Ägarens tunga besked: Vi stryker Commander

TRAV

Supermötet mellan Europas tre bästa hästar får ett tungt avbräck.

Commander Crowe är struken efter hosta.

– Vi vill inte äventyra resten av säsongen, hästens välbefinnande är det viktigaste, säger Calle Wihlborg som äger stjärnan.

På söndag skulle Rapide Lebel, Ready Cash och Commander Crowe ha mötts på den belgiska banan Mons. Hela trav-Europa har länge suktat efter monstermötet men nu tvingas Commander Crowe stanna hemma i stallet.

”Hostat lite”

Hästen har under de senaste dagarna visat sjukdomssymptom, vilket gör att han nu är struken – och missar superloppet. Calle Wihlborg, som äger 70 i procent i hästen, berättar om det tunga beslutet.

– Han har hostat lite under de senaste två dagarna. Det är ingen fara på taket, men vi vill inte chansa med en sådan häst. Vi tog beslutet på morgonkvisten och det är tråkigt men vi vill inte äventyra resten av säsongen då vi har flera stora mål kvar. Det finns ingen anledning att chansa, och ska vi åka ner och möta de där hästarna så vill vi helst ha en häst i toppform. Vi behöver inte göra det när han har någon form av halsproblem, säger Wihlborg och tycker att det är tråkigt för travpubliken.

– Det är ett möte vi och många andra hade sett fram emot. Vi hade sett fram emot det med skräckblandad förtjusning men hästens välbefinnande är det viktigaste, säger Wihlborg till Trav365.