Drog in 167 000 kr – mitt under CL-matchen

Succé för Sportbladets travbloggare på V75: ”Jag visste ingenting”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Sportbladets travbloggare och stående medlem i ”100-miljonersklubben”, Mario Lipovac satte sju rätt på V75 i lördags – mitt under brinnande Champions League-match.

avChristoffer Wickman

TRAV

Sportbladets travbloggare, och stående medlem i ”100-miljonersklubben”, Mario Lipovac, 26, spelade in mest i Sverige på V75 – samtidigt som han spelade Champions League i handboll.

Det var andra gången han blev bäst i landet – på kort tid.

– Det är riktigt roligt, säger han.

Handbollsstjärnan Mario Lipovac, till vardags i IFK Kristianstad, till nästa säsong hemmahörande i Ystads IF, gör succé på V75.

Marios Travspel är en populär travblogg som den ”travskadade” handbollsspelaren uppdaterar ett par gånger i veckan på Sportbladet, och i lördags var han minst sagt rätt ute.

Dels satt Marios bägge spikförslag i Travbloggen, Zenit Brick och Weekend Fun, men Mario spelade också in mest pengar i hela landet på ATG Tillsammans.

Mario Lipovac spelade in 167 202 kronor, och de som köpt en andel hos Mario för 300 kronor fick drygt 1 100 kronor tillbaka.

Det här var andra gången som Mario Lipovac spelade in mest pengar på V75 på ATG Tillsammans, på kort tid.

”Väntade på att det skulle smälla”

Så sent som den 30 december när V75 avgjordes i Halmstad spelade Mario in 673 311 kronor, och då fick de som köpt en andel drygt 6 500 kronor tillbaka.

– Det är så klart fantastiskt kul, säger Mario Lipovac och fortsätter:

– Den första vinsten dagen innan nyårsafton var riktigt rolig, jag kände att det varit väldigt nära några veckor före det så jag väntade bara på att det skulle smälla. Den lördagen gick allt som det skulle och i slutet satt man bara och hoppades på skräll.

Och i lördags var det dags igen.

– Ja, den omgången tyckte jag såg favoritbetonad ut på förhand, dock så brukar det kunna gasas rätt friskt när det är V75-finaler, vilket kan bädda för skrällar och Vic de Luxe var en mycket kul avslutning på den V75-omgången, och fick upp utdelningen.

”Jag visste ingenting”

Mario Lipovac spelade i lördags Champions League med sitt IFK Kristianstad, samtidigt som V75-tävlingarna pågick.

– Jag lämnade in spelet 16.10, precis innan vi hade samling med laget innan matchen mot Nantes, så jag visste ingenting hur det hade gått på V75. Efter matchen plockade jag fram telefonen och då hade både min lillebror Robert och min pappa Ivo skrivit att jag fått sju rätt och det blev lite spänning där när jag skulle gå in på ATG och titta hur mycket sjuan gav. Jag kan inte säga att jag blev besviken, men man hade hoppats på några nollor till, skrattar han.

”Ville lära mig allt”

Hur kommer det sig att du har sådant travintresse?

– Det började när jag var 12-13 år och följde med min pappa till Färjestad några gånger och satt med när han och hans kompisar spelade på V75. En gång fick jag välja ut en häst i ett lopp och valde Going Kronos, den vann med hela upploppet och jag tyckte själv att jag var grym som valt just honom, myser Mario och fortsätter:

– Sedan fick jag också en poster på honom från ägaren i en spelbutik och det var min första favorithäst. Spelet kom först när jag var 18 år, då började jag följa travet riktigt mycket och ville lära mig allt. Jag började hänga en del på Åby och tittade på V75 varje lördag, och på den vägen är det. Travintresset har bara växt hela tiden och nu är det en hobby som jag kopplar av med vid sidan om mitt jobb som handbollsspelare.

Du har även lyckats sätta flera vinnare i din blogg på Sportbladet, framför allt några Dagens Dubbel till höga odds?

– Det med tipset älskar jag och jag delar gärna med mig av mina tips och hjälper andra att vinna pengar, det tycker jag är jättekul.

”Avkopplande hobby”

Vad är det bästa med trav?

– Att det är en avkopplande hobby, jag spelar handboll och mellan träningar och matcher är det riktigt skönt att ha en hobby som man kan koppla av med. Jag kan sitta och titta på ATG Play eller veckans startlistor och lopparkivet en hel kväll. Sedan kan man dra paralleller till handbollen, man spelar tufft och hårt men har respekt för lagkamraterna och motståndarna.

Du som spelat in mest i Sverige på V75 på kort tid, hur lyckas man på V75?

– Det gäller ju att komponera systemet rätt, det är väl det alla svarar kanske, men så är det. Sedan måste man ha lite flyt också, att det skräller i de lopp du garderar och att du kanske klarar dig i ett lopp med två-tre hästar. Sedan måste ju spikarna gå in, och jag försöker alltid ha en rolig spik som inte är favorit. En sak som är väldigt viktigt är att du aldrig ska ta nio-tio hästar i ett lopp där det är tolv som startar. Visst, ibland måste man kanske plocka bort någon men helgardera istället för det är riktigt surt att missa på någon av de två-tre du inte har. Sedan har jag en regel som jag går efter, som jag har infört nu på slutet och den är bra, men den vill jag inte avslöja.

Reaktionerna efter lördagens framgångar har så klart strömmat in till Mario.

– Det känns extra kul att ge tillbaka till dom som litar på mig och som hänger med mig varje lördag, säger han.

Förutom Marios Travspel på Sportbladet är ”Super-Mario” en stående medlem i Sportbladets ”100-miljonersklubben” som kommer ut online och i Sportbladets pappersupplaga varje fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM