Så ska stjärnans häst ta V64-seger

Foto: Kanal 75
Timo Nurmos och Kristian Huselius har chans att vinna på Solvalla.
TRAV

Han leder hela tränarligan på Solvalla med 26 segrar på knappt två månader.

Vid kvällens V64 har Timo Nurmos toppchans med hockeystjärnan Kristian Huselius häst Vincent Du Ling.

– Han vann enkelt med krafter kvar senast och har riktigt fin form, säger tränaren på stallets hemsida.

Året har börjat riktigt bra för Solvallatränaren Timo Nurmos. Han leder just nu tränarligan på Solvalla med 26 segrar på 126 starter. Tvåa är fjolårets tränarchampion Stig H Johansson med 20 segrar på sina 95 starter.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla har tränaren bra chans att utöka ledningen då han har har sex hästar till start inom V64-spelet.

”Aldrig laddat med honom”

Bästa chansen kan var hockeystjärnan Kristian Huselius häst Vincent du Ling som vann senast på Solvalla efter ett lopp i ledningen.

– Vincent du Ling har gått bra i alla sina starter efter uppehållet. Han vann enkelt med krafter kvar senast och har riktigt fin form. Hästen känns bra i jobben och verkar bara gå framåt hela tiden. Han har även börjat öppna bättre bakom bilen även om vi aldrig har laddat med honom någon gång. Det kanske vi gör nu och så fin som han känns måste jag vara optimist, säger Nurmos på stallets hemsida.

Galopp senast

Timo Nurmos outsider kan vara Perfect Pilot som är streckad på 11 procent av kupongerna i V64-2. Senaste starten på Solvalla slutade med galopp men nu låter tränare mer uppåt.

– Han galopperade från ett svårt läge senast. Han tränar helt okej och det är en fördel att det nu är täta starter. Hästen håller normal form och trivs bäst när han får smyga med i ryggar så länge som möjligt. Klaffar det under vägen kanske han kan vara med i den främre träffen”. säger han.