Åke: Vill ha open stretch på Solvalla

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Foto: ALN

Här är Åke Svanstedts lösning för att göra loppen på Solvalla roligare.

Stjärnan vill inför open stretch på huvudstadsbanan.

– De skulle verkligen behöva bryta mönstret då loppen ofta är alldeles för steriotypa, skriver Svanstedt i Axevallaprogrammet.

Solvalla har ofta fått hård kritik från kuskar, tränare och spelare att loppen på banan är för tråkiga. På Solvalla gör landets kuskelit upp vilket många menar är anledningen till att loppen blir tråkiga och stela.

Åke Svanstedt, tränare på Axevalla, besöker ofta Solvalla och han har en lösning som ska göra loppen roligare.

– Det finns mycket som man skulle kunna göra annorlunda i svensk travsport och jag tror att mer variation skulle vara bra för intresset. Några fler banor med open stretch vore intressant. Solvalla är den banan som mest skulle behöva open stretch. De skulle verkligen behöva bryta mönstret då loppen ofta är alldeles för steriotypa, skriver Svanstedt i Axevalla banprogram.

”Inte fått någon indikation”

Svanstedts åsikt är något Solvallas chef, Tore Fyrand, tar åt sig av men open stretch är inte aktuellt på banan.

– Det har inte varit något tema som jag har hört om. Vi lyssnar på vad de aktiva säger, men jag har inte fått någon indikation på att det är något man vill ha på Solvalla.

Har du pratat med Åke Svanstedt?

– jag har inte hört något från honom. Jag lyssnar på det han säger, men ingen har visat intresse till mig för att ändra på det.

Hur låter det med open stretch på Solvalla?

– Det låter främmande, jag ser inte att det är det mest aktuella men vill diskuterar man det får man ta en grundlig genomgång. Jag är inte för det men det är en bedömning som styrelse och så vidare får göra. Men just nu är det inga indikationer på det, men det är bra att man spekulerar och diskuterar, säger Tore Fyrand.

Publicerad: