Som Bolt i försöken – joggar hem segern

TRAV

Micke Nybrinks om V75-vinnaren – tror på seger på lördag

Hokus pokus – filiokus.

Lite så känns Robert Berghs insats.

Han har trollat fram en V75-vinnare åt oss.

För mig är hon en given spik.

V75 i Örebro och även om första intrycket är ljummen mellanmjölk så är jag svag för den här typen av omgångar. Är det ändå inte bäst med vanliga V75:or? Inga unghästfinaler där försöksvinnarna har de bästa spåren. Inga världsstjärnor som vinner bara genom att skramla med medaljerna. 

Nu blir det hederlig travracing/speedway på en bana som alla gnäller på: de aktiva på underlaget, i alla när de förlorat, bortförklaring 1A. Publiken på vädret: ”I dag är det fiiint men i går regnade det.”

Välkommen till gnällbältet.

Jag svamlar en massa. Lindqvist har rätt. Äsch, nu kollar vi på loppen i stället. De är faktiskt intressanta. Redan i V75-1 gäller det att ta ställning till om ett av Sveriges bästa ston, Merger Blue Chip, vinner från sämsta läget (spår elva) på kort distans när ett av Sveriges kortaste upplopp väntar: 181 meter men känns som drygt 100 en sommardag.

Dubblar med Donna

Merger har varit grym och har bra chans – men jag dubblar ändå med troliga ledaren Calamara Donna som kan smita undan. Formen är det inget fel på, senast tävlade hon i bakvarv och verkade knappt fatta att det var på riktigt.

Sem Jafet (V75-2) gillar jag sen tidigare och de två starterna han gjort efter vila har gett mersmak. Näst senast utklassade han motståndet och senast var han tapper efter jobbig resa i dödens. Motbuden heter M.T.Fortune Winner (på spets) och formstarka Ninepoints Charlie som körs av Björn Goop för första gången.

Inför guld blir det kanske inte trångt nere vid staketet men loppet är spelmässigt spännande och jag velar och garderar friskt. Caddie Comet runt om? Kan det vara så enkelt?

Monster Drive slipper Nahar och ledningen … två stora plus.

V75-4 innehåller inga rikskändisar och namnet Jones låter ju mest som något man hittat på för att få vara anonym. Men Jones är fin häst som värmde strålande senast och vann ett V86-lopp efter en stark insats. Nu snackar dessutom Tommy Hanné om barfota runt om första gången. För mig låter det som spelläge men vi skriker inte ut honom. Lira och håll käften.

Islossning för Bergh

Robert Bergh har kanske inte haft samma form som Stefan Melander på stallet men det kan vara islossning på gång. Vad han gjort med nyförvärvet Eleanor Rigby (V75-5) vet jag inte. Känslan är att han hittat något spjäll under motorhuvuden som inte var öppet för nu blåser hon ju runt motståndet och joggar hem. Det är som Bolt och Blake i försöken på 200 meter.  

Man kan inte säga att hon är klar men jag spikar i alla fall alltid hästar som ger såna här underbara intryck. Fjärdespår med volt ska inte vara något problem. Tredje ytter, på 700 kvar, spets 500 kvar, vinst med 20 meter? Såja.

Wannabe Kemp har jag bankat förr och det har gått fint. Nu har han läge för ledningen i V75-7 och i den positionen är det toppchans.

Formen är kanon och Kontio ­sover inte bort honom.

Oj, missade jag V75-6? Parkin är sommartravets stora överraskning men nu väntar tolftespår på kort distans, bakskor på och snällt upplägg inför finalerna nästa vecka. Vi hänger inte Svensson om han bara smyger med. Vi garderar i stället.