Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Åmål, söndag.

✓ DD-1

Rankning: 4–7–11–5–9–2–12–10–1–3–8–6.

Kommentar: Vi tror på en favoritbetonad Dagens Dubbel, även om det inte är givet att Part Nan Angelen blir så klar favorit, om ens favorit med tanke på hans klena rad? Varför tror vi på en häst som resultatmässigt inte har
rosat marknaden på i stort sett hela året? Ja, vi har ju sett honom och även om han inte är helt att lita på tycker vi oss ha sett en häst som kan mycket mer än vad resulta­ ten visar. Två senaste starterna är bara att glömma. Näst senast fick han en tung resa i hårt sällskap. Senast fick han inte chansen, såg bra ut men galopperade på upp­ loppet. Den här gången möter han ett passande motstånd på en distans som han gillar. Dessutom visade han nyligen att han klarar Åmåls 800­metersbana på ett bra sätt. Därför tror vi på honom. Gör man det inte och vill gardera är det främst Beppen Palema och Seek and Destroy som ska med på lappen.

✓ DD-2

Rankning: 1–5–6–3–7–10–8–4–9–2.
Kommentar: Seronera var fin från ledningen senast. Det är inte så enkelt att hålla ledningen från innerspår bakom bilen på Åmål men vi spelar på att Seronera klarar det.

När hon väl har gjort det har hon toppchans. Bommar hon ledningen kan det mycket väl gå vägen ändå om hon bara hittar ut. Sammantaget känns hon därför som ett bra spel. Men det är klart att det känns bäst om hon håller ledning­ en. Bullyoung nämner vi nästan ständigt som en typisk out­ sider då han är så kapabel men också ojämn. Här är han mer än en outsider; han är den främste utmanaren. Har han en bra dag kan han dessutom öppna bra, kanske till och med kan lura Seronera på ledningen? Paleo Pride är en häst vi gillar. Senast var han inte som bäst men i starterna före det var han mycket fin. Han har sin bästa bit i slutskedet av loppen. Bakom de här tre hästarna finns det några luring­ ar, men mer än så är dom inte – Sir Chic, Codebreaker och Versailles.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav