”Spelar du inte på lördag behöver du aldrig spela”

TRAV

Det blir faktiskt inte så mycket bättre.

38 miljoner extra i sjurätts-potten.

Det kallas visst för superjackpott.

På ren svenska:  Spelar man inte V75 nu behöver man aldrig göra det.

Gävle har haft flyt den här veckan när de, helt plötsligt efter Solvallas dubbla V75:or i helgen, ramlade rakt in i en spelhysteri. Superjackpott blev det när utdelningen på fem rätt i lördags frös inne efter en favoritparad. Dessa miljoner gick i sin tur in i sjurättspotten i söndags där ingen klarade av alla sju vinnarna. Då hade ATG 38 miljoner över, pengar som knuffas in på ett bräde, rakt in i sjurättspotten i morgon.

ATG räknar med en omsättning i närheten av 120 miljoner och kanske 70 miljoner till en vinnare. Det är inte omöjligt att det blir ännu mer. Jag tror på 80.

När alla 38 extramiljoner ligger i sjurättspotten ska man tagga ner lite som spelare. Det är inte nödvändigt att skjuta från höften hela vägen. Sju rätt är ändå kraftigt överbetalt. Som det ser ut nu ger sju rätt dubbelt upp jämfört med en vanlig omgång. Alternativet

Enbart V7 kanske sänker utdelningen lite, men räkna med ”fett bra cash” som min dotter (Ida, 15 år) skulle säga.

Mitt system är stort, jag har aldrig bjudit på ett större i den här spalten. Drygt 5 500 rader lämnar man inte in ensam men det går alldeles utmärkt att ragga ihop tio personer i sin omgivning och lägga 270 kronor var. Visst, man får dela på vinsten men det är betydligt bättre än att chansa med 300 spänn på egen hand och inse att man inte har råd att jaga miljonerna på ett seriöst sätt.

Upplägget jag provar med är att gardera ytterst lite i början för att sitta med alla gånger alla inför de två sista loppen. Med två överraskningar där kan det bli väldigt bra.

Alvena Pele i V75-3 är min sunda spik. Han har en perfekt uppgift med spår två bakom bilen på kort distans. Pele är kuslig att se efter 30-40 meter. Då behöver Per Lennartsson bara pressa lite lätt på gaspedalen så rasslar han till ledningen. De andra får heta vad de vill. Väl där ska det mycket till för att han ska förlora. Gävles oval är vindsnabb och ledaren har en kraftig fördel. Alvena vinner det här loppet två gånger av tre och det är odds jag gillar att se på en spik.

Chansspiken hittar jag i svåra V75-5, loppet som jag först trodde skulle kosta mig 15 streck. Men när jag kollat de fyra senaste startarna på Quantum Starling är jag av en helt annan åsikt. Det här vinner hon. Björn Goop kör för första gången och bara det i sig gör att hon är jätteintressant. Prestationerna på slutet är starka, senast galopperade hon bort massor och reparerade strå-lande. Felfri är det toppchans.

Carlito Brigante laddar för ledningen i V75-1 och har bra chans om taktiken lyckas. Han är snabb ut, snabbare än folk tror. Motbudet är givet, favoriten Velten Ovambo såg fortsatt strålande ut i lördags men det strulade på vägen. Velten är en mycket bra häst, tänk på det. Missar Carlito ledningen borde det bli han som får ta över. Två streck är starkt.

Myllarfaks är det givna draget i kallblodsloppet. Läget kan ställa till det eftersom Slettvoll Rambo följer bilen men med klaff är det bra chans. Hallsta Lotus är normalt sett bäst men jag anar formtapp. Han måste förstås med men är ingen spik på min lapp. Stamping är rysaren, han kan smita till ledningen när Slettvoll Rambo släpper.

Miljonhästarna:  Lineup du Jape och G.G.Fair Boy (V75-4), Brianson (V75-6) och Lord Leber (V75-7).