Stoet som tog hem Prix de Bretagne

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann omkring en halv miljon.

Det blev seger för Olga du Biwetz i uppladdningsloppet i Paris.
Foto: KANAL75
Det blev seger för Olga du Biwetz i uppladdningsloppet i Paris.

Årets absolut största travhändelse Prix d´Amerique närmar sig.

På lördagen kördes det första uppladdningsloppet i Paris och vann gjorde formtoppade Olga du Biwetz, före årets elitloppsvinnare Exploit Caf.

Prix de Bretagne, det första av de fyra så kallade "B-loppen" som körs som uppladdning inför Prix d´Amerique i januari, bjöd på ett förstapris på drygt en halv miljon kronor och det var ordentlig körning från start.

Offshore Dream, som vunnit Prix d´Amerique de senaste två åren, kördes offensivt och forcerades till ledningen. Den positionen valde sedan körande tränaren Pierre Levesque att släppa. Det resulterade i att Offshore Dream aldrig mer såg dagens ljus och gick i mål som oplacerad bakom hästar.

Istället gick segern till Sebastien Guarato-tränade Olga du Biwetz. Hon serverades ett fint lopp i andra-, tredje par utvändigt av Jos Verbeeck och när han i sista sväng lät det sexåriga stoet anfalla i tredjespår bet det bra och över upploppet gick Olga du Biwetz fram till säker vinst. Segertiden skrevs till 1.13,8 över den 2 700 meter långa distansen.

Tvåa slutade Fabrice Souloy-tränade Exploit Caf, som i maj vann Elitloppet på Solvalla, och han skar mållinjen med till synes mycket krafter sparade. Även han bjöds en vilsam resa i andraspår och när körande Jean Michel Bazire gav hästen fritt spurtutrymme på upploppet avslutade han fortast av samtliga.

Ola Johansson/KANAL75

Publicerad: