”Han är en spetsbög”

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: KANAL75
Robert Bergh.

Robert Bergh var allt annat än nöjd efter V64-4 igår på Solvalla.

När Bergh intervjuades i ATG-Live efter loppet rasade han mot Daniel Olsson.

– Daniel Olsson är en spetsbög, sa Robert Bergh.

Inför V64-4 var det många kuskar som hade ställt in siktet på en andraplats bakom Maharajah. En av dem var Daniel Olsson bakom Isak C.D som flög till spets. Upp utvändigt kom då Robert Bergh med sin häst, Fizz De Zeun. De första 500 meterna travades på 1.11,2 och Daniel Olsson visade tydligt för Bergh att han ville köra i ledningen. Fizz De Zeun fick då positionen först i andra spår för ett tag. Men blev sedan avlöst av Midnight Serenade. Efter loppet rasade Robert Bergh mot kuskkollegan, Daniel Olsson.

– Det är åt helvete. Man får sitta och köra mot Daniel Olsson, han är ju en spetsbög. Men det är väl bara att leva med det, sa Bergh i ATG-Live.

”Alla kör sina hästar”

Isak C.D. som Daniel Olsson körde, galopperade på upploppet i rygg på ledande Maharajah och Daniel Olsson ångrar inte att han inte släppte ledningen och bemöter Berghs kritik så här:

– Alla kör väl sina hästar. Vi hade förhoppningar på hästen och planen var hela tiden att bli tvåa. Berghs häst är säkert jättebra men den har inte visat något på sistone, och när jag hade läst loppet så hade jag inga vibbar att släppa till den. Jag tror inte någon annan hade gjort det heller, säger Daniel Olsson.

Isak C.D. var senast tvåa bakom Maharajah och gången innan de var hästen trea bakom Blue Rock och Lou Kronos.

– Jag hade krafter kvar i hästen för att bli tvåa och pulsen var låg efter loppet. Men han tappade spänsten på den bortre långsidan och kunde tyvärr inte hålla ihop aktionen, säger Daniel Olsson.

Fizz De Zeun gick i mål som sista häst av de felfria i loppet.

Publicerad: