Draget: ”En topphäst – är väl preparerad”

Experternas unika travtips – varje dag • Fredag 13 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexperter ger dig dagens bästa spel varje dag.
TRAV

Varje dag får du de bästa travspelen av experterna i Dagens Bästa Spel.

Dagens tips: fredag 13 april.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Två lopp 5 Man of Steel (V65-1) gjorde i december sitter kvar på näthinnan. När han dundrade runt i spets och vann på en 12-tid och när han skulle få ett ”lugnt” lopp inför V75-finalerna, galopperade och tappade 40 meter men kom tillbaka till en andraplats. Utnyttjar sin startsnabbhet. Spets och slut, trots årsdebut.

DAGENS DRAG

1 Dokonjo (V65-3) har jag varit och kladdat på tidigare med varierande resultat men de dagar han är bra har han chans i ett lopp av denna klass. Dokumenterat bra form, oerhört tapper senast då han fick vandra utvändigt om ledaren hela loppet men hade ändå kraft och mod för att stega undan till seger.

DAGENS AVSLAG

10 Bottnas Easy Cash (V64-3) har en hel del inombords men ställer till det för sig med galopper titt som tätt. Bakspår är absolut negativt för honom då han trivs bäst när han får vara med i täten och inte ha någon framför sig. Synas.

MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

6 Esprit Boko (V64-1) har övertygat i två raka segrar för sin nye tränare Svante Båth. Vann med gott om krafter kvar senast och har spår invändigt om värsta
konkurrenten vilket torde fälla avgörandet.

DAGENS DRAG

3 Canari Match (V64-5) är en topphäst som återkommer efter ett längre uppehåll men Daniel Redén har alltid sina hästar väl preparerade när de kommer ut. Är snabb ut och håller värsta konkurrenten Makethemark (som också gör årsdebut) på utsidan vilket avgör.

DAGENS AVSLAG

1 Rus Can (V64-6) stannade till betänkligt i ledningen senast och åkte dit den sista biten. Är kanske bättre med loppet i kroppen men möter flera bra hästar på tillägg som kan bli svåra att stå emot och som favorit garderas hos.

MER TIPS:


Trav365:s Travspelsbloggen – varje dag. Kolla här!


”Super-Marios” travblogg – DD, spikar och skrällar. Kolla här!

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM