Bilden avslöjar: Stjärnan skadad

1 av 2 | Foto: Dixi Sisu har en spricka i ett kotben.
TRAV

Stjärnhästen Dixi Sisu galopperade som slagen i E3-finalen.

Nu har tränaren Per Nordström hittat felet – en spricka i ett kotben.

– Hon kommer med största sannolikhet att bli helt återställd men en längre konvalescenttid är naturligtvis att vänta, skriver han på sin hemsida.

Ready Cash-dottern har i prinicip gjort allt rätt hittills i karriären, vunnit sex av tio starter och tjänat drygt 1,1 miljoner kronor.
Men i stonas E3-final i Eskilstuna för två veckor sedan slutade med galopp.

Nu har kretsen kring hästen, med tränaren Per Nordström i spetsen, kommit fram till felet.

En skada, i form av en spricka i kotbenet.

”Trampat olyckligt...”

– Besök hos veterinär påvisades en spricka i kotbenet på vänster bakben. Det är inte helt ovanligt att den här typen av skador inte kan ses på röntgen i början av förloppet och vad som orsakat sprickan kan man inte med säkerhet säga men förmodligen har hon vid något tillfälle trampat olyckligt fel alternativt rullat sig i boxen och slagit i sitt bakben.

– Det var naturligtvis tråkigt att få beskedet men samtidigt en lättnad att få veta vad som stört henne och vad som gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa i E3-finalen, det enda dåliga lopp hon gjort.

Troligtvis helt återställd

För dagen mår stoet förhållandevis bra. Nu väntar flera veckors vila – och sedan uppträning för den talangfulla travarren.

– Hon kommer med största sannolikhet att bli helt återställd men en längre konvalescenttid är naturligtvis att vänta, skriver Per Nordström på sin hemsida.