TV4-experten om Harper Hanovers

Foto: TV4-experten Kristian Huselius ger sin syn på årets upplaga av Harper Hanovers lopp
TRAV

En av de bästa upplagorna på flera år – det har årets Harper Hanovers lopp kallats.

TV4-experten Kristian Huselius har sin vinnare i loppet klar.

– Jag tror på Sauveur, säger han till Trav365.

Foto: Åke Lindblom

Elitloppet i all ära.

Men ett lopp som det också snackats friskt om inför Elitloppshelgen är lördagens stayerlopp, nämligen Harper Hanovers lopp.

När startlistorna till loppet släpptes i söndags gick travfansen loss på sociala medier och hyllade loppet stort.

Men vem vinner? Vilken segertid krävs?

Trav365 slog en signal till TV4-experten Kristian Huselius, som ger sin syn på loppet.

”Fantastisk häst”

– Man har ju sin känsla för hästarna, men det är lurigt både på Bird Parker med springspår på dubbla tillägg och Sauveur från spår fyra på sin volt tycker jag är jobbigt, men jag säger ändå Sauveur, säger Kristian Huselius till Trav365.

Vad grundar du det på?

– Det är en fantastisk häst och jag har blivit imponerad av honom hela tiden, och jag tror det blir perfekt för Åke Lindblom med ryggar. Det är många starka hästar med i loppet så det lär bli tempo, och håller sig Åke bara kall så tror jag han blåser ner dem.

”Beror på väder och vind”

Vilken segertid tror du krävs för att vinna Harper Hanovers i år?

– Det beror helt och hållet på väder och vind, hur det är, men det kommer krävas en bra segertid. Jag tror dock ändå att häst mot häst så vinner nog den bästa hästen ändå. Men det är svårt att spekulera i segertid när man inte vet vädret, om det är solsken eller regn och rusk.

Hur ser du på loppet i sin helhet?

– Det är ganska få hästar på de två första volterna, många av de här riktiga kanonerna som står där bak med 40 meter tillägg tycker jag står så bra till, det känns som de nästan kommer sitta i tredje eller fjärdepar utvändigt de som kommer bäst till, och det är bra positioner i Harper Hanovers lopp jämfört med tidigare upplagor där det bara stått två hästar från 40 meter tillägg och då är det inte så lätt, men nu blir de nog svåra att stå emot, säger Kristian Huselius och avslutar:

– Det är väl Usain Henna, det är en fantastisk häst och det skulle vara jävligt kul att se en sådan i ledningen till exempel, och den kanske kan bli lite bortglömd då om de bättre hästarna lurpassar på varandra. Men jag tror ändå på Sauveur i årets upplaga.