”Kanske bättre jag riskerar fingrarna”

TRAV

Titta, här blir SHL-stjärnorna massörer – på ett häst-spa

Foto: HV71-spelarna Oscar Sundh och Pär Arlbrandt fick besöka travtränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson, och fick bland annat vara med och stretcha hästarna

SHL-spelare som stretchar travhästar?

Ja, det får vi se i V75 Direkt på lördag.

– Det känns som jag gör nytta, men jag vet inte hur det ser ut, säger HV71-spelaren Pär Arlbrandt i programmet.

HV71-spelarna Oscar Sundh och Pär Arlbrandt besökte tidigare i veckan travtränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson i Lekeryd.

En inblick i det besöket kommer tv-tittarna att kunna se i V75 Direkt på lördag med start 14.30 i TV12.

SHL-spelarna får inte bara köra häst – utan i inslaget får vi också se hur de stretchar hästarna efter deras träningsjobb.

Då passar Oscar Sundh på att skicka en hyllning till lagkompisen Pär Arlbrandt.

”Dina fingrar är mer värdefulla”

Det är när Pär Arlbrandt har stretchat ut en av tränarparets hästar som Marie Nilsson varnar honom när han ska sätta ner ena benet och hoven på hästen.

– Akta när han sätter ner så du inte har dina fingrar emellan, det kanske inte är så skönt, säger Marie Nilsson i inslaget.

Pär Arlbrandt ser lite vilsen ut och svarar:

– Hur vet man det då.

Då kliver Oscar Sundh, som står bredvid, in i diskussionen:

– Det kanske är bättre att jag riskerar mina fingrar Arlbrandt, dina fingrar är lite mer värdefulla än vad mina är för HV71, så vi sparar dina händer.

Både Marie Nilsson och Claes Svensson brister ut i skratt, varpå Arlbrandt får fram:

– Det vet jag inte.

”Han om någon borde veta”

Claes Svensson och Marie Nilsson förklarar för HV71-duon i inslaget att det är lika viktigt för hästar att få rehab, återhämtning och stretching, som för hockeyspelarna.

– Efter att ni har haft matcher får väl ni massage, stretchning och grejer. Det är likadant för hästarna, säger Claes Svensson i inslaget och berättar vidare:

– Den här hästen ska duscha först, sedan får han lite solarium och kylning av sina ben och ni ska få hjälpa till med det.

– Solarium? Jag och Oscar är experter på det, jag bor ju hemma hos honom nu och det tar flera timmar för honom att komma hem från hallen så han om någon borde ju veta, säger Pär Arlbrandt skämtsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM