Nybrink: Får som vanligt spela idiot

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

Micke Nybrinks krönika om Solvallas bana har väckt starka känslor.

En del aktiva ger krönikören stöd – andra inte.

– Min tanke när jag skrev spalten var givetvis att väcka debatt, säger Nybrink.

Under tisdagen gick Sportbladets krönikör Micke Nybrink till hård attack mot Solvalla och dess bana. Han hävdade att huvudstadsbanan är sämst i landet och att något måste göras med banmaterialet. Åsikterna väckte starka känslor runt om i trav-Sverige och en del höll med Nybrink medan andra försvarade Solvalla.

”Är travtränarna fega?”

Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, tyckte att Nybrinks kritik var för onyanserad och populistisk och nu förklarar Nybrink varför han gick till angrepp mot Solvalla.

– Såg att åsikterna går isär om hur Solvallas bana är. Min tanke när jag skrev spalten var givetvis att väcka debatt. Precis som Torbjörn Jansson säger har jag inte en aning om hur den är, eller hur den borde vara. Men jag säger ändå vad väldigt många skriker när "kameran inte är på/off the record". Då låter det annorlunda. Då haglar utdöningarna, säger Nybrink.

Han fortsätter:

– Frågan jag ställer mig nu: Är travtränarna gnälliga eller fega? Eller är synen på hur underlaget ska vara tvärs emot på vissa håll? Tycker, som spelare, att det är förbannat tjatigt att behöva höra hur dålig banan är. På Solvalla ska banan givetvis vara bäst i Sverige. Gnället från tränarna gäller för övrigt inte bara vinterbanan, även Solvalla sommartid bjuder på en "död bana", vad det nu är?

”Vissa gråter i vinnarcirkeln”

Micke Nybrink har under de senaste månaderna kommit med flera kontroversiella uttalanden och väckt känslor hos tränare och andra inom travbranschen.

– Vad fan vet lilla jag men om allt är oklart och ingen bryr sig får jag som vanligt spela idiot och ryta till. Ingen blir gladare än jag om kritiken bara är ett utfall av att många dåliga förlorare skyller på banan. Måste ändå säga att jag tvivlar, vissa gråter i vinnarcirkeln, avslutar Nybrink.

Publicerad: