”Det värsta vi sett genom tiderna...”

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-01

Norske kallblodsstjärnan Tekno Odin sprang nytt världsrekord i Karlstad

Norske kallblodsstjärnan Tekno Odin svarade för en makalös uppvisning på V75 och sprang nytt världsrekord

Norske kallblodsstjärnan Tekno Odin sprang nytt världsrekord i Karlstad under lördagen.

Tiden 1.19,1 över distansen 2 140 meter autostart gjorde experterna i TV4:s studio stumma.

– Det är det absolut värsta kallblodslopp som körts genom tiderna, utbrast Per Skoglund.

Den femte V75-avdelningen under lördagens V75-tävlingar på Färjestad i Karlstad skulle bli en match mellan Norge och Sverige, främst mellan den norske kallblodsstjärnan Tekno Odin och Jörgen Westholms Odin Tabac.

Men mycket till match blev det inte – åttaårige Tekno Odin hade ren och skär uppvisning och vann på fenomenala segertiden 1.19,1 över distansen 2 140 meter autostart – nytt världsrekord.

Efter loppet var alla stumma av beundran, såväl tränaren som kusken Öystein Tjomsland, TV4-reportern Matteus Lillieborg, och experterna från tv-studion i Stockholm.

”Känner en enorm lycka”

Tekno Odin och Öystein Tjomsland hamnade i en duell om ledningen med Torbjörn Jansson och Solör Stegg och ingen ville ge sig, det gjorde att de bägge ekipagen nådde 500 meter efter våldsamma 1.13,0 – tider som för de flesta kallblod är ”omöjliga”. Trots den våldsamma öppningen så stack Tekno Odin bara undan till slut och ingen av de nio övriga konkurrenterna hade en stavelse till chans.

– Jag går hem, jag går hem. Det här är osannolikt, det här ska inte gå, de ska inte kunna komma i mål. Jag tror nog de flesta tänkte att vilka clowner när de passerade 500 meter efter 1.13. Det absolut värsta kallblodslopp som körts genom tiderna, punkt slut, sa programledaren Per Skoglund i TV4.

Tränaren och kusken Öystein Tjomsland var helt tagen efter mål, och fick inte fram många ord.

– Den öppningen som blev och sedan bara gå ifrån på det sätt som han gör, det är enormt. Han är helt enorm hästen. Jag känner en enorm lycka nu, sa Öystein Tjomsland i TV12.
Här kan du se loppet

Följ ämnen i artikeln