Läsarna: Vi saknar gamla Dagens Rätt

Tittarna sviker Lunchtravet Direkt i TV4 Sport har mycket färre tittare än Dagens Rätt som visades i TV4.
TRAV

Nya Lunchtravet Direkt i TV4 Sport har inte fått någon succéstart.

Tittarna sviker programmet och Trav365: läsare saknar gamla Dagens Rätt.

Hela 75 procent tycker att den gamla lunchsändningen var bättre.

I och med det nya året var det slut med travprogrammet Dagens Rätt i TV4. Istället visas loppen live i 1,5 timme i Lunchtravet Direkt i TV4 Sport.

Sändningarna i TV4 kunde ha över 50 000 tittare, men programmen i TV4 Sport ses av betydligt färre personer. Enligt siffror från MMS såg 14 000 personer sändningen måndagen den 31 januari.

”Var väntat”

Kanal 75, som producerar travsändningen tar dock siffrorna med ro.

– Det är klart att tittarsiffrorna har gått ner när vi har bytt kanal från TV4 till TV4 Sport. Vi hade inte räknat med samma tittarsiffror, men får en annan typ av tittare och bygger en annan typ av sändning. Det här hade vi väntat oss. Det här är ett annat sätt att tillfredsställa tittarna och vi vänder oss till dem som är mer inbitna och gör sändningar för dem som är lite mer intresserade. Det var viktigt för oss att få livesändning och att vi kan visa vår sport direkt, sa Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Efter Trav365:s artikel om tittarraset har läsarna kunnat rösta vilket program de gillar bäst, Dagens Rätt i TV4 eller Lunchtravet Direkt i TV4 Sport.

Över 1 000 personer röstade och hela 75,3 procent gillar den gamla sändningen, 24,7 procent tycker att det nya programmet är bättre.