Adielsson: Det var en rolig grej

Foto: Erik Adielsson.
TRAV

Riksgaloppen gör succé och har snart sålt slut på alla andelar.

En som köpt andel är stjärnkusken Erik Adielsson.

– Jag känner Johan Reuterskiöld, det var en rolig grej, säger han.

Inom travet har Rixallsvenskan varit en jättesuccé. Idén där går ut på att man för en billig slant ska kunna vara med och äga en travhäst. Intresset har varit mycket stort och andelarna har sålt slut på bara några timmar i flera av fallen. Nu satsar galoppen på ett liknande upplägg, Riksgaloppen. I torsdags släpptes andelarna till de sju hästarna och redan nu har 4500 andelar av 7000 sålts.

”Lekte på stallbacken”

Stjärnkusken Erik Adielsson är en av dem som köpt en andel. Han har köpt in sig i Stall Helios där Johan Reuterskiöld tränar hästen Street Band.

– Johan har jag känt länge. Han är några år yngre än mig, men när vi var fem-sex år så lekte vi runt på Jägersros stallbacke. Men eftersom jag är inom travet och galoppen så har vi inte haft så jättemycket kontakt. Då tyckte jag det var en rolig grej att köpa en liten del i det här, säger Erik Adielsson.

– Jag har inte koll på hästen, men det ska bli kul.

Vad tycker du om att de startar Riksgaloppen?

– Det är jättebra och det verkar som det är ett vettigt intresse. Sen får man se efter ett år hur det har gått, säger han.

Hur mycket följer du galoppen?

– Jag brukar följa Fredrik Johansson, vi har umgåtts vid sidan och känner varandra bra. Han har haft flera otroliga framgångar, det är skoj. Han har haft mycket skador, men han älskar verkligen att rida lopp.

”Går bra”

Adielssons pappa, Hans, har tagit upp sin karriär inom galoppen och är privattränare i England. Och enligt sonen trivs han ypperligt med det nya livet.

– Det går bra för honom. Han har inte kunnat köp någon riktig värsting på auktionen, men det är bara att hoppas att hans kunskaper gör att det går bra ändå. De verkar i alla fall trivas jättebra, säger Erik Adielsson.