Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Årjäng.

Söndag 21 augusti.

✓ DD-1

Rankning: 4–2–5–3–1–12–9–10–7–6–8–11.

Kommentar: Den röda tråden inom DD-spelet är: Björn Goop bakom Morten Juul-tränad häst från spår 4 bakom bilen med bra segerchans. När det kommer till V64-spelet spikar vi båda hästarna. Till att börja med El Salvador. En fin häst som är lite distanssvag och därför gynnas­ kraftigt av att det är sprinterdistans nu. Han är dessutom mycket startsnabb och den bestämda känslan är att han leder runt om. Det finns några bra motståndare och vi tänker då främst på Barkevious Mingo som gjort bra insatser mest hela året och ofta i hårdare sällskap än detta. Vi säger inte därmed att han rår på El Salvador, förmodligen inte med tanke på att han får en tyngre resa, men en given utmanare är han och en mycket bra platschans har han. Final Jam är en fin häst som är snabb ut. Svårt nå ledningen men kanske kan hinna ner i rygg på ledaren.

✓ DD-2

Rankning: 4–3–9–2–10–6–1–11–5–12–8–7.

Kommentar: Evita Greenwood är en segermaskin som har vunnit tio lopp på tretton starter och i de övriga tre loppen har slutat tvåa. Det gjorde hon senast då hon fick se

sig slagen av Get a Winner. Inte så mycket att säga om det men kanske borde Evita ha kunnat lite bättre den gången. Nu är det enklare emot och en insats liknande den som senast räckte till en andraplats lär nog räcka till seger den här gången. Lirac de Zeun kan hålla länge om hon når ledningen. Dream Babe avslutar bra efter en resa i draget.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel