Vann miljonloppet – hyllades av Åke

TRAV

I debuten för Åke Svanstedt var han heroisk bakom Commander Crowe.

I dag var Sebastian K. överlägsen i Sundsvall Open Trot – och vann en miljon kronor.

– Hästen är fulländad, sa Svanstedt i vinnarcirkeln efter storloppet.

Sebastian K., sex år, har alltid visat enorm talang och under många år varit en av Sveriges snabbaste hästar. Det enda minuset Sebastian K. haft under sin karriär är att han inte alltid kämpat i slutstriderna, och flera gånger kastat in handduken.

För cirka två månader sedan flyttades hästen från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedt och hos Axevallatränaren har hästen hittat ytterligare en växel. I Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i slutet av juli vrålspurtade hästen till andraplatsen bakom omöjlige Commander Crowe. Det var hästens första start för Svanstedt, och under lördagen kom första segern då hästen gjorde sin andra start i nya regin.

”Ett stort lopp att vinna”

Sexåringen lekte hem Sundsvall Open Trot från ledningen och ledde varenda meter av loppet. Svanstedt körde sig direkt till ledningen och sedan kunde ingen utmana trots att första varvet passerades på 1.12. Amaru Boko spurtade bra från ledarryggen, men kunde inte hota Svanstedts nya stjärna. Segern var värd en miljon kronor och efter loppet hyllades han av sin tränare och körsven.

– Det är ett stort lopp att vinna. Han är fulländad, han är startsnabb, travsäker och stark. Jag visste inte hur han skulle stå sig över 2 100 meter men han var lugn och stack ifrån enkelt. Han är lika bra som de bästa jag haft. Vi får vara nöjda, det är stor seger och det känns alltid bra att vinna stora segrar, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Segertiden blev 1.11,6. Tvåa kom Amaru Boko och trea kom Viola Silas.