TV4-profilen: ”En jätterysare”

Foto: Anders Lindqvist.
TRAV

TV4-profilen Anders Lindqvist spelade in 120 000 kronor på V75 i lördags.

Nu bjuder han på sina bästa tips till lördagens V75-omgång i Örebro – där 29 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

– Alfa Light kan vara en jätterysare, säger han till Trav365.

Travprofilen Anders Lindqvist, med bas i Frankrike, brukar vara med i TV4-sändningarna vid storloppsdagar som travexpert, i folkmun kallas han för ”Frankrikeexperten”.

Lindqvist verkar dock ha ett öga även för spelet.

I fjol gjorde han succé som konferencier under Bodens midnattstrav då han spelade in 35 000 kronor till besökarna på banan – och i lördags slog han till igen.

Sedan en tid tillbaka gör Anders Lindqvist V75-andelar hos VinnaTillsammans och i lördags blev det full pott.

Lindqvist fick sju rätt på V75 och spelade in 120 000 kronor.

”Fruktansvärt travintresserad”

17 personer hade köpt in sig i Anders Lindqvist V75-system för 150 kronor, och fick drygt 7 000 kronor tillbaka.

– Jag är egentligen ingen spelare och spelar kanske inte så som en spelare tänker, jag värdesätter ju inte på det sättet som en spelare gör, men jag tycker det är fruktansvärt kul, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Trots att Lindqvist inte är någon spelare, enligt egen utsago, så har han lyckats bra på V75.

– Jag är fruktansvärt travintresserad och tittar på 30-40 travlopp om dagen, ATG-live står på, jag har ett par tv-apparater igång, och en iPad som snurrar hela tiden, och jag brukar ha koll. Men jag gör det här för jag tycker det är så roligt, berättar han.

”Bästa spiken”

Vad har du fått för reaktioner efter lördagens vinst?

– Många positiva reaktioner, och jag har fått många dunkar i ryggen, och det är så klart jätteroligt. Många som är med och spelar är sådana som tycker det är roligt att vara med på någonting men som inte spelar själva, och att glädja dessa är tillräckligt för mig.

Travets elitserie V75 gästar under lördagen Örebro, det är jackpott på spelformen och en ensam vinnare beräknas kamma hem 29 miljoner kronor. Anders Lindqvist tycker sig ha bra koll på omgången.

– 4 Makethemark (V75-6) tycker jag är den sunda spiken i omgången, Lutfi Kolgjini har enorm tilltro till sin Marciano men jag tror det kommer bli högt tempo på det här loppet och det tror jag Makethemark är väldigt gynnad av. Egentligen är kanske Makethemark för stor favorit, men jag gillar Maharajah så mycket, pappa till Makethemark, och det är en vettig spik.

Har du något drag i omgången som kan skjuta V75-utdelningen i höjden?

– 8 Alfa Light (V75-4) är en häst som jag gillar, han är lite bortlottad, men kusken Ulf Ohlsson har ju rutinen och han är bara spelad på ett par procent, och jag tycker det är en fin häst. Sedan kan 3 Eder Bob (V75-7) vara en kompletterande spik i omgången, han var ruskigt bra senast, säger Anders Lindqvist och avslutar:

– Jag hoppas jag kan glädja fler i framtiden också.