till hennes fördel. Provar i spets rentav?

Spetsbudet

Victor A.U. är snabb ut, frågan är om han kan svara startraketerna Dionne Sisu och Georgie Mae? Tveksamt, säger vi och utnämner den sista till spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Al’s Winnermede.

✓ Vår rankning

5 Georgie Mae

3 Victor A.U.

7 Al’s Winnermede

2 King City

1 Navigator Sib

4 Dionne Sisu

6 Hero Sjöhammar

✓ V86-3

Loppet

Bakspårsfavoriterna starkast trots allt?

Tipsettan

Det är aldrig enkelt att gå runt till seger från bakspår på kort distans, men Tournament kan mycket väl göra det. Hästen är bra för klassen och har två formhöjande lopp (där han gått bra) i kroppen.

Motbuden

Tournament är bra för klassen, frågan är om inte Doctor ­Doxey Zenz är ännu bättre? Han får dock ofta lite för tunga resor. Men som så ofta i travlopp: om bara kusken gör sitt, trots allt relativt enkla jobb, så gör hästen för det mesta resten. Det gäller framförallt en så bra häst som Doctor Doxey. Amazing la Marc såg finfin ut senast. Om hon håller ledningen är det toppchans. Kicking ­Viking är den som kan ställa till det för henne.

Skrällbudet

Tea Party har vi sett göra bra lopp och se fin ut.

Spetsbudet

Kicking Viking lurar Amazing la Marc på ledningen?

! Statistik­vinnaren

Doctor Doxey Zenz.

✓ Vår rankning

10 Tournament

1 Amazing la Marc

11 Doctor Doxey Zenz

3 Kicking Viking

9 Fudge Ås

12 Such a Knight

5 Tea Party

2 Classic Gentleman

4 Samantha Y.

7 Tigerfeet Dynamite

8 Tarpon

6 Queen of Hills

✓ V86-4

Loppet

Kul lopp med inte helt lättaxerade hästar.

Tipsettan

Hamras Lusty Love hade man ändrat ­lite på i balansen senast och det föll väl ut, även om aktionen inte var perfekt då heller. Men fysiskt var det en väldigt stark prestation. En sådan som gör att man på ren fysik, trots det dåliga spåret, kan straffa även det här sällskapet.

Motbuden

Un Dernier Rire kändes först som en besvikelse ­senast, men när man tittar om på loppet gör han det trots allt bra med tredjespår nästa hela sista varvet. Cabaree F.C. var fin senast, tål grovjobb.

Skrällbudet

Uragano Oro verkar ha hittat formen igen.

Spetsbudet

Laurentius Cash In är snabb ut. Körs snällt efter ­vila? I slutändan kanske spetsstriden står mellan Cabaree F.C. och Un Dernier Rire?

! Statistik­vinnaren

Cabaree F.C.

✓ Vår rankning

11 Hamras Lusty Love

6 Un Dernier Rire

4 Cabaree F.C.

3 Laurentius Cash In

1 Uragano Oro

10 Chablis Premier

5 A Gift to You

8 Tortuga

2 Pressure Regulated

9 M.T.Knight Rider

12 Västerbo Home Run

7 Glide Street

✓ V86-5

Loppet

Garnsey en bra spik för att de andra inte vill tävla?

Tipsettan

Motvilligt spikar vi Garnsey Boko. Vi gör det för att han ser ut att kunna få en del gratis. Annars tycker vi att han har en del att bevisa.

Motbuden

Fem på chanssystemet.

Skrällbudet

She’s Racy.

Spetsbudet

Svaga hästar på framspår, Garnsey Boko får överta tidigt?

! Statistik­vinnaren

Garnsey Boko.

✓ Vår rankning

7 Garnsey Boko

11 Lima Star

13 She’s Racy

12 Okalani Grazia

10 Villageofcoursedeau

1 Queen of Victory

14 Tourbillon

9 Ina Hall

6 Adonis Hornline

8 Smile of Mine

2 Epicus

4 Craizy Daiizy

3 Ocean Drive

5 Dolce Doc

15 Allan Drew

✓ V86-6

Loppet

Första barfotadagen början på en lång säsong för några av kullens bästa hästar.

Tipsettan

De två vi rankar först kommer tillbaka ­efter vintervila, inte så lång sådan – de var ­tydligen grundtränade så det räckte – men ändå en pust som gör dem lite svårbedömda i årsdebuterna. Deras grundkunnande är ändå sådant att de ska ha bra chans att slåss om segern, speciellt som man borde kunna räkna bort de tre, fyra sistarankade, görandes detta till ett lopp med få segerkandidater. Valley Brodde får tipset för att han har bästa spåret. Han var en av de mest betrodda inför Kriteriet i fjol men hade inget flyt där. Efter det gjorde han tre starter till utan att få så jättemycket med sig, men ändå visande fortsatt fin form. Han tycks alltså ha fått gå till vintervila tämligen obruten. Och det har betydelse när han går in i en ny säsong. Sedan är det alltså det med att konstellationen kring honom kan resonera som så att det är snällt lopp som gäller i årsdebuten. Men han kan vinna ändå.

Motbuden

Om Roger Walmann brukar vilja ge sina hästar ­något snällt lopp i början av säsongen får Timo Nurmos ­hästar ofta gå hårt direkt – Antonio Trot lär få göra skäl för havren i årsdebuten. Han avslutade fjolåret med en magnifik insats men kunde annars stundtals se lite kantig ut, och det är vi nyfikna på: hur han ser ut nu när det är årsdebut. Han Herred är igång. Han är en klasshäst som inte såg bra ut när han kom tillbaka efter långt uppehåll men sedan har sett allt bättre ut, senast såg han finare ut än han gjort någon gång. Med bevisad form är han ett allvarligt bud. Startsnabb är han också.

Skrällbudet

Global Touchdown ser jättefin ut. Har hittat formen.

Spetsbudet

Valley Brodde eller Han Herred?

! Statistik­vinnaren

Han Herred.

✓ Vår rankning

2 Valley Brodde

5 Antonio Trot

6 Han Herred

7 Global Tuchdown

3 Doneisdone

1 Mariana

4 Dacia Scoop

8 Sean Banan

✓ V86-7

Loppet

Två hästar kanske höjer sig en aning, men vi sätter stopp för streckandet först vid sex stycken.

Tipsettan

Mellby Dealer fick visser­ligen en smörresa senast men han kunde inte avgjort på ett bättre sätt. Trots bakspår kan det lösa sig rätt så bra.

Motbuden

Om Comewithaflash mötte för hårt motstånd senast eller var sämre har vi svårt att avgöra. Men vi gissar på det senare, för det här är en bra häst som vi är förtjusta i. Nu är hon tillbaka i lämpligare omgivning. Hot Pride är stark. Det är första starten på tre månader men känslan är att han är väl förberedd och att man bara väntat på att det ska bli tillåtet med barfotatävlande.

Skrällbudet

Julio Gold gör bra lopp, men mest i skymundan.

Nu kan han med lite tur få en väldigt fin resa.

Spetsbudet

Comewithaflash? Taktik? Öppet bland övriga.

! Statistik­vinnaren

Mellby Dealer.

✓ Vår rankning

10 Mellby Dealer

5 Comewithaflash

7 Hot Pride

2 Oleander Face

3 Ängens Airman

1 Julio Gold

8 Staro Fighter

12 All Time la Marc

11 Contucky Newport

4 Bone Machine

9 Tellmeabout Larry

✓ V86-8

Loppet

Utdragen spetsstrid eller inte? Det har stor betydelse för loppets utgång.

Tipsettan

Det är en viss vingelrisk för Frantic men vi tror att det ska kunna lösa sig rätt så bra. Formen är på topp.

Motbuden

Mood Indigo är svårslagen om han ­kommer till ledningen utan att det kostar för ­mycket. Explosive River var en liten besvikelse senast men kanske över­skattade vi intrycket från då han satt fast i comebacken. På topp den här gången istället? Med två lopp i kroppen.

Skrällbudet

Kabanoss med rätt ryggar och hårt tempo?

Spetsbudet

Global Resistance och Mood Indigo gör upp om spets. Vi anser att den senare har bättre täckning för att prova i den positionen, men det betyder ju inte att Global Resistance nödvändigtvis ger upp utan strid. Ju längre de kör, desto mer talar det för de övriga.

! Statistik­vinnaren

Mood Indigo.

✓ Vår rankning

6 Frantic

5 Mood Indigo

3 Explosive River

1 Global Resistance

2 Fideii Star

10 Kabanoss

4 Deweykidumnhowe

9 Tide Water

12 Harry Ruda

11 Overtimeosåfin

8 Digital Winner

7 High Expectation

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav